Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kutyák ugatása ne verje föl álmom

0 komment

Atletico bajnoki beharangozó
21 bajnoki meccsen nyolc gól. Nyolc. Az Atleti védelme kevesebbet zabál, mint a dílerek szerint obszcén keveset fogyasztó három hengeres mi autónk magyar csoda, pedig a friss tulajok abban is rendszeresen azt hiszik, hogy bedöglött a mutató.

50/50

0 komment

"A védelem a védelem

A szívemen a félelem"

/Knézy Jenő/

Hosszú esztendők óta nem láttam ennyire rosszul, esetlenül, fogalmatlanul futballozni a Barcelonát, mint a Bilbao elleni visszavágó első félidejében, szerda este. Mikor a levlistán bevállaltam ennek a meccsnek az értékelőjét még nem gondoltam, hogy botrányos késéssel indulok majd haza Budapestről Miskolcra, ami végül ahhoz vezetett, hogy az M30-as autópályaszakaszon már vezetés közben telefonon streameltem a meccset, hogy végül ne bírjam eldönteni, az előttem tornyosuló tejfölsűrűségű köd, vagy a játékunk a kilátástalanabb.

Értékelő a hajtás után.

Spanyol kupa, negyeddöntő, visszavágó: FC Barcelona - Athletic Bilbao

0 komment

kupa Copa del Rey beharangozó Bilbao

Amikor a hónap elején végigpillantottunk a januári sorsoláson, igencsak húzgáltuk a szánkat. Az új esztendő első négy-hat hete évek óta rendszeresen a szezon mélypontjának számít, ráadásul a Granadán kívül csak olyan ellenfelekkel találkoztunk, akikkel hagyományosan meg tudunk szenvedni. Erre az első 0-0-s döntetlent hat győzelem követett, meccshátrányban is a bajnoki tabella élére álltunk, és az elődöntő is egy karnyújtásnyira van. A Malága azért rácsapott a vészvillogóra, nem árt észnél lenni, mert amit a védelem az első félidőben művélt, azt a kabaré szó sem jellemzi igazán. Szóval lélekben készüljünk fel, hogy lassacskán megszakad a veretlenségi sorozat, bár aki egy Barca-vereséggel akarja kifosztani a bukikat, az ne ma este próbálja meg.

Sárkány ellen sárkányfű!

0 komment

Malaga CF FC Barcelona értékelő 100! kisvakond

Valljuk be őszintén, ismerve az ellenfelet és az utóbbi évek eredményeit, a mérkőzés előtt bőven kiegyeztünk volna ezzel az egygólos győzelemmel. Meccs után sem érezzük ezt másként. Hajtás után pontozunk, és megpróbálunk belemászni Lucho fejébe:

100?   

0 komment

A török Galatasaray hátvédjére (auuccs, sry) asszociáló kupaellenfeleink sorozatos darálása közben felüdülésként hathatna a málagai vendégjátékunk. A kötelezőnek vélt feladat viszont távolról sem ígérkezik zökkenőmentesnek. Javi Gracía már nem egyszer köpött bele abba a bizonyos levesbe, az andalúzok biztató formája pedig figyelmeztet: kezeljük helyén a meccset!

Bilbao Baggins és egyéb hobbitok

0 komment

bilbao kupa beherangozó

Igazából sokkal jobb lett volna a szóvicc (vagy mi ez), ha Tolkien Bilbo Begins helyett Bilbo Continuesnak nevezte volta szegény Rozsomákos Zsákos Bilbót.* Lényeg tehát, hogy folytatódik a Bilbao-szaga (szegény Frodó tudna mesélni...), rátérhetünk a kupaporondra.

Ha Lahoz velünk, ki ellenünk?

0 komment

bilbao bajnoki értékelő lahoz
Barca - Bilbao 6-0

Ne szépítsük, Lahoz felvállalta, hogy a negyedik percben eldönti a meccset. Nem kötelező persze kikapni az előállt körülmények között a Camp Nouban, de mindenki tudta, hogy ha bemegy a tizi, akkor ennek itt vége - és bement. Nem mondom, hogy a bíró rossz döntést hozott, de az biztos, fordított helyzetben nagyon anyáznék - akárhányszor nézem, Suárez azért használta a kezét az előzéshez (persze a védő mancsa is kinn volt). Ilyenformán a mérkőzés nehezen értékelhető, talán annyit jegyeznék még meg, hogy szerintem a kupapárharcot is számunkra pozitívan befolyásolta a találkozó, mert egy mentálisan és fizikálisan nehéz 90 perc volt ez a Bilbaónak. Hajtás után egyéni értékelők.

Triplet – másképpen

0 komment

A hármas nem szeret minket. A hármas nem a barátunk. A hármas volt már a barátunk, de ötösre hízott és egy ideje a hármasok nem jeleznek semmi jót. A mészárosokkal való hármas városi rangadó sem sikerült 100%-osan és csak a jóisten óvó szeme (meg Enrique zsenialitása) miatt úsztuk meg a katalán fight clubot érdemi sérülések nélkül. Pedig őszintén rajta voltak. Most megint egy ilyen hármas következik, csak a Bilbaoval.

Ha összeesküvés-hívő lennék, azt gondolnám, hogy szívatnak minket, de innen már csak egy lépés lenne a gyíkemberek és a chemtrail, úgyhogy ezt a vonalat inkább elengedem és maradok pozitív, miszerint teher alatt nő a pálma.

Hajtás után megnézzük, mennyire.

Copa del Rey, nyolcaddöntő, visszavágó: RCD Espanyol - FC Barcelona

0 komment

Espanyol Copa del Rey Király Kupa beharangozó

Teljesen biztosak lehetünk benne, hogy a tavalyi évi sikerekért járnak az olyan tockosok, amelyek a valóságban a 'három Espanyol meccs másfél hét alatt' képében manifesztálódnak. Jóból is megárt a sok, gondolhatta odafent valaki, amikor a bajnoki forduló utánra besorsolt még két kupa összecsapást is, csak hogy intenzív legyen az élmény. Legyünk őszinték, a két legutóbbi mérkőzés alapján nem túlzás lefutottnak tekinteni a találkozót, szóval leginkább arra kell koncentrálni, hogy megússzuk épp bőrrel a szívélyes vendéglátást. A katalán Sport információ szerint Luis Enrique az utolsó edzés után magához rendelte Sandrot és Munir, majd levetítette nekik a Feláldozhatók című filmet, de hogy ezzel utalt-e valamire, vagy csak kedveskedni próbált a kevés játéklehetőség miatt, azt nem lehet tudni.

Hungarokatalán kiskáté

0 komment

Barcelona utazás kiskáté praktikus

Nos, mint az Aranylabda-szavazások állandó Tot El Campos szakértője idén is fontosnak érzem, hogy röviden összefoglaljam a vélemenyemet a szavazásról: hatalmas gratula Messinek és Neymar jóval többet érdemelt volna. Most, hogy ezzel megvagyunk, térjünk rá egy komolyabb témára. Sokszor kapunk ilyen-olyan fórumokon megkereséseket, hogy segítsünk, adjunk tanácsot Barca-meccsre kiutazással kapcsolatban. Fekete Mihály olvasónk vállalta, hogy megosztja velünk ezirányú széleskörű tapasztalatait. Rendhagyó poszt következik hajtás után, reméljük sokan hasznát veszitek majd.

Négy, mint Madridban

0 komment
Granada bajnoki értékelő Bendak Jozim Bazim
Csak négy, gyerekek, megint csak négy...

Barcelona-Granada 4-0

Spanyol bajnokság, 19. forduló: FC Barcelona - Granada CF

0 komment

beharang fc Barcelona Granada cf vigvik lady karneval

Óriási szerencse, hogy a három lobotómiával felérő Espanyol meccs közé "bepofátlankodott" a Granada, hisz így lenyugodhatnak a kedélyek egy kicsit Barcelona mindkét felében. Kiereszthetjük a fáradt gőzt, mindenki a maga módján. Az egybites Diopot persze összezavarhatják majd aktuális ellenfelük klubszínei, de a lényeg ugyanaz lesz: ne maradjon vérnyom a térdmagasságban elkövetett pároslábú becsúszások labdaszerzési kísérletek után. Mi pedig a kakaskodások helyett végre tényleg a labdarúgásnak szentelhetjük a kilencven perc java részét. Hajtás után három dolog, amit az elmúlt héten megtanultunk és egy rendhagyó Granada beharang.

Többet ésszel

0 komment

Gyermeket nevelni nagy felelősség, kettőt még több, de nem kétszer több (és ez most mindegy is) - a lényeg, hogy: Nagy Felelősség. Ha a gyerek értő korba lép, nagyon kell figyelni mit mond az ember, mert míg egy csecsemő memóriája hozzávetőlegesen egy galambéval egyenértékes (vö. 3-5 másodperc) addig három éves kor körül a gyerek már mindent megjegyez, nyolc év körül pedig már mindent meg is ért. Ha az ember gyermeke megjegyző vagy értő korban van (és még legalább nem kamasz) nem szabad a társaságában Barcelona - Espanyolt (vagy Espanyol - Barcelonát) nézni. Esetemben kiderült, hogy egy lakásban sem, ugyanis míg korábban csak hangos és válogatott jelzőket aggattam az ellenfél cizellált lelkűnek nem mondható játékosaira, addig Messi szabadrúgásánál már valószínűleg többórányi feszültség szabadulhatott fel, ugyanis belekiabáltam a tévéképernyőbe. Hogy mit, az maradjon a család titka.

"All families have bad memories", mondta Michael Corleone és igaza volt.

Hajtás után értékelő.

Dézsa vű

0 komment

espanyol kupa beharangozó

Már többször kifejtettem igazán mélyen lakó, már-már az abszolút nem létben táncoló szimpátiámat a liga egyes csapatai irányába, bizonyára ennek is köszönhető, hogy a tavaly januári Atlético-dömping után idén pont az Espanyollal ver minket az Isten hozott össze bennünket a sorsolás szezélye - tíz nap alatt háromszor. Mintha így év elején nem lenne éppen elég az ónos eső, meg a lehajláskor menetrendszerűen szétrepedő nadrág.

Mikor két labda sem elég

0 komment

espanyol bajnoki értékelő

Pusztába kiáltott segélykiáltásom nyitott fülekre talált - öröm és bódottá'. Hálás feladat a blogos karriert egy 0-0-ás meccs értékelőjével kezdeni, pláne ha az ellenfél az Espanyol... Ez jutott szvob.-nak osztályrészül, hajtás után át is adom a szót neki, remélhetőleg "diz iz dö bigining of bjútiful frendsip".

Spanyol bajnokság, 18. forduló: RCD Espanyol - FC Barcelona

0 komment

első eszpanyol FC Barcelona beharang

Első! - hogy ne csak mindig ti lőjétek el ezt a szörnyű "poént". A Betis elleni simával és egy újabb rekord megdöntésével a csapat nem akármilyen évre tett pontot. Öt kupa, számtalan csúcs beállítás, és fantasztikus gólok sorával teli esztendőt zárhattunk le, amelyben megjártuk újra a mennyet és volt aki a poklot is. Mindez azonban - ahogyan Luis Enrique is elmondta az év első interjújában - már csak a múlt. Hajtás után Espanyol beharang.

Facebook

Következő mérkőzésünk

Powered by whatsthescore.com

A bajnokság állása

Widget powered by WhatstheScore.com

Feedek