Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Videóelemzés a Clásicóról

0 komment

Nem kell megrettenni, nem mi ragadtunk kamerát. Viszont már jó ideje figyeljük nagy lelkesedéssel Németh Barnabás - vagy ahogy népsportos körökben megismertük: barniola - elemzéseit, és mivel sokszor boncolgatja a Barcelona játékát, így megkerestük, hogy nem akar-e mindenki jól jár alapon nálunk is szerepelni a videóival. Végül arra jutottunk, hogy miért is ne, úgyhogy hajtás után az ő elemzését láthatjátok a tegnapi mérkőzésről. Kiderül, hogy miket látott másként, mint mi - meg persze az is, amit ugyanúgy. Na, ebből már nem keveredek ki jól, szóval jöjjön inkább a videó.

Szerepcsere

0 komment

Embedded image permalink

Barcelona - Real Madrid 2-1

Óvatos optimistán

0 komment

Azt olvasom többfelé is, hogy a Real nagy bajban van. Az utóbbi hetek eredményeit és a tabellát olvasva meg azt látom, hogy tényleg. Odaát arról is olvashattam, hogy motivációs gondokat sejtenek az események mögött, márpedig 1993 óta mi magyarok is pontosan tudjuk, hogy az igazság odaát van.

Vagy mégse.

A golyókat behűtik, ugye?

0 komment

A lét elviselhetetlen gyönyörűsége

0 komment

Égi jelet, s a foci ünnepét vártuk ettől a párosítástól; nem csak a poklok bugyraiból indulva, látványos csatajelentekkel fűszerezett mennybe menetelt, hanem egyfajta kinyilatkoztatást is, hogy az FC Barcelona újra ott áll a világ csapatainak legnagyobbjai között, s a sorsát a kezében tartva az ellenfelek ismételten rettegve suttogják majd a nevét. Megkaptuk a választ. Nem csalódtunk. Illetve, igen, egy kicsit.

A pragmatikusok szankciója

0 komment

Aki a kezdetek kezdete óta velünk van - és szerencsére akad néhány ilyen levakarhatatlan jómadár -, biztosan emlékszik rizla Grindhouse-ára, ami hosszú ideig a beharangozó posztok egyetemes etalonja volt - vagyis talán még mindig az. Sodró lendülete, metaforavilága, és szívünknek kedves tartalma feltette a polcra közvetlenül a Biblia illetve A fajok eredete mellé - mindenkinek ízlése szerint. Igazi kisstílű pöcsség bő négy esztendővel a poszt keletkezése, és másfél évvel Mourinho távozása után reflektálni erre az írásra - szóval most ez következik.

Deus et MACHI(na)

0 komment

SD Eibar - FC Barcelona 0-2 (0-1)

Spanyol bajnokság, 27. forduló: S.D. Eibar - FC Barcelona

0 komment

Egy hete ülünk újra a La Liga tetején, s hogy ez így is maradjon a szezon végéig, 11 döntőt kell megvívnunk és megnyernünk. Ha ladlac a Rayót - teljes joggal - a liga legszerethetőbb csapatának nevezte, akkor az Eibart bátran nevezhetjük a primera división legkisebb fiának, aki eljött szerencsétpróbálni az óriások világába.

A kulcs a centrum uralma

0 komment

A fene nagy semmittevés közben legalább bloggerek a dolgozzanak már egy kicsit - na nem kell aggódni, nem erőltettük meg magunkat, csak nyúltunk egy kis jófélét (vagy legalábbis nekünk tetszik) a squawka.com-ról, az eredeti itt található. Hajtás után következik a blogalizált verzió - kevertem azért hozzá egy kis kolbászhúst -, például mert utálom a "minden mondat új bekezdés" angol újságírói szokást, meg mert fordítani rettenet unalmas. Itt-ott hozzá is fűztem néhány gondolatot (ezeket kiemeltem), de a többi rész sem követi igazán szigorúan az erdetit, egy nyelvvizsgán valószínűleg simán elbuknék vele. A forrás nem éppen friss, manchesteri kirándulásunk után kevéssel született, és nem is annyira rólunk szól, mint inkább a 4-4-2 rendszerről, speciálisan Pellegrini és Simeone munkásságáról. Tekintsétek egyfajta előhangolónak a jövő heti BL meccsre.

Lajosok ha összefognak...

0 komment

FC Barcelona - Rayo Vallecano 6-1 (1-0)

Spanyol bajnokság, 26. forduló: FC Barcelona - Rayo Vallecano

0 komment

Máshol ebéd van, nálunk meg csak dél - gondolhatjuk a kezdő sípszó elhangzásakor, hiszen számunkra igencsak szokatlan időpontban kezdődik a találkozó. A hétközi döntőbe jutás után kedvenc madridi ellenfelünk érkezik látogatóba. Szépíthetjük a dolgot, de nagyon nagy meglepetésre ne számítsunk, Paco Jeméz csapatának a stílusa igencsak fekszik nekünk. Illetve nem is feltétlen a stílusa, mert egy minőségibb játékoskerettel azért képes lehetne megtréfálni minket a korábbi válogatott középhátvéd. Legtöbbször törekszem arra, hogy megismertessem az aktuális ellenfelünket a párharc előtt, a Rayo pedig szerintem a Liga egyik legszerethetőbb csapata, azért megérdemlik, hogy kicsit jobban foglalkozzunk velük. Az uefa.com készített egy interjút a mai meccs alkalmából Pacoval, ez olvasható a továbbiakban.

Kupa pipa

0 komment

Ha vigvik írná ezt az értékelő, biztosan találkozhatnátok olyan mondattal benne, mint például "P*na nélkül nem megy a játék a fiúknak", vagy "a f*szomat a P*nába, jól szétrúgott minket", de az írás címe is lehetne akár "P*na-függőség". Viszont én írom, így nem lesz benne.

Spanyol Kupa elődöntő, visszavágó: Villarreal CF - FC Barcelona

0 komment

Facebook

Következő mérkőzésünk

Powered by whatsthescore.com

A bajnokság állása

Widget powered by WhatstheScore.com

Feedek