AJÁNLÓ
 
13:34
2017. 02. 02.
A Tot El Camp az alábbi címen üzemel tovább: totelcamp.blog.hu Részletek a költözéssel kapcsolatban...
A bejegyzés folyatódik
 
13:34
2017. 02. 02.
A kupadöntős ellenfelünkhöz látogatunk ezen a szép szombat délutánon, akik eddig...
A bejegyzés folyatódik
 
13:34
2017. 02. 02.
Mosolyból sokféle létezik. Van felhőtlen, van keserű, van erőltetett, van vidám,...
A bejegyzés folyatódik
 
13:34
2017. 02. 02.
Visszavágó. Nem szeretem ezt a szót, mert mintha kódolva lenne bele, hogy most a másik...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Null-három helyett

0 komment

0-3-at álmodtam. A kommentátor a második félidő tizenegyedik percében azt kiabálta: „Messi, Messi,  még egy védőt megver, Neymar...., gól! Micsoda játék! Elképesztő formában a Barcelona és nagy bajban az Atletico. Ezek után gyakorlatilag el is dőlt a továbbjutás sorsa.”

 Akár így is lehetett volna.

 

Továbbra is meggyőződésem, hogy jó irányban haladunk. Noha a legutóbbi bajnoki szereplésünk még siralmasnak is nehezen volt nevezhető, a mai mérkőzés ismét azt mutatta, van potenciál a csapatban. Szinte bármire. De egy nagyon erős félidőre mindenképp, bár tényszerű, hogy a Simeone-inasok mindent megtettek, hogy erős első játékrészt produkáljon a fejben nagyon is jelen lévő Bracelona. 

Feltolt madridi védekezés, töketlen letámadás, zavarodott középpálya állt szemben egy régiúj szerepkörében lévő Mascerano által irányított középpályával, egy 50 kilotonnás Lalyossal, egy iszonyatosan összeszedett Messivel és minden kudarc ellenére szorgalmasan melózó Neymarral. A védelem és a fent felsorolt figurák olyan jók voltak, hogy még Raktic-Gomes páros indiszponáltságát és narkolepsziáját is sikerült feledtetni 45 emlékezetes percre.

Noha a mérkőzés egy gyönyörű eladott labdával indult, a középpálya az első félidőben kifejezetten jól dolgozott. Koncentráltan, sok szerzett labdával (Mascerano vs. Griezmann), gyors, indító passzok, nagyon fegyelmezett szűréssel operált a Barcelona.

Labdakihozatalban sokat segített a balszél (Alba, Umtiti) Piqué tartotta a fegyelmet, jó ütemben húzták magukra a matracosokat és hidegvérrel vitték a játékot a középpályára. Kifejezetten érdekes volt látni, hogy van alternatívája a klasszikus és levédekezhető támadásépítésnek, bár ezek már nem a rendszerből, hanem az egyéni képességekből fakadnak.

A két gól után azt gondoltam, minden rendben, de az Atletico 11 feltüzelt matadorral jött ki, míg meg párzást követően jóllakott bikákkal ééééés még így is majdnem bejött az álmom. Aztán nem. Pedig akár még be is jöhetett volna, hiszen Cilessen ténykedése ellenére is meccsben voltunk nagyjából hat percet, amikor akár két gól is meglehetett volna.  

Ami viszont összejött, az a gólelőny, a két idegenben szerzett találat és egy tapasztalat, hogy mire számíthatunk otthon, egy hét múlva.

CILLESSEN (5) Amellett, hogy a gólban teljesen ártatlan volt, néhány eglészen dermesztő hibát vétett. Csak a szerencséjén múlt, hogy ma nem ő az egyik bűnbak.

SERGI ROBERTO (6) Nehéz idők járnak a mindenesre és nem is brillírozott a Calderonban. Nem segítette eléggé a támadásokat, inkább a védekezésre koncentrált, de továbbra is azt gondolom, hogy kényszermegoldás az ő jelenlegi posztja.

PIQUE (7) A védelem egyértelmű vezére. Jó meccset játszott, helyén volt, de a nyomás rá sem volt jó hatással.

UMTITI (7) A legenda tovább él! Jeleskedett labdakihozatalban, jól passzol, még nem elég gyosan, de az fejlődhet. Egészen magasan is számítani lehetett rá, kíváncsian várom, lesz-e belőle esetenként majd botcsinálta középcsatár, ahogyan Piqué is azzá válik olykor.

ALBA (7) A második félidős szerelése Gabival szemben minden pénzt megért. Jól játszott, sokat előre, ahogy tőle elvárható, nélkülözhetetlen a labdakihozatalban és támadásépítésben.

MASCHERANO (8) Mascherano! Macherano mindenhol! Annyira szorítottam, hogy a balos lövése akadjon be a tizenhatosról, de kicsit elfogyott az erő belőle a kulcsminutumban. Jó húzás Enriquétől, hogy VKP-ban játszatja.  

RAKITIC (5) Jogos cseréje megmutatta a teljesítményét, vagyis inkább annak a hiányát. Nem lelé honját a hazában.

ANDRÉ GOMES (6) "Van, akinek szesz kell, van akinek gaz" Gomest a labda álmosítja. Megkapja és mint egy petit mal epilepsziás, lekapcsol. A hideg verejték futkosott rajtam néha, pedig ennél azért több van benne. Vagy mégsem.

MESSI (8) Elképesztő gól, finomodó szerep, kifejezetten mélyről indul és nagyon sokat vállal az erőlködés minden jele nélkül. Szervez, helyzeteket alakít ki és odaér. Moya, a szerncse és a kapufa mentette meg az Atleticot attól, hogy eldőljön a kérdés még Madridban.

SUÁREZ (8) Szenzációs egyéni teljesítmény volt az első gólja, amire tényelg csak a legesleg-csávók képesek. Erejének, sebességének, technikájának tökéletessége kellett ahhoz, hogy ez így legyen. És így lett. Egyébiránt, mondhat bárki bármit, az Atleti gólja előtt legyakták.

NEYMAR (7) Minden volt, csak gól nem. Jól játszott, agilisan, okosan, taktikusan, fegyelemmel, a sebessége pedig döbbenet. Az ő lábában is benne volt a 3., csak inkább átrúgta a labdát a Bernabeuba. Ott lehet, hogy gól lett.  


comments powered by Disqus

Facebook

Következő mérkőzésünk

Powered by whatsthescore.com

A bajnokság állása

Widget powered by WhatstheScore.com

Feedek