AJÁNLÓ
 
19:18
2015. 11. 04.
Még az ős NST-n született egy poszt a di Matteo-féle Chelsea BL győzelme kapcsán: "szeretni...
A bejegyzés folyatódik
 
19:18
2015. 11. 04.
Az 'útwenger' mocskolódása ellenére az Arsenal egy szerethető csapat. Szerethető a...
A bejegyzés folyatódik
 
19:18
2015. 11. 04.
Nyögvenyelős játék, botrányos befejezések, peches kapufák, sérülés sérülés hátán,...
A bejegyzés folyatódik
 
19:18
2015. 11. 04.
Idén először fordul elő, hogy egy nemzet öt csapattal képviselteti magát a legrangosabb...
A bejegyzés folyatódik
 
19:18
2015. 11. 04.
Épp, hogy megnyertük a berlini döntőt máris itt az újabb friss, ropogós Bajnokok Ligája...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Bajnokok Ligája, csoportkör, negyedik játéknap: FC Barcelona - BATE Borisov

0 komment

Sikerült szintet lépnünk a Sevilla elleni vereség óta, sokkal magabiztosabban lépnek pályára Neymarék, mint ahogy mi is nagyobb kedvvel ülünk a tévé elé. Ne kiabáljuk el, de az utóbbi időben nem sérül meg meccsenként valaki, sikerült a befejezéseken is pontosítani, és a védekezés is kezd halványan a tavalyi évhez hasonlítani - a Getafe kaput sem nagyon talált, holott idén jó formát mutattak saját közönség előtt. A formajavulás egyik fő kulcsa a brazil, aki Messi hiányában vezér tud lenni.

 

De vajon mennyire döntő itt Messi hiánya? Nyilván erősen befolyásol, kár lenne tagadni, sokat számít, ha megkapod a karmesteri pálcát. Azonban úgy érzem, sok értelmezésben megpróbálják a végletekig egyszerűsíteni a kérdést, azaz Messi mellett Neymar nem tud kibontakozni, elég ránézni a statisztikára: 6 meccsen 3 gól 0 assziszt az argentinnal, 6 meccsen 6 gól, 5 gólpassz nélküle. Számomra ez féligazság, mivel nem veszi figyelembe, hogy az előszezont mumpsz miatt ki kellett hagynia Neymarnak, amit az októberi megtáltosodása előtt pótolt. Illetve az ellenfeleket sem, pedig a szezon elején keményebb meccseink voltak (Malaga, Atleti, Roma, Levante, Celta, Las Palmas kontra Leverkusen, Sevilla, Rayo, Bate, Eibar, Getafe). Szóval van abban igazság, hogy Messi mellett Neymar kevesebbett mutat, mint tud, de azért a komolyabb következtetésekkel várjunk még, nézzük meg, miként alakul majd ez a bombaforma, amikor Leo újra a pályán lesz.

Ma viszont joggal reménykedünk, hogy a brazil ismét ámulatba ejt bennünket, és győzelemre vezeti a csapatot. A legutóbbi három találkozás alkalmával a fehéroroszok még gólt sem lőttek a csapatnak, ami remélhetőleg ma is folytatódik. Ha a csoport mai másik összecsapásán ismét döntetlen lesz Barca győzelem mellett, már sehogy nem tudjuk elrontani a továbbjutást, de ha este győzünk, olyan minimálisra csökkennek a kiesési esélyeink, hogy csak akkor lenne okunk félni, ha magyar válogatottnak, és nem FC Barcelonának hívnák a csapatot.

A spanyol sajtó egybehangzóan állítja, hogy fél szemmel már a Villarrealra figyelünk, emiatt lesz néhány változás a csapatban. Ter Stegen a BL-ben már senkinek nem meglepő, viszont könnyen lehet, hogy a mindig elnyűhetetlennek hitt Alves csak a padon kap helyet, a helyén pedig Sergi Roberto játszhat. Mathieu még a keretből is kimaradt, de remélhetőleg nem azért, mert őt óvják a legjobban a védelemből. Mindenesetre így nagy összegben is fogadnánk rá, hogy Vermaelen debütálhat Barca játékosként is a BL-ben, bízunk is benne hogy visszajátssza magát a csapatba. A párja Bartra lehet, a bal oldalra pedig az utóbbi hetekben kissé dekoncentrált Alba helyett inkább Adrianot várjuk. A középpályán biztosra vesszük, hogy a bajnokságban kényszerpihenőn lévő Mascherano szerepel majd a szusszanó Busquets helyén, Iniesta megpróbálhat formába lendülni. Rakiticet viszont nincs, aki váltsa, hacsak nem kerül be mégis Alves, így Sergi Roberto újra a pálya közepén ügyködhet. Elől Neymar és Suárez mellé Sandro kerülhet, hogy legalább darabra meglegyen a csapat. Gondolom Luchóék is leginkább pénzfeldobással döntik el, melyik fiatal kerüljön be a csapatba, a teljesítményük alapján nehéz különbséget tenni.

Várható kezdő:

Ter Stegen - Alves - Bartra - Vermaelen - Adriano - Mascherano - Iniesta - Sergi Roberto - Sandro - Neymar - Suárez

TV: 20.45, Sport1


comments powered by Disqus

Facebook

Következő mérkőzésünk

Powered by whatsthescore.com

A bajnokság állása

Widget powered by WhatstheScore.com

Feedek