AJÁNLÓ
 
13:00
2016. 11. 19.
A tegnapi mérkőzésen egy újabb utat tehettünk meg a Lucho-féle hullámvasúton, amely...
A bejegyzés folyatódik
 
13:00
2016. 11. 19.
Ha akad még valaki, aki neadjisten nem tudná miért is hívják a San Mamést oroszlánbarlangnak,...
A bejegyzés folyatódik
 
13:00
2016. 11. 19.
A labdarúgásban nincsenek véletlenek... legalábbis hosszútávon biztosan nem. Nem (volt?)...
A bejegyzés folyatódik
 
13:00
2016. 11. 19.
Legalábbis ami a a BL utolsó fordulóját illeti, mivel a tegnapi győzelemnek köszönhetően...
A bejegyzés folyatódik
 
13:00
2016. 11. 19.
Dani Alves a hintaszékében ringatózik előre-hátra, csibészes mosollyal az arcán....
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Spanyol bajnokság, 12. forduló: FC Barcelona - Málaga CF

0 komment

FC Barcelona Malaga La Liga nincsmegallas Sandro

"De most fölkelek, mondja az Úr, most fölmagasodom és fölemelkedem!"
                                                                                                                              /Ézsaiás próféta könyve 33:10/

 

Miért is az idézet, s miért épp ez az idézet? Egyszerű. A csapatnak harminchárom nap alatt 10 mérkőzést kell megvívnia, amely tízben a liga szinte minden árnyalatából kapunk egy-egy metszetet. S hogy a történet máris egy szálkás fogással induljon, a felpaprikázott és egész jó szériát futó Malaga lesz a vendég ma késődélután a Camp Nouban.

Az évek során a kék-fehérek az egyik mumusunká nőtték ki magukat, de ha csak a három pontot vesszük figyelembe, akkor ez inkább a La Rosaledában lejátszott meccsekre igaz. Hazai placcon ugyanis az elmúlt tizenöt alkalomból tizenháromszor sikerült megcsapni a sejk csapatát hol gálameccsen, hol kínkeserves dögrováson. 

Azonban ha a Malagát, mint ellenfelet Luchó érkezése óta vizsgáljuk, máris érdekesebb statisztika tárul a szemünk elé. Amióta Luis Enrique vette át a gyeplőt, az FC Barcelona elképesztő számokat mutatva igazi gólgéppé vált: 139 mérkőzésen 399 gólt szerezve! Ez 2.87-es átlagnak felel meg mérkőzésekre lebontva. Na most, a Malaga ellen azonban paradox módon mindösszesen három gól sikerült eddig begyötörniük Messiéknek, ami 0.75 gól/mérkőzés mutatót jelenet. Hogy ezt még olvashatóbb köntösbe bújtathassam, nincs még egy csapat jelenleg, amelynek jobb lenne a védekezési mutatója ellenünk, mint a Malagának.

FC Barcelona Malaga La Liga nincsmegallas Sandro

Azok a malagaiak, akik nyáron búcsút intettek az egyébként rendkívül tehetséges fiatal spanyol edzőnek, Javi Graciának, akinek évről évre egyre gyengébb kerettel kellett helytállnia a spanyol élvonalban. Helyére a volt Európa kupa győztes edzőt, Juande Ramost csábították el, aki egy teljesen más típusú koncepcóval közelítette meg a csapatot. Javi Gracia idején a Malagára a rendkívül kemény és masszív védekezés, kevés gólos meccsek voltak a jellemzők. Szó szerint abból főzött, ami volt, s mivel az nem volt sok, a csapat játéka sem volt kifejezetten szórakoztató. Az eredmények viszont jöttek, a bajnokságban pedig rendszeresen megtréfálták a nagycsapatokat, s parkoltak be év végén a 8.-12. hely valamelyikére. Juande Ramos azonban más típusú edző. Juande Ramos nem fél belemenni egy kis adok-kapokba, ha úgy gondolja abból saját csapata jöhet ki jobban, de ha kell a mérkőzés 30. percében képes három embert is lecserélni, ha csapata játéka nem elég tetszetős. Az elmúlt négy mérkőzésükön (Alavés, Leganés, Atletico, Sporting) 9 gólt rúgtak, igaz, ez mellé 6-ot kaptak. 

Ami számunkra előny, Ramos számára pedig elég komoly érvágás, az a középpályás szűrőpáros - Recio (sérült) és Ignacio Camacho (eltiltott) - kiesése. Nagy rá az esély, hogy a fiatal és kissé rutintalan Pablo Fornals, és az ezen a poszton kissé "testidegen" Juanpi töltik majd majd be a helyüket, amely akár kulcsfontosságúnak is bizonyulhat majd a mérkőzés során. 

Akire még természetesen oda kell figyelnünk, az a La Masiáról Malagába vándorló Sandro lesz, aki finoman mondva is egyre faszipántosabb formát mutat. Tizenegy mérkőzésen öt gólt lőtt a beste, amivel magasan csapata legerdményesebb játékosa. Enyhén irónikus, hogy hétről-hétre olyan teljesítményt produkál, amit Pacótól várnánk el.. 

FC Barcelona Malaga La Liga nincsmegallas Sandro

S ha már Pacó: Lucho Lalyos helyére ígerte a tegnapi sajtókonferencián, ami egyrész jó hír Messinek, akit valóban butaság lenne bedobni a daráló közepére, másrészt pedig jó Pacónak, akinek két hete volt mentálisan is felkészülni a meccsre. A mester emellett még új taktikai finomságokat is ígért, amik begyakorlására a következő néhány hét tökéletes megfelelő alkalom lehet, valamint a visszatérőkkel újra megnőnek a variációs lehetőségeink is - nem csak a taktikai hadrendet tekintve.

A kezdőt tippelve Lalyos, Iniesta és Samu hiányában a visszatérő Piqué várjuk a kezdőbe Mascherano mellé Sergi Robertóval és Dinnyével kiegészülve a széleken. Középen a ma este 400. mérkőzésére készülő Busquetsre hárulhat nagyon fontos feladat, mellette pedig Iván és Denis Suarez tömhetik labdákkal Pákót, Leót és a nagy valószínűséggel mai meccsen besárguló Neymart.

Kezdés: 16:15 - Camp Nou

Várható kezdők:

Barcelona: ter Stegen; Roberto, Pique, Mascherano, Alba; Busquets, Rakitic, Denis; Messi, Alcacer, Neymar

Malaga: Kameni; Rosales, Llorente, Mikel, Ricca; Fornals, Juanpi; Castro, Jony, Juankar; Sandro


comments powered by Disqus

Facebook

Következő mérkőzésünk

Powered by whatsthescore.com

A bajnokság állása

Widget powered by WhatstheScore.com

Feedek