AJÁNLÓ
 
11:53
2014. 10. 24.
A tegnapi mérkőzésen egy újabb utat tehettünk meg a Lucho-féle hullámvasúton, amely...
A bejegyzés folyatódik
 
11:53
2014. 10. 24.
Ha akad még valaki, aki neadjisten nem tudná miért is hívják a San Mamést oroszlánbarlangnak,...
A bejegyzés folyatódik
 
11:53
2014. 10. 24.
A labdarúgásban nincsenek véletlenek... legalábbis hosszútávon biztosan nem. Nem (volt?)...
A bejegyzés folyatódik
 
11:53
2014. 10. 24.
Legalábbis ami a a BL utolsó fordulóját illeti, mivel a tegnapi győzelemnek köszönhetően...
A bejegyzés folyatódik
 
11:53
2014. 10. 24.
"De most fölkelek, mondja az Úr, most fölmagasodom és fölemelkedem!" ...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Öt kérdés, öt válasz a clásicóról

0 komment

Való igaz és persze meaculpa, amiért mostanság csendesebbek vagyunk, de hát az egyéb elfoglaltság és a bla-bla…

Viszont ha már rátaláltam (és érdekesnek is találtam), poszt a clásico előtt, mert érdemes egy ilyen volumenű meccsről bővebben és többet írni. Ha pedig nem megy saját kútfőből, használjuk másokét. Persze menne, csak a kötelező szerénység... ráadásul így kényelmesebb.

Aki kérdez: Luis Mazariegos a barcablaugranes.com-tól, aki válaszol a Dennis J. Seese, a ManagingMadrid.com-tól.

Luis Mazariegos: Tartanak a Real Madrid szurkolói Luis Suáreztől, vagy azt gondolják, nem áll még készen arra, hogy hatással lehessen a meccsre?

Dennis Seese: Én mindig tartok Suáreztől, ugyanakkor konkrétan ezen a meccsen kevésbé, mert nem tudhatjuk, hol tart a felkészülésben és kevés tétmeccs van benne. Nem hiszem, hogy máris tűéles lenne, amely tulajdonsága egyébként halálossá teszi őt. De még ha ezt nem is veszem figyelembe, akkor is több időre lesz szüksége éles körülmények között ahhoz, hogy jól együtt tudjon működni Messivel és Neymarral. A Real szurkolók általában véve azt gondolkodják, ebben a kérdésben a naptár az, ami előnyt adott számunkra. Ha nem éppen most járna le az eltiltása, ha már többet játszhatott volna a szezonban, azt hiszem, jobban tartanánk tőle.

LM: A Barcelona még nem kapott gólt ebben a szezonban a bajnokságban, ugyanakkor a PSG elleni meccsen hármat is. Ez azt jelenti, hogy még nem volt igazán próbára téve a csapat komoly ellenféllel szemben?

DS: Tiszteletet ébresztő a Barcelona védelmi rekordja és az is, ahogy azt a pályán megvalósítják, de határozottan azt gondolom, inkább arról van szó, még nem tesztelték igazán komolyan a csapatot a bajnokságban. Ugyanakkor a PSG kerete tele van világklasszisokkal és ez bármely csapat számára mérvadó kihívás. Ter Stegen nem játszotta éppen a legjobb meccsét, és a Barçának is sok problémát okoztak a beadások és a rögzített helyzetek. De ebből a két problémából nehéz következtetéseket levonni egyetlen meccs alapján. Ha viszont közelebbről megnézzük a Barça eddigi bajnoki ellenfeleit, a Villarreal az egyetlen, amely a táblázat első felébe tartozik, de még fontosabb, hogy az egyetlen, amelynek pozitív a gólaránya. A végső ítélethez először mindenképpen szeretném látni, hogyan teljesít a védelmük egy spanyol topcsapat ellen, de tény, hogy elismerésre méltó az eddigi rekordjuk.

LM: A Real szurkolók úgy látják, gyenge a középpályájuk védekezésben. Inkább a Rodriguez-Kroos-Modric hármasra számíthatunk, vagy inkább Illaramendi játékára?

DS: Nagy kérdés. Én azt gondolom, az érzés, ami a Real szurkolóiban kialakult, nem feltétlenül az, hogy gyengült a középpályás védekezés, inkább az, melyik lehet a legjobb és leghatékonyabb felállás a középpályán. Szerintem pillanatnyilag a legjobb hármas (4-3-3-ban) James, Kroos és Illara. Szeretem Luka Modricot, egy briliáns játékos, de azt gondolom, a szeptemberi formája elmaradt a tőle megszokottól, ezért Illarának mindenképpen helyet kellene szorítani a kezdőben. Főleg ezen a meccsen. De hogyan padoztathatnánk egy olyan minőséget, mint Modric? Nehéz kérdés, de ha fogadnék, arra tennék, hogy Carlo a James-Kroos-Modric hármassal kezd majd úgy, hogy a német mélységi irányító szerepbe kerül. Ez a meccs lesz az első igazi kihívás a Madrid számára a Xabi Alonso korszak után. Képes lesz-e a középpálya stabil maradni Alonso hatása és tapasztalata nélkül?

LM: Formációt vált a Barça a meccsre? A megszokott 4-3-3 helyett inkább a 4-3-1-2-re számíthatunk?

DS: A 4-3-3 évek óta a Barcelona identitásának része. Én azt hiszem, bármilyen változtatás ebben nehézséget jelentene, tekintve, hogy a játékosok alapvetően ehhez a formációhoz alkalmazkodtak hosszú ideje. Idén hatékonyabb a kapcsolat Messi és Neymar között, szerintem, Ancelottinak inkább erre kell reagálnia, a formációtól függetlenül. Carlo nagy taktikus, biztos vagyok abban, hogy felkészül Luis Enrique újításaira. Izgalmas csata vár ránk. Azt gondolom, a Real hatékonyan kihasználhatná a 4-3-1-2 hézagait, dinamikával, kiszámíthatatlan mozgásokkal és egy olyan játékossal, mint James.

LM: Casillas az elsődleges oka a védelmi problémáknak? Vagy a felelősség megoszlik?

DS: Én azt gondolom, a felelősség megoszlik. Iker Casillas jól játszott az utóbbi időben, de a bizalmatlanság még mindig érezhető felé. Furcsa látni, hogy egy ilyen rutinos, ikonikus játékos néha mennyire bizonytalan. Hibázott párszor és a Real szurkolói azért is hibáztatják, amiért sebezhető lett a csapat a pontrúgásoknál. De Casillas-on túl Sergio Ramos formája az, ami borzasztóan kiszámíthatatlan és ez az ő tapasztalatával nem lenne megengedhető. A kockázatvállalási hajlandóság és a kontrollált (????????? – szerk. megj.) agresszió mindig is a játékának része volt, ugyanakkor tőle szokatlan hibákkal játszik az utóbbi időben. Én azt gondolom, Varane hiánya is oka volt a szezon első felében tapasztalható problémáknak a csapat védekezésében. Varane higgadtsága szinte hihetetlen egy ilyen fiatal játékos esetében, és úgy tűnik, a személyének közvetett hatása van az egész védelmi vonalra. Az ő visszatérése komoly – és alulértékelt – oka a Real nyerősorozatának.


comments powered by Disqus

Facebook

Következő mérkőzésünk

Powered by whatsthescore.com

A bajnokság állása

Widget powered by WhatstheScore.com

Feedek