AJÁNLÓ
 
09:55
2017. 02. 09.
A Tot El Camp az alábbi címen üzemel tovább: totelcamp.blog.hu Részletek a költözéssel kapcsolatban...
A bejegyzés folyatódik
 
09:55
2017. 02. 09.
A kupadöntős ellenfelünkhöz látogatunk ezen a szép szombat délutánon, akik eddig...
A bejegyzés folyatódik
 
09:55
2017. 02. 09.
Visszavágó. Nem szeretem ezt a szót, mert mintha kódolva lenne bele, hogy most a másik...
A bejegyzés folyatódik
 
09:55
2017. 02. 09.
Régi jó ismerősök jönnek vendégségbe, hiszen a baszk kollégákkal az elmúlt másfél...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kimosolyogtuk

0 komment

Mosolyból sokféle létezik. Van felhőtlen, van keserű, van erőltetett, van vidám, van kínos, van cinikus, van szégyenlős, van magabiztos és még sokféle.

És van Cilessené.

 

Majdnem igaza lett Vigviknek, és tényleg visszavágó történt a Camp Nouban, de a szerencse mellénk szegődött és a teljesen inkompetens spori munkásságából szerda este a Barcelona jött ki jobban.

Ha teljesen őszinte akarok lenni, igaza van Luchonak, hogy a továbbjutást megérdemeltük, de ezt a meccset nem és most lehet igazán mérges magára Simeone, hogy Madridban az első félidőt annyira könnyen adta. Ha az nincs, ma Barcelonában kellene a bizonyítványt magyarázni, így viszont zsinórban negyedszer játszik a csapat kupadöntőt. Ellenfelünk az Alaves lesz, akiről személyesen nekem nem igen van jó emlékem, de remélem ez felülíródik a következő néhány hónapban még kétszer. Praktikus lenne a bajnokságban, a hétvégén preventív jelleggel idegenben rommá verni őket, hogy tudják merre van az arra, és ne Cilessen mosolya legyen az egyetlen mentális fegyverünk.

Merthogy Cilessen mosolya fegyver. Nagyon komoly fegyver.

Nem tudom, hogyan választ a szakmai stáb és Unzué új kapust, de hogy a vérnyomás és a pulzusszám döntő tényező lehet  kiválasztáskor az szinte biztos. Valahogy úgy tudom elképzelni, hogy vannak ilyen határértékek, hogy például

§. a játékos vérnyomása és pulzusszáma nyugalmi állapotban nem haladhatja meg az 60/110/50-et

§. a játékos vérnyomása és pulzusszáma mérkőzés közben nem mehet 61/111/53 fölé

§. az előző két pont alól kivétel a büntető(k) védése, ahol 63/115/60 a megengedett legmagasabb érték.

Hogy így van-e, nem tudom, de hogy kötélidegzetű portásaink vannak, az teljesen biztos. Jasper még a játékvezetőt is elbizonytalanította, nemhogy nyomorult Gameirót.

Jasper Cilessen: 10 – Tudvalevőleg ritkán szórom a tizest, de Jasper most megérdemli. Nélküle ma sírunk, busongunk, edzőt váltunk, eladjuk Pedrót Messit, és jöhet végre Gündogan és Pogba. Szerencsére a Jasper szerdán csokis space-caket reggelizett (nem, nem az a csoki), zöld teát ivott egész nap, hogy a kulacsában mi lehetett, arra tippelni sem merek, de egy életre belopta magát a szívembe.

Gerrard Pique: 7 – El Presidente teljesítményével én teljesen rendben voltam. Csalóka a látszat alapján ítélni, nem a védelem tengelyének gyengesége miatt voltunk a mérkőzés jelentős hányadában alárendelt szerepben. A tizenegyes véleményes, de legalábbis vétlen, jól láthatóan korrigálni szándékozott, mitöbb korrigált is, de a helyezet maradt és éppen elég volt ahhoz, hogy Gameiro hitelesen taknyoljon el.

Samuel Umtiti: 8 – Legenda vagyok. Ezt mondogathatja magának. És néha beleordít a tükörbe valahogy így.

Jordi Alba: 7 – Carrasco megnyerésével és javarészt semlegesítésével nagy szolgálatot tett a kis robogónk. Bár a támadásépítésben (volt olyan?) nem nagyon vett részt, számítani lehetett rá, úgy a felezővonalig.

Sergi Roberto: 5 – Ha nem gyűjti be a két meglehetősen ostoba sárgáját, ma ezt írom: Gaitant és Felipe Luist ügyesen vonta ki a játékból a mérkőzés nagy részében, de keveset tett hozzá a labdakihozatalokhoz és semmilyen támogatást nem kapott tőle a középpálya. De begyűjtötte, úgyhogy: RobikaRobika, szedd má össze magad!

Denis Suarez: 6 – Készültem egy poszttal Egy Új Remény címmel, de még várok vele.

Andre Gomes: 7 – Az egyik legjobb meccse volt a portugálnak gránátvörös-kékben. Sosem lesz belőle korszakos zseni, de a szerdai teljesítménye (engem) arra engedett következtetni, hogy Lucho nem is biztos, hogy rossz úton jár vele. A gól előtti megmozdulása klasszis volt.

Ivan Rakitic: 6 – Csúszott, mászott, küzdött, de a múlt évben (általunk) a világ legjobb box-to-box középpályásának tartott embertől ennél több kell. Támadásépítésben nem vett részt, persze tudom, hogy nem volt miben, de lassan összeáll a kép, hogy miért nem volt.

Arda Turan: 6 – Neymar posztján Denis Suarezzel tervezett összejátszani, de eléggé fékezett habzásúra sikeredett, se lendület, se különösebb ötlet nem volt benne. Lalyos első helyzeténél a passza Neymar szintű volt.

Luis Suarez: 7 – Ha nem torreszezi ki magát a meccsből  még egy nyolcast is adtam volna neki, mert küzdelemből 10-es, helyzetkihasználás 8-as, kombinatív játék 6-os. De hát a két sárga, az két sárga. Tudom, megfellebbezzük, de Charile Manson is ír rendszeresen kegyelmi kérvényeket.

Lionel Messi: 7 – Mi fiúk pontosan tudjuk, a lányok meg méginkább, hogy mennyit tud számítani egy-két centi. Ezt Messi is tudja. Ha az beakad annyira másképp van minden, hogy még a mosolyunk is szebb.

De azért így is szép.

Sporinak szeretettel:


comments powered by Disqus

Facebook

Következő mérkőzésünk

Powered by whatsthescore.com

A bajnokság állása

Widget powered by WhatstheScore.com

Feedek