AJÁNLÓ
 
14:41
2016. 04. 09.
Tovább folytatódik az idegtépő versenyfutás a bajnoki aranyért. Az olasz és a francia...
A bejegyzés folyatódik
 
14:41
2016. 04. 09.
Hatalmas gyomrosként éljük meg az elmúlt heteket. Lehetetlen bármit is írni, tippelni,...
A bejegyzés folyatódik
 
14:41
2016. 04. 09.
Furcsa és váratlan dolgok történtek az európai labdarúgásban hétközben. A Bayern...
A bejegyzés folyatódik
 
14:41
2016. 04. 09.
Bevallom, valamennyire kishitű vagyok Barca-drukkernek. A csapat rekordot rekordra halmoz,...
A bejegyzés folyatódik
 
14:41
2016. 04. 09.
Szerda este végre tiszta vizet öntünk a pohárba. Ma pótoljuk a klub-vb miatt eltolt...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Spanyol bajnokság, 32. forduló: Real Sociedad - FC Barcelona

0 komment

bajnokság beharangozó Real Sociedad

Feltehetőleg valamilyen sötét mágia vagy egyéb boszorkányság védi az Anoetát, más magyarázatot ugyanis nem igazán tudunk arra, miként voltunk képesek az utóbbi öt évben egy középcsapat otthonából csupán egyetlen árva pontot elhozni. Közben megfordult néhány edző a Barca élén, de sem Guardiola, sem Vilanova, sem Martino, sem Luis Enrique nem tudott itt győzni. Viszont ha idén bajnokok akarunk lenni…

 

…nos, akkor sem kell. Van még hátra négy idegenbeli és három hazai meccsünk, csupa alsóházi csapattal. Ezekből kell nekünk négyet megnyerni, a többin pedig nem kikapni, ebben az esetben a két madridi üldözőnk ha megfeszül is, maximum azt érik el, hogy pontegyenlőséggel leszünk bajnokok. Persze a gyengébb idegrendszerű szurkolók egészsége érdekében azért nem lenne nagy gond, ha nem feszegetnénk a határokat, de jelenleg azért kényelmes helyzetből vágunk neki a szezon fináléjának. Ha más motiváció nincs is, legalább becsületből jó lenne megmutatni, hogy tudunk itt is győzni.

bajnokság beharangozó Real Sociedad

Ma nektek kell hozni a gólokat

Eusebio Sacristán személyében egy sokat kritizált régi ismerőst köszönthetünk a La Real padján, miután tavaly novemberben megmutatták David Moyesnak, merre van az ajtó. A volt Barca B tréner valószínűleg különösebb gond nélkül elvégzi az újragondolt célokat, vagyis a gyenge kezdés után összekapja és benntartja a csapatot. Az odavágón is ő vezette az ellenfelet, akkor egy nagyon sima 4–0-val szerezték meg Neymarék a három pontot. A legutóbbi hat mérkőzésükön csak egyszer nyertek, igaz, akkor a Sevilla otthonában. Mondjuk ezért tett is rendesen Emery csapata, először Krychowiak gyakorlatilag rálökte Bergarát a labdára, hogy biztosan jól tudja azt megfejelni, majd szintén a lengyel összeügyetlenkedett egy öngólt, ezt meg már nem tudták megfordítani. Szóval nem mondanám, hogy kirobbanó formában vannak, bár a mentalitásukra a győzelem, a fizikális állapotukra meg a hétközi pihenő lehet jótékony hatással.

bajnokság beharangozó Real Sociedad

Megmutatjuk már most, hogy ne este sokkoljon

Több alapemberrel sem számolhatnak ugyanakkor, Yuri és Bergara lapok miatt, Inigo Martinez, Canales és a házi gólkirály Agirretxe sérülés miatt fognak hiányozni. Illaramendi, Xabi Prieto és Vela személyében így is lesznek kulcsembereik, de azért messze lesznek a legjobb önmaguktól. Ezért valószínűleg Lucho sem a legerősebb csapatát küldi majd hadba, bár Suárez eltiltása miatt ezt amúgy sem tehetné. Nehéz megmondani, hogy mennyire fogja felforgatni a csapatot, de reális lehet, hogy minden sorból pihentet egy embert. Elől Munir lesz az alternatíva, a középpályán talán Rafinha kezd Iniesta kárára, hátul meg esetleg Alves maradhat ki a kezdőből - Sergi Robertot úgyis régen láttuk már itt. Kicsit sokra vágyunk, hiszen egy hagyományosan nehéz terepen akarunk egyszerre pihentetni és győzni, de a fentebb taglalt okok miatt valószínűleg a Calderón-béli BL meccs lesz a prioritás, még akkor is, ha ma este egy döntetlen nagyon rosszul esne.

Várható kezdők:

Rulli - Elustondo - Reyes - Mikel González - De La Bella - Illaramendi - Rubén Pardo - Xabi Prieto - Zurutuza - Oiarzabal - Vela

Bravo - Sergi Roberto - Piqué - Mascherano - Alba - Busquets - Rakitic - Rafinha - Neymar - Messi - Munir

TV: 20.30, Sport1


comments powered by Disqus

Facebook

Következő mérkőzésünk

Powered by whatsthescore.com

A bajnokság állása

Widget powered by WhatstheScore.com

Feedek