AJÁNLÓ
 
13:30
2016. 01. 06.
Pusztába kiáltott segélykiáltásom nyitott fülekre talált - öröm és bódottá'....
A bejegyzés folyatódik
 
13:30
2016. 01. 06.
Legutóbb felmerült a kérdés, hogy honnan a kölcsönös szimpátia. Nos... >> a poszt...
A bejegyzés folyatódik
 
13:30
2016. 01. 06.
Az összes bajnoki közül talán az Espanyol-meccs elé a leghálásabb feladat beharangozót írni,...
A bejegyzés folyatódik
 
13:30
2016. 01. 06.
Mielőtt bárki megkérdezi, a címnek semmi köze sincs a meccshez, meg nem gondoltam semmire,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Dézsa vű

0 komment

espanyol kupa beharangozó

Már többször kifejtettem igazán mélyen lakó, már-már az abszolút nem létben táncoló szimpátiámat a liga egyes csapatai irányába, bizonyára ennek is köszönhető, hogy a tavaly januári Atlético-dömping után idén pont az Espanyollal ver minket az Isten hozott össze bennünket  a sorsolás szezélye - tíz nap alatt háromszor. Mintha így év elején nem lenne éppen elég az ónos eső, meg a lehajláskor menetrendszerűen szétrepedő nadrág.

 

Láttuk, megrágtuk a hétvégi történéseket. Az az igazság, hogy én a látottnál talán még smirglisebb Espanyolra voltam felkészülve. Tehát, miután kimérgelődtük magunkat azon, hogy mekkora taplók - mert félreértés ne essék, azok-, egy kicsit talán érdemes a saját portánkon is sepregetni.

Hízzuk-halasztjuk egy ideje a téma felemlegetését, de tény, hogy azért jelentősen visszaesett a csapat formája az őszi csúcshoz képest. A "hanyatlás" kezdete pedig hát látványosan összecseng Messi visszatérésével... Ez persze csak gonoszkodás részemről, minden csapat formájában van egy természetesen hullámzás, nálunk a télvíz idején a visszaesés már-már kötelező, Messi pedig a sérülése után érthető okokból húzza egy kicsit a seggét. Tavasszal több kell, tőle személyesen is, meg aztán csapat szinten is - de okkal-joggal számíthatunk is többre. Hogy folytassuk a párhuzamot a tavalyi évvel, emlékezzünk csak vissza, mikor kerültünk végleg sebességbe...

espanyol kupa beharangozó

Radásul éppen tegnapelőtti, tehát majdnem friss a nagy hír, hogy végre regisztráltunk. (Csak el ne felejtsük befizetni a regisztrációs adót!) Ez manapság úgyis divat, gondolta a fene még 15-20 évvel ezelőtt, hogy egyszer majd a kutyánkat is regisztrálni fogjuk. (Már ha egyáltalán ismertük ezt a szót...) De ez van, megfelelő előzetes regisztráció nélkül  csak rövid pornó lassan budira sem tudunk kimenni. Na nem is aprózták el Bartomeuék, rögtön egy magyar népmesére való új játékost jelentettek be a szövetséghez.

A legeslegfontosabb új fiú Turán Pál névrokona, Arda Turan a török cipész és popsztár. (Ígérem, megpróbálom a továbbiakban félretenni a vele szembeni antipátiámat.) Úgy érzem, kicsit túlzottak az elvárások, vagyis inkább remények vele kapcsolatban. Bár az tény, hogy némi szerencsével, Iniesta helyén beszállva nagyot lendíthet a csapat szekerén, a poszt által megkövetelt támadóerényeknek tagadhatatlanul birtokában van. De a realitás azért nem ez, s én kicsit tartok a védekező munkájától is, hiába múlta felül ezen a területen statisztikailag Don Andrést az elmúlt években. Tulajdonképpen még az sem tiszta, egyáltalán hol számít rá majd Lucho, hiszen hiába lenne a legtermészetesebb a támadó középpályás szerepet osztani neki, ha közben a csatársorban sokkal égetőbb problémáink vannak az emberek túlterheltségével.

espanyol kupa beharangozó

Utóbbi gondra elvileg a másik nyári szerzemény, a szélső hátvédet szigorúan a Sevillától elv jegyében igazolt Aleix (ilyen név márpedig nincs!) Vidal is megoldás lehet, habár nehéz elképzelni, hogy őt hosszú távon ne Dani Alvés utódjának szánták volna. Mivel Adriano Lucho érkezése óta lényegében kegyvesztett lett (nem lenne különösebben meglepő, ha még most télen eladnánk), így a keretben abszolút meg is van a maga helye. A többi a jövő zenéje, kacskaringós életútjából sok következtetést nem lehet levonni.

Hogy az új arcok mennyire állnak készen a mélyvízre, azt persze nem tudom, de a kupa valamilyen értelemben mindig is az "éles hadgyakorlatok" terepe volt, így szerintem most kiváló alkalom mutatkozik némi kisérletezésre - annak ellenére, hogy az Espanyol száját természetesen kíméletlenül el kell kenni a hétvégi csúfság után.

Spanyol Kupa nyolcaddöntő, első mérkőzés
FC Barceona - RCD Espanyol

Kezdés: 20:30; TV: Digisport1
Várható kezdő: ter Stegen, Vidal, Piqué, Vermaelen, Alba, Busquets, Rakitic, Turan, Messi, Suárez, Neymar

espanyol kupa beharangozó


comments powered by Disqus

Facebook

Következő mérkőzésünk

Powered by whatsthescore.com

A bajnokság állása

Widget powered by WhatstheScore.com

Feedek