OLVASTAD MÁR?
 
Kétarcú Barca
Ha újabban azon filozofáltunk, hogy a korábbi évek Barcájából alig maradt valami, akkor most Enrique, ha csak egy félidő erejéig is, de rá cáfolt erre. Az Alavés ellen egy kétarcú Barcát láttunk, két totál ellentétes félidővel, amihez persze kellett az...
 
Két balláb
A 4-0 szépen virít, de van itt valami, amit nem értek. Luchóval megpróbáljuk megkeresni a választ...
 
Las Palmas, Spanyolország braziljai 
Nem, nem csak a sárga mezszínük miatt nevezik így őket. Las Palmas Gran Canaria büszkesége, egy forró, homokos hely, ahol ugyanolyan könnyedén és ösztönösen játsszák a futballt, mint Brazíliában.

Sötétben tapogatózva

0 komment

Barca Atlético Copa del Rey Simeone beharang

A szezon felénél még mindig csak a sötétben tapogatózunk, rengeteg a megválaszolatlan kérdés a csapat körül. Most akkor mit is játszunk? És amit játszunk, az jó-e nekünk? Mik a céljaink ebben a szezonban? stb. Főleg az utóbbit kéne nagyon gyorsan letisztázni, mert a február vízválasztó lehet. Sorban Atlético (i), Bilbao (h), Atlético (h), Alavés (i), PSG (i), Leganés (h), Atlético (i). Hét meccs egy hónap alatt, és egyedül a Leganés elleni hazai bajnoki tűnik simának.

 

A kupát nem kéne elengedni, ha már eljutottunk az elődöntőig, de az biztos, hogy a létező legszarabb sorsolást kaptuk. A Celta, Alavés, Atlético hármas közül egyedül az utóbbi az, amelyiknek két meccsen reális esélye van ellenünk. Ugyanakkor, ha döntőbe jutunk, jöhet akár a Celta, akár az Alavés (én az Alavésre tippelek), egy meccsen már bármi megtörténhet. Pláne, hogy mindkettő megvert minket idén, a Celta egy félidő alatt feltörölte velünk a padlót, az Alavés meg megherkulesezett minket a Camp Nouban.

A cím egyébként konkrétan a mai meccsre is vonatkozik. Lucho érkezése óta kilencszer játszottunk az Atléticóval (The other Clásico – ahogy a Marca nevezi), és hétszer nyertünk. A ma esti meccs sok újat nem tartogat, leszámítva, hogy az Atléticónál sincs minden rendben. A bajnoki 1–1 után azt írtam, hogy furcsa paradoxon, de minél jobb az ellenfél, annál könnyebb az Atlético dolga. A számok nyelvére lefordítva ez tényleg így van/volt, ám idén pont a rangadókon nem megy Choloéknak. A bajnokság első hét helyezettje ellen csupán két döntetlenre futotta, a többi zakó, pedig mind a hét meccsen náluk volt kevesebbet a labda. Ezt csak azért tartom fontosnak, mert eddig úgy volt a legkönnyebb megverni őket, hogy odaadták nekik a labdát (Zidane is így nyert BL-t tavaly).

Barca Atlético Copa del Rey Simeone beharang

Számomra még ennél a statisztikánál is sokkolóbb volt a hétvégi, Alavés elleni bajnoki. Azt most hagyjuk, hogy az Alavés 61%-ban birtokolta a labdát és 19-szer lőtt kapura. Az Atlético olyan szinten maga alatt volt fizikálisan, hogy olyat a Simeone-érában megmondom őszintén, még nem láttam. Értitek, az Atlético... az a csapat, amelyik tavaly egy játékosnyival többet futott ellenünk a BL-negyeddöntőben. Pedig az Alavés is ugyanúgy érdekelt a kupában. Azt sem mondhatjuk, hogy Simeone tartalékolt, mert a hétvégi kezdőből kábé nyolcan ellenünk is játszani fognak.

Valami nagyon nincs rendben Madrid piros-fehér felében, a bajnokság már biztosan elúszott, talán még a BL-re van a legnagyobb esélyük. Amúgy is az az ő terepük, ott két meccsen bárkit képesek megfektetni, nem kell egy teljes szezont ugyanazon a szinten végigjátszani. És persze ott van a kupa, ami ugyanolyan jelentőséggel bír nekik, mint nekünk (ha gonosz akarnék lenni azt mondanám az a tét, hogy melyik edző búcsúzik trófeával a szezon végén).

Barca Atlético Copa del Rey Simeone beharang
Vége a Simeone-érának?

Bármennyire is ódzkodnak ettől, biztosan van összefüggés az Atlético gyenge szereplése és Simeone szerződésmizériája között (két évvel megrövidítette az eredetileg 2020-ig szóló szerződését). A Simeone-éra a végéhez közelít, ami éveken át eredményesen működött, az idén haldoklik, és valószínűleg már a játékosok sem ugyanúgy bírják szuflával. Játékosok jöttek-mentek, de Simeonénak mindig is megvolt az a 12-13 bizalmi embere, akivel végigdarálta a szezont. Ezt a focit még Ortega edzésmódszerével sem lehet a végtelenségig játszani.

Úgy tűnik, hogy idén végleg kibukik a dolog.

Várható kezdők:

Atlético Madrid (4-4-2): Moyá – Vrsaljko, Savic, Godín, Filipe Luis – Juanfran, Gabi, Koke, Saúl – Carrasco, Griezmann

Barcelona (4-3-3): Cillessen – Sergi Roberto, Piqué, Umtiti, Alba – Mascherano, Rakitic, André Gomes – Messi, Neymar, Suárez

TV: 21:00, Digi Sport 2


comments powered by Disqus

Facebook

Következő mérkőzésünk

Powered by whatsthescore.com

A bajnokság állása

Widget powered by WhatstheScore.com

Feedek