AJÁNLÓ
 
21:00
2015. 12. 31.
A Tot El Camp az alábbi címen üzemel tovább: totelcamp.blog.hu Részletek a költözéssel kapcsolatban...
A bejegyzés folyatódik
 
21:00
2015. 12. 31.
PSG - Barcelona 4-0 Amikor egy edző eldönti, milyen hadrendben küldi pályára fiait,...
A bejegyzés folyatódik
 
21:00
2015. 12. 31.
Visszavágó. Nem szeretem ezt a szót, mert mintha kódolva lenne bele, hogy most a másik...
A bejegyzés folyatódik
 
21:00
2015. 12. 31.
Mielőtt bárki megkérdezi, a címnek semmi köze sincs a meccshez, meg nem gondoltam semmire,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

BÚÉK 2016

0 komment

betis buek 2016

Nagyon szépen a kezem alá játszott a sors ezzel a tegnapi meccsel, akár jó is kisülhetett volna belőle, de amint mostanában érezhettétek, kicsit megrogytunk, vagy talán jobb lenne úgy fogalmazni, hogy én rogytam meg, plusz john már jó ideje csak a facebookot gondozza. Évzáró gondolatok és rövid meccselemzés hajtás után.

 

Talán ejtsünk előbb néhány szót a meccsről. Ladlac már megírta, hogy meglehetősen szokatlan ez az időpont bajnoki fordulóhoz, és én érezni is véltem ezt a csapaton, már az összeállításban fellelhető meglepetések is utaltak erre: a buliceleb Piqué és a mostanában borfronton erősen nyomuló Iniesta is kimaradtak. Előbbi gondolom megszokásból, utóbbi meg kötelességtudatból lehetett talaj másnapos (harmad- esetleg negyednapos). Ettől függetlenül azért nem volt totál döglött a gárda, Neymar például teljesen rácáfolt az időpontra, és a megtett tízezer mérföldekre.

Sajnos a mérkőzésből érdemi tanulságot nem lehet levonni, mivel a bíró a totális tévedésből befújt büntetővel, majd az azt követő szabálytalan gólunk megadásával az addig meglehetősen nehéznek ígérkező csatába annyira belenyúlt, hogy utána egyszerűen már nem jöhetett vissza a sérülésektől tizedelt, és kissé magát elragadtató, ezzel abszolút rossz példát mutató edzővel sújtott Betis.

betis buek 2016

Bravo (8) - Annyira emlékszem, az ezredforduló környékén mit küzdött a Barca a kapusaival, Zubi távozása után olyan sztárok, mint pl. Vítor Baia vagy Rüstü Recber kezére is nagy lett a gránátvörös-kék kesztyű. Tulajdonképpen arra viszont nem emlékszem, mikor volt utoljára ilyen jó portásunk.

Alvés (8) - A diák Murphy egyik alaptézise, hogy a jó tanuló csak rontani tud. Alvésre egyrészt ez úgy áll, hogy értelemszerűen korábbi önmagához képest visszaesett. (2009-ben még ezt írta róla Sid Lowe.) Másrészt meg a meccsek alatt továbbra is tudja produkálni azt a rá nagyon jellemző egyedfejlődését, ahogy a BLASZ II szintről világklasszissá avanzsál röpke 90 perc alatt. A pontja inkább a második félidőnek szól értelemszerűen, dehát az az összejáték Messivel, a kapufás emelés, vagy a jobb szélen bemutatott félperces magánszám mind-mind élményszámba mentek.

Mascherano (7) - Hát ha valaki kibírja a csapatból zabálás és piálás nélkül karácsonykor, akkor az a kisfőnök.

Vermaelen (7) - Puyolnak voltak ilyen meccsei "öreg korában", amikor így elfocizgatott a védelem közepén - hibátlanul, de pluszmunkát csak elvétve vállalva.

Mathieu (8,5) - Adjuk meg neki, ami jár: a tizenegyesig Robertóval karöltve talán a legjobbunk volt. Az az igazság, hogy ha nem gondolkodja túl a meccseket, hanem leredukálja tevékenységét a posztja alapjátékára és (lehetőleg levegőben kierőszakolt) párharcokra, akkor kifejezetten jó benyomást képes kelteni. Mondjuk a cseréje azért mellbevágott - nemár hogy vele spórolunk...

Rakitic (7) - Habár Messi rendre visszalépkedett középpályára, Rakitic ezúttal viszonylag kevésszer érkezett meg a frontvonalba, mondjuk nem is lett volna túl sok teteje kiloholnia magát, különösen miután eldőlt a mérkőzés.

betis buek 2016

Busquets (8) - Lucho a lehetőségekhez mérten óvja, ami teljességgel érthető, nem először láthatjuk, hogy egyszerűen megváltozik a csapat minősége, ha lecseréljük. Ráadásul mostanában azt vettem észre, hogy mintha kicsit bátrabban lépkedne feljebb. (Talán ezzel is összefüggésben lehet Rakitic kevesebb előretörése?)

Sergi Roberto (7,5) - Azon kevesek egyike, akik főleg meccsnullig voltak aktívak. Végülis úgy tűnik, mégsem jobb hátvéd ő igazából, csak mostanra érett be. Jóvan', Bendak, legyen neked is egyszer karácsony: igazad volt!

Messi (7,5) - Na ő fejben nem volt ott, az agyrázkódás némileg helyrerázta, de ettől tény, a legtöbb lendületes akció az első fél órában egészen szörnyűségesen akadt el rajta. Utána elbütykölgetett, néha rúgott egy-egy szabadot. Lassan talán elég öreg lesz hozzá, hogy fefogja, időnként jót tenne a pihenés.

Suárez (7,5) - Annyira utálom értékelni, meg pontozni, hogy azt elmondani nem lehet. Hát a hülye is látja, hogy ez a csávó nem tud focizni - cselezni meg passzolni abszolút nem, de még a ziccereit is javarészt szarul lövi, kész rejtély, miért megy be nagy részük. Másrészt meg a hülye is látja, hogy mennyire kurva jó játékos, ontja a gólokat, állandóan fiteti a lehetőséget, hihetetlenül érzi a labda nélküli mozgásokat, és szinte minden szituációban váratlant húz, akkor is, ha éppen háttal van a kapunak. Az mindenesetre elég világos, hogy sokkal hatékonyabb Neymar és Messi között, mint egy mozgékonyabb, Villa-típusú csatár lenne.

betis buek 2016

Neymar (8,5) - Parádé ez a fazon. A focicsapat is olyan, mint az asszony, időről időre újra bele kell szerelmesedni. Most mit mondjak, Neymar pont olyan, mint a egy brazil gyanta - nem tud tizenegyest lőni.

Na, és akkor pár évzáró gondolat. Tavaly elég keserű szájízzel zárhattuk az esztendőt, az üresen kongó vitrin hangja csengett a fülekben, idén meg újra habzsi-dőzsi.

betis buek 2016

Ellenben a blogon el-elmaradoztak posztok, néhol olyan is, amit azért illett volna megírnunk. Ezekért így utólag is elnézést. Sokszor kapjuk is a visszajelzést, kritikát, hogy már megint irgum-burgum. Ez egyrészt jól esik, hogy az emberek várják az írásokat, másrészt  meg higgyétek el, pontosan tudjuk, mi maradt el (kivéve, mikor a klubvébé meccs délelőtt kezdődik, mert akkor nem), és nekünk a legrosszabb, ha nem tudunk egy-egy alkalmat megoldani.

Az okokba talán nem mennék bele, szokták mondani, hogy a család az első, a munka a második, a Real Madrid a harmadik - valahol ezen a vonalon kell elképzelni a dolgot. Az egyetlen dolog, amit a szemünkre lehet vetni, hogy nem toboroztunk még több új embert. Ez már régóta terítéken van, és tulajdonképpen nem is értem miért nem tettük meg eddig, de majd most bepótlom: az új évi jobb teljesítményhez bloggert-bloggereket keresünk. Az az igazság, hogy eddig a korábbi felhívásokra aki jelentkezett, azt mind felvettük, de azért persze vannak némi elvárásaink, tehát a dolog nem automatikus. (Mondjuk aki idáig eljutott az olvasásban, az első teszten máris átment.) Küldjetek emailt a barcelonanepsport@gmail.com címre, de a biztonság kedvéért cécézzétek nekem is a vigvik kukac gmailre is.

Szóval akkor legyen az az újévi fogadalmunk, hogy jövőre még több, még szebb, még jobb posztot írunk és soha többet nem nézünk Maksa Zoltánt - mit keres ez a tévében?! Boldog új évet kívánunk!


comments powered by Disqus

Facebook

Következő mérkőzésünk

Powered by whatsthescore.com

A bajnokság állása

Widget powered by WhatstheScore.com

Feedek