AJÁNLÓ
 
13:00
2016. 10. 15.
A tegnapi mérkőzésen egy újabb utat tehettünk meg a Lucho-féle hullámvasúton, amely...
A bejegyzés folyatódik
 
13:00
2016. 10. 15.
Ha akad még valaki, aki neadjisten nem tudná miért is hívják a San Mamést oroszlánbarlangnak,...
A bejegyzés folyatódik
 
13:00
2016. 10. 15.
A labdarúgásban nincsenek véletlenek... legalábbis hosszútávon biztosan nem. Nem (volt?)...
A bejegyzés folyatódik
 
13:00
2016. 10. 15.
Legalábbis ami a a BL utolsó fordulóját illeti, mivel a tegnapi győzelemnek köszönhetően...
A bejegyzés folyatódik
 
13:00
2016. 10. 15.
"De most fölkelek, mondja az Úr, most fölmagasodom és fölemelkedem!" ...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Spanyol bajnokság, 8. forduló: FC Barcelona - Deportivo La Coruna

0 komment

FC Barcelona Deportivo La Coruna 8.fordulo Aleix Vidal FIFA vírus

Az újabb áladozatokat szedő nemzetközi szünetnek - hála a magasságosnak - végre vége, így a Barca is visszatérhet a lassan megszokott heti két mérkőzéses rutinjához.  Nem csak azért volt hosszú ez a tizenegynéhány nap, mert nem láttuk a csapatot, hanem azért is, mert egy keserű ízű kelta gombóccal a szánkban kellett hosszasan várnunk a csorba kiköszörülésének esélyére. A vigói rövidzárlatnak köszönhetően a negyedik helyről várjuk a folytatást, ahol a fene se tudja, mikor jártunk utoljára.

 

Vészharangot kongatni persze nevetségesen korán van még, már csak azért is, mert mindösszesen két pont választ el minket az éllovas Atleticótól. Vészharangot majd akkor kongatunk, ha az elmúlt néhány fordulóban mutatott néhol skizofrén játék rendszeresen visszaköszön a pályán, Mathieu pedig rendszeresen kezdőként kap majd szerepet... Jobb lesz azonban észben tartani, hogy a liga többi csapata is rengeteget fejlődött az elmúlt évek során, és senki nem számíthat sétagaloppra példának okáért a nem is olyan rég még második vonalban vergődő Estadio Gran Canariában, vagy az éppen esedékes Deportivo La Coruna ellen idahaza.

FC Barcelona Deportivo La Coruna 8.fordulo Aleix Vidal FIFA vírus

Vége az elvonónak

A Depor egyébként nem annyira rossz csapat, mint ahogyan azt a táblázat sugallja. A 13. helyen tanyázva 2 győzelemmel és 2 döntetlennel a zsákban reménykedve várják a mai meccset, amire két nyugodt hetük volt felkészülni. Legutóbb, amikor erre jártak sikerült is pontot rabolniuk a Camp Nouból, méghozzá egy rendkívül masszív, szolid védekezésen alapuló játékkal. 

Azóta persze volt változás a galíciaiaknál is. A csapatot például az a Gaizka Garitano vette át, akinek az Eibar is köszönheti a mai napig tartó tündérmeséjét. A fiatal edző tulajdonképpen ugyanazt a taktikát alkalmazza a Depornál, amit az Ipuruában is, azaz rendkívül kemény, jól záró két soros védekezés, gyors elentámadások, szellőlábú szélsőkkel megspékelve. Ha kell visszahúzódik, ha kell letámad, ha kell taktikai faultokkal darabolja fel az ellenfelek játékát. Az eddigi eredményeik tökéletesen tükrözik is mindezt: hét mérkőzésen ők lőtték a legkevesebb gólt a bajnokságban, (szám szerint ötöt), ugynakkor náluk kevesebbet (6) csak az Atletico(2) és a Villarreal(4) kapott. A csapat legnagyobb csillaga - Lucas Pérez - immáron ágyúval riogatja a kapusokat Londonban, így az ő pótlására érkezett Joselu (kölcsönbe a Stoke City-től), a rendkívül tehetségesnek tartott Marlos Moreno, akit Pep kérésére igazolt le a Man. City (és adott is kölcsönbe postafordultával), az egykoron Rafa Benitez által kiszúrt - és szebb napokat látott - Ryan Babel, valamint a román válogatott csatár, Florin Andone.

FC Barcelona Deportivo La Coruna 8.fordulo Aleix Vidal FIFA vírus

Elnök akar lenni.... min Trump

Sebességben tehát akad választék dögivel, így aztán megeshet, hogy a válogatottban megsérülő Jordi Alba hiánya érezhető lesz a bal szélen. A nagypofájú mókus persze nem az egyetlen, akit elkaszált a "FIFA vírus". A védelem másik oldalról Sergi Roberto is kiesett ideiglenesen a keretből, s hogy a mindösszesen két napos felkészülés ne legyen elég nehezítő körülmény, még Cillessent is az orvosi stábnak kell tanítgatnia katalánul a betegszobában. A józan ész szerint eljöhetne végre Aleix Vidal ideje, hogy bizonyítson a vezetőségnek és országnak világnak, igenis helye van a Barcában. Ehhez mindösszesen az kell, hogy Lucho nevezze a bő keretbe. Lucho azonban nem nevezte... megint nem. Ennél egyértelműbb üzenetet nem tudom kapott-e már játékos a misztertől ittléte alatt...

Jó hír is akad azért, hisz Rakitic és Umtiti után úgy tűnik Messi is megkapja a zöldet, így az első kettő akár kezdőként, a melírezett csodatörp pedig csereként léphet pályára a mai összecsapáson, hogy Pep szerdai látogatására már meccsel a lábában kérszülhessen.  

FC Barcelona Deportivo La Coruna 8.fordulo Aleix Vidal FIFA vírus


comments powered by Disqus

Facebook

Következő mérkőzésünk

Powered by whatsthescore.com

A bajnokság állása

Widget powered by WhatstheScore.com

Feedek