AJÁNLÓ
 
11:00
2016. 09. 28.
PSG - Barcelona 4-0 Amikor egy edző eldönti, milyen hadrendben küldi pályára fiait,...
A bejegyzés folyatódik
 
11:00
2016. 09. 28.
Pár hete, a legutóbbi BL-meccsünk előtt azt fejtegettem, hogy nem feltétlen kell győzni,...
A bejegyzés folyatódik
 
11:00
2016. 09. 28.
Biztos vagyok benne, hogy a következő néhány sor nem fog osztatlan sikert aratni az olvasók...
A bejegyzés folyatódik
 
11:00
2016. 09. 28.
Ha abból indulunk ki, amit Szvob. kolléga fejtegetett a hétvégi produktummal kapcsolatban,...
A bejegyzés folyatódik
 
11:00
2016. 09. 28.
Ne áltassuk magunkat, a tegnapi teljesítményünk olyan volt, mint egy velős Pinyő interjú:...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Borussia Nemkellbefosni

0 komment

BL beharangozó Borussia Mönchengladbach kérek egy sört

Ritkán van ilyen a BL-ben, hogy ujjal mutogathatunk a Realra: lám, ők megszívták a sorsolást, mi meg nem. Persze ehhez szigorúan csak a mostani játéknapot szabad nézni: Németországba utazunk, egy-egy Borussia mindkét helyen az ellenfél - de micsoda különbség van azért.

 

Kárörvendés off, már csak azért is, mert a Real pontot rabolt utoljára a 2006-2007-es szezonban, kerek tíz éve esett meg velünk az a csúfság, hogy nem nyertük meg az aktuális BL csoportunkat. (Sőt, igencsak izzadós volt egyáltalán a továbbjutás kérdése is.) Idén erre ismét komoly esélyünk van, s hogy tovább fokozzam a parát, tíz éve egy angol csapat előzött meg minket, és egy német szorongatta a tökeinket még az utolsó körben is.

Összességében azt kell mondham, hogy ez a meccs nem is annyira önnön jogán fontos, mint inkább azért, mert máris gondolni kell a csoportelsőségre. Guardiola Cityje még alaposan élvezi az új seprű jól seper effektus előnyeit, és nagyon könnyen elképzelhető, hogy pont Pep lesz az az ember a Citynél, akit másfél éve hiányoltam tőlük. Én most ki merem jelenteni, hogy a Celtic-'Gladbach kettőstől kerek egy tucat pontot fognak szerezni. Ilyen módon, ha komolyan gondoljuk a csoportgyőzelmet, nem nagyon van hely pontokat hullajtani, úgy is épp elég nehéz lesz megelőzni őket, ha az egyéb ellenfelektől szerzett pontok tekintetében  nem kerülünk hátrányba.

BL beharangozó Borussia Mönchengladbach kérek egy sört

Nem tűnik azért lehetetlennek ez a küldetés, a Mönchengladbach nincs kiugró formában, és a keretüket végignyálazva - bevallom töredelemsen - egyetlenegy nevet sem ismertem fel. A whoscored adatai alapján leggyakrabban egy 3-4-1-2 felállásban játszanak törekedve a labdabirtoklásra. A támadásaik szinte kivétel nélkül a szélen folynak, és van két agilis, gólérzékeny, de fizikálisan nem annyira erős csatáruk, a brazil Raffael és a belga Hazard (aki természetesen nem az a belga Hazard). Ez egyébként jó kontrajátékot is sejtet (amit szintén ki is emel a whoscored).

Külön érdemes megemlíteni Jannik Vestergaardot, a dán válogatott középső védőt, aki 199 cm magas. Miatta sajnálom igazán, hogy Messi nem játszhat, mert kosárlabdában már láttam olyat, hogy a támadó labdástól átugrotta a védőt, de fociban még soha nem volt szerencsém ahhoz, hogy a csatár labdástól bújjon át a bekk lábai között. Marad a feladat Neymarra - csak le ne fejelje szegény jó Jannik golyóit.

BL beharangozó Borussia Mönchengladbach kérek egy sört
Allan Simonson, Patrik Andersson, Robert Enke és ter Stégen - ők négyen a két klub "közös játékosai" a múltból és a jelenből
 

Egyébként is érdekes kérdés, miként állunk majd fel. A hétvégi meccs több szempontból is üdítő volt, de nekem különösen az tetszett, hogy az egyelőre nyilvánvalóan tartalék szerepkörű játékosok szinte kivétel nélkül kifejezetten jól játszottak. Arda Turan és André Gomes mindenképp, de igazából Mathieu és Rafinha is egészen életerős pályázatot adott be a mai kezdőbe kerülésre. Illetve az is kiderült, hogy képesek vagyunk komponáltan működni egy 4-4-1-1-ben is, ami jelenleg nekem sokkal jobb opciónak tűnik, mint a 4-3-3-hoz való ragaszkodás. Messi helyére ugyanis nincs emberünk, Arda csak kínlódott ott, Rafinha ugyan megoldotta a feladatot, de igazán ő is inkább valamivel hátrébb szeret játszani. Az egyetlen igazi támadócsere Paco meg egyelőre finoman szólva sem meggyőző.

Ha nekem kellene dönteni a megoldásról, én feltétlenül André Gomest választanám, és az ezzel járó átszervezést: középen szűrne-osztogatna a Busquets-Gomes páros, Iniesta lenne a balon, Rakitic meg játszhatna a jobbon, úgyis sokat sodródik ki oda Messi középretöréseinél. Istenesen prüszköltem nyáron a portugáltól, drága, Barca-szinten gyakorlatilag noname arc, de - Pacóval ellentétben - máris mutatja a potenciált. A Barcánál az teljesen megszokott, hogy az új emberek a korábbi helyüknél hátrébb szorulnak a pályán, szélsőkből szárnyvédőket, védekező középpályásokból belső védőket, támadó stílusú emberekből box-to-box zongoracipelőket, David Villából tükörszélsőt faragunk. Gomes is Iniesta posztján nem igazán, de Busquets mellett azonnal hasznos tudott lenni. Egyszerűen, hatékonyan, pontosan játszik, és még lőni sem tud - klasszik Barca-DNS.

BL beharangozó Borussia Mönchengladbach kérek egy sört

A kapuban egyelőre Stéga potyázhat parádézhat, de nem érzem szilárdnak a helyét. A védelemben, különösen tekintettel arra, hogy a fentebb kiemelt csatárpáros inkább fürge, semmint magas, a Roberto, Piqué, Mascherano, Alba sor várható. Középpályán én a vázolt variációt tartom a legjobb ötletnek , de valószínűbb hogy Arda vagy Rafinha kerül fel Suárez és Neymar mellé, és marad a szokásos Busquets-Iniesta-Rakitic sor.

BL csoportkör, második forduló
Borussia Mönchengladbach - FC Barcelona
20:45, emnéty, nemtudomkileszabíró

 


comments powered by Disqus

Facebook

Következő mérkőzésünk

Powered by whatsthescore.com

A bajnokság állása

Widget powered by WhatstheScore.com

Feedek