Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Spanyol bajnokság, 36. forduló: Real Betis - FC Barcelona

0 komment

bajnokság beharangozó Betis

Tovább folytatódik az idegtépő versenyfutás a bajnoki aranyért. Az olasz és a francia bajnok személye már ismert, de Németországban és Angliában sem vár már senki meglepetést, amellett hogy a Leicester elsősége egyébként nyilván hatalmas bravúr. Spanyolországban viszont egymás sarkát tapossa a három nagy, arra várva, hogy valamelyik hibázzon az utolsó találkozók valamelyikén. Ebből a szempontból Luis Enrique csapata némi előnyben van, ugyanis az egymás elleni eredmények szempontjából ők a legjobbak, a Ligában pedig ez dönt pontegyenlőség esetén. De hogy ilyeneken gondolkozni lehessen, először össze kell kaparni a Villamarínból a három pontot.

Büntető

0 komment

bajnoki értékelő gijoni mustár

Barca - Gijon 6-0

Spanyol bajnokság, 35. forduló: FC Barcelona - Sporting de Gijón

0 komment

A vadászat írott és íratlan szabályai között külön fejezet a sebzett vagy magát végveszélyben érző állat megközelítése és elejtése, amely komoly körültekintést, felkészültéget és különös óvatosságot igényel. Számos vadásztörténet dolgoz fel tragikus eseteket, amikor a gondatlan vadász, a már általa halottnak, vagy mozgásképtelennek hitt állat közelébe merészkedett, az pedig utolsó erejét összegyűjtve súlyosan megsebesítette, vagy még szerencsétlenebb esetben meg is ölte.

Ma este a kiesőjelölt Sporting de Gijón kerül terítékre a Camp Nouban.

Nüanszok

0 komment

Deportivo FC Barcelona értékelő bumfordi

A legnagyobb hiba, amit az ember a labdarúgásban, vagy bármilyen más sportágban elkövethet, az a múlton való kesergés. Felőröl és még több hiábához vezet. Gyakran hallhatjuk is profi sportolóktól a jól ismert és üresnek vélt "csak előre kell tekinteni" frázist. Nos, nem az. Ha az ember kétségekkel telve fut ki a pályára, akár fordulhat is vissza. Ha nem hiszel magadban és a képességeidben, ha nem érzed magad elég jónak ahhoz, hogy elérd a céljaidat, semmi helyed a profi sportolók között.

Spanyol bajnokság, 34. forduló: Deportivo La Coruna - FC Barcelona

0 komment

bajnokság beharangozó Deportivo

Hatalmas gyomrosként éljük meg az elmúlt heteket. Lehetetlen bármit is írni, tippelni, okoskodni, mert a Valencia ellen világossá vállt, hogy most olyan meccskép mellett is képesek vagyunk kikapni, amivel egyébként százból kilencvenkilencszer hoznánk a három pontot. A képlet egyértelmű, tényleg ellőttük az összes előnyünket, ha bajnokok akarunk lenni, meg kell ragadni az utolsó esélyt, és élni vele.

Mutasd az edződ, megmondom ki vagy

0 komment

barcelona guardiola enrique la liga érékelő

Mióta 2012 nyarán Guardiola elhagyta a csapatot, önkényesen is ragaszkodunk ahhoz, hogy párhuzamot állítsunk az aktuális Barca és a Pep-team között. Az idei szezon a tökéletes példa, hogy a taktikai felkészültségen túl mi a legnagyobb különbség Luis Enrique és a bajor berkekben kopasznak csúfolt katalán edző között.

Nagy levegő...

0 komment

Nem túl szép napok állnak mögöttünk, mondanom sem kell. Egy fronton kifáztunk, de maradt még kettő, amin lehet bizonyítani. Ma kezdődik a bizonyítások sora, a Valencia jön a házhoz. Győzni kell, nyilván.

És nemcsak ma.

Nézzük.

Dupla-tripla elhalasztva

0 komment

Mindig is tudtuk valahol belül, hogy egyszer ez vissza fog ütni. Mármint nem Simeone (ő is persze), hanem az emberfeletti terheltség, a három (néha négy, öt) frontos háború, az állandó problémák, szerződés- és adóügyek és a többek között ezek okán szinte időzíthetetlen forma. Nem ősbűnök vannak tehát, sem pedig bűnbakok, tények vannak, amiket mindig is tudtunk, csak hát minekutána úgysem tudunk mit kezdeni vele innen, a laptopjaink mögül, hát igyekeztünk a lehető legkevesebbet foglalkozni velük, idegrendszerünk védelme érdekében.

De elérkezett.

És legalább stílusosan.

Április bolondja?!

0 komment

Atleti kapd be Torrente BL

Széltolók 

0 komment

Értékelő FC Barcelona Sociedad Mumus gone with the wind

Az a furcsa ebben az egész Real Sociedad mágiában, hogy ülhet bárki a baszkok kispadján, lehet bármilyen felforgatott védelmük, lehet akármennyi játékosuk sérült, ezek akkor is elverik a valagunkat. Már az Atlético ellen is rezgett a léc, de a tegnapi után elég tanácstalanul bámultunk a semmibe. A Sociedad rögtön a meccs elején megszerezte egy tökéletes fejesgóllal a vezetést, majd SÜN-t kiáltott, és a széleket feladva ökölbe szorított farpofákkal, teljesen megérdemelten bekkelte ki a hátralévő másfél órát.

Spanyol bajnokság, 32. forduló: Real Sociedad - FC Barcelona

0 komment

bajnokság beharangozó Real Sociedad

Feltehetőleg valamilyen sötét mágia vagy egyéb boszorkányság védi az Anoetát, más magyarázatot ugyanis nem igazán tudunk arra, miként voltunk képesek az utóbbi öt évben egy középcsapat otthonából csupán egyetlen árva pontot elhozni. Közben megfordult néhány edző a Barca élén, de sem Guardiola, sem Vilanova, sem Martino, sem Luis Enrique nem tudott itt győzni. Viszont ha idén bajnokok akarunk lenni…

Torres lerendezte az Atléticót

0 komment

barca atlético simeone taktika bajnokok ligája

Még az ős NST-n született egy poszt a di Matteo-féle Chelsea BL győzelme kapcsán: "szeretni nem kell, tisztelni muszáj" címmel. Valahogy így vagyunk az Atlético Madriddal is. Simeone legénysége nem az eszéről híres, de amit csinálnak, azt jól csinálják. Mégis, Luis Enrique Barcája ellen már hetedik alkalommal dől romba az eltervezett taktikájuk. Tény, a fizikai párharcokra építő, pozíciós játékuk nem ez ellen a katalán csapat ellen lett kitalálva.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, odavágó: FC Barcelona - Atleticó Madrid

0 komment

Bajnokok Ligája Atletico Madrid beharangozó

Naivan mást vártunk, aztán persze összejött a legrosszabb forgatókönyv. Az Atletin kellene túljutni a BL elődöntőjéért. Egy olyan csapaton, akik akkor érzik magukat a legjobban, ha valaki rájuk akarja kényszeríteni az akaratát, birtokolni akarja a labdát, kezdeményezni akar ellenük. Ha egy összecsapásban ők a nagycsapat, hajlamosak megszenvedni, mint ahogy az látszott a PSV ellen, de ha odaadhatják a labdát, visszaállhatnak, faraghatnak, kontrázhatnak, akkor nagyon jól tudják leplezni a hiányosságaikat. Kétrészes gladiátorharcra készülünk.

Mint vasorrú bábának a mágneses vihar...

0 komment

Clásico nem nyertünk tényleg nem

Barcelona - Real Madrid 1-2

Fájdalmas esténk volt. Fájt Cruyff, fájt a Suárez bénázása, fájt a vontatott, pontatlan játék, fájt a kulcsjátékosok zömének betlije, fájt Lucho tehetetlensége, fájt az eladott előny, fájt a vereség és fájt a derekam is. Kibírjuk persze, csak az a kérdés, hagy-e nyomot, jár-e következményekkel.

Becsvágy 

0 komment

Történelmi mérkőzésre készül a Barcelona. Igazán ritkák azok a Calssicók ugyanis, amiknek nincsen igazán tétje. Ez a mai pont olyan - ezért történelmi. Majd mindegy mi történik, mármint a pontok tekintetében, kevés már a hátralévő meccs, nagy a pontkülönbség, a Real számára a bronz csillogása az életszerű, de mégis. Mégis van valami, ami miatt minden Classico fontos.

Ahogy a bölcs Marsellus Wallace mondta: "A meccs estéjén talán érzel majd valami szúrás félét. Az a becsvágy, ami buzerál."

Facebook

Következő mérkőzésünk

Powered by whatsthescore.com

A bajnokság állása

Widget powered by WhatstheScore.com

Feedek