AJÁNLÓ
 
14:21
2017. 02. 07.
A Tot El Camp az alábbi címen üzemel tovább: totelcamp.blog.hu Részletek a költözéssel kapcsolatban...
A bejegyzés folyatódik
 
14:21
2017. 02. 07.
A kupadöntős ellenfelünkhöz látogatunk ezen a szép szombat délutánon, akik eddig...
A bejegyzés folyatódik
 
14:21
2017. 02. 07.
Mosolyból sokféle létezik. Van felhőtlen, van keserű, van erőltetett, van vidám,...
A bejegyzés folyatódik
 
14:21
2017. 02. 07.
Régi jó ismerősök jönnek vendégségbe, hiszen a baszk kollégákkal az elmúlt másfél...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Spanyol Kupa elődöntő, visszavágó: FC Barcelona - Atlético Madrid

0 komment

Visszavágó. Nem szeretem ezt a szót, mert mintha kódolva lenne bele, hogy most a másik nyer majd. Pedig dehogy. Maradjunk a második mérkőzésnél.

 

Pulga múltkori beharangja - szerintem - nagyon betalált, pontosan vázolta a helyzetet. "Furcsa paradoxon, de minél jobb az ellenfél, annál könnyebb az Atlético dolga. " - írta egy hete, s valóban: az utolsó 8-9 éven edződött Barca-szemünk abszolút azt mutatja, hogy gyengén, vagy legalábbis relatíve gyengébben játszunk. S ennek megfelelően az Atlético igazából nem tudott velünk mit kezdeni az első mérkőzésen. Nem voltunk nekik elég jók.

Az az igazság, hogy most sem várok mást. Világos, átalakulóban van a stratégiánk, erről írogatunk hetek óta. Egyelőre az eredmények jók, verdiktet mondani majd a szezon végén ildomos - emlékezzünk Pep utolsó évére, amikor ősszel el voltunk alélva a csodálatos 3-4-3-tól (meg egyszer-kétszer a kihaltnak hitt WM-től), aztán egy meglehetősen keserédes idény kerekedett a történetből. Azt nem állítom, hogy az eredmény mindent felülír, de szerencsére arról nincs szó, hogy a változtatás miatt most ne tudnánk tükörbe nézni.

Talán egyetlen aggodalmunk lehet: Neymar hiánya. Rengeteg kritika éri mostanában, mert a kapu előtt, a befejezéseknél valóban sokat hibázik. Viszont ebben az új szisztémában, amikor az időben is megkurtított labdajáratás sokszor a felezővonalon, vagy akár a saját térfelünkön, a korábban megszokottnál jóval hátrébb történik, a játéka felértékelődik. Hiszen ő az, aki az üres területeket kihasználva képes 40-50 métert sprintelni a labdával, miközben 2-3 embert is megver. Messi zsenialitása abban rejlik, hogy akkor is robbant, amikor nincs meg hozzá a hely: állóhelyzetből is követhetetlenül cselez, és a tűpontos labdáival a legsűrűbb védelmet is képes megbontani. Sokat futni viszont továbbra sem igazán szeret. (Bár épp az "odavágón" elképesztőt ment minden tekintetben, szerintem a szezonbeli legjobb, legkomplettebb meccse volt.)

Neymar viszont lubickol ebben a futóbolond kontrajátékos üzemmódban, ez az a szerepkör, ami teljesen rá van kitalálva. És egyébként taktikailag is egyszerűsíti az életet a jelenlegi állapot, hogy még tán egy portugál is megérti (legalábbis ha elég lassan mondom): ha van terület lendületes kontrára, Neymarnak kell passzolni; ha nincs, akkor Messinek. És akkor újra a probléma: este nem lesz Neymar.

A pótlás kézenfekvő: Arda Turan. A török szakálltulajdonost soha nem kedveltem, nem is fogom már megszeretni, ilyen makacs fajta vagyok. De véleményem szerint az utóbbi pár hétben a csapat egyik legjobbja volt, és renegeteg önbizalmat gyűjtött, ami most már nem csak gólokban manifesztálódik. Ilyen szempontból aggodalomra nincs okunk. Viszont a feljebb vázolt, hatékony taktikai kétélűség garantáltan elveszik, Turannak nincs meg az a sebessége a labdával, ami alkalmassá tehetné Neymar szerepének egy az egybeni átvételére.

Másrészről meg láthattuk, gyors megindulásra képes, és a pályán tökéletes fizikai állapotban lesz jelen Lalyos, a szépfogú. S bár az egész taktikai kérdést az MSN felöl közelítettem meg, de nem szabad elfeledkezni arról, hogy újabban (legalábbis részben) az átalakulás eredményeképpen sokkal nagyobb nyomás alatt játszunk. Ennek elviseléséhez nem fog rosszul jönni a susnyásban egy jatagánokkal gazdagon felszerelt, véres csatákban edződött, mokány török - különösen ismerve az ellenfél harcmodorát.

Összességében azt gondolom, viszonylag nyugodtan készülődhetünk. Az első meccs eredménye, Messi játéka, és Suárez felfelé ívelő formája mindenképp megnyugtató. A "háttércsapat" pedig a nagy hiányzók ellenére is képes ellátni a feladatait (némi szerencsével...). (Egyébként Busi és Iniesta ott vannak a keretben.) Nincs mese, tovább kell jutni, és be kell húzni a kupát.

Spanyol Kupa elődöntő, visszavágó: FC Barcelona - Atlético Madrid
21:00, Digi Sport 1, a bírót megint nem tudom, gondolom valami Rodríguez Rodríguez.

ui: ezt a poszt utómunkálatai közben találtam


comments powered by Disqus

Facebook

Következő mérkőzésünk

Powered by whatsthescore.com

A bajnokság állása

Widget powered by WhatstheScore.com

Feedek