AJÁNLÓ
 
14:01
2016. 10. 21.
A Tot El Camp az alábbi címen üzemel tovább: totelcamp.blog.hu Részletek a költözéssel kapcsolatban...
A bejegyzés folyatódik
 
14:01
2016. 10. 21.
A kupadöntős ellenfelünkhöz látogatunk ezen a szép szombat délutánon, akik eddig...
A bejegyzés folyatódik
 
14:01
2016. 10. 21.
Mosolyból sokféle létezik. Van felhőtlen, van keserű, van erőltetett, van vidám,...
A bejegyzés folyatódik
 
14:01
2016. 10. 21.
Visszavágó. Nem szeretem ezt a szót, mert mintha kódolva lenne bele, hogy most a másik...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Messi, Bravo!

0 komment

Ismét a katalán tizenegy ellen bizonyítódott a régi tény, hogy a Premier League a legerősebb bajnokság. Szerencsére ezt a meccs előtt Guardiola, a meccsen pedig a Barcelona cáfolta.

Ismét.

 

Guardiola a mérkőzés előtt a hivatalos interjúban arról beszélt, hogy korántsem igaz, hogy az angol bajnokság a legerősebb, de nagy szerencsénkre ismét a Barcelonára hárult a feladat, hogy ezt számokkal is alá támassza. Erre egy szerda este állt rendelkezésre, valamint egy akadozó Barcelona és egy éppen megakadt Manchester City. És nekik indult jobban az este.

A De Bruyne, Nolito, Raheem Sterling trió egy Agüero-ba kerülő, megerősített középpályával a háta mögött meglehetősen magasan tartotta a nyomást, ami láthatóan igen kényelmetlen perceket okozott a katalánoknak. Vérszegény ellentámadásaink rendszerint elakadtak, ha máshol nem, hát a pályán lévő három Otamendi egyikében. (Nekem senki ne magyarázza meg, hogy csak egy Otamendi volt a pályán.)

Az egyedüli komoly zavart a City számára, bármily meglepő, Mascherano okozta, mint botcsinálta jobbhátvéd, mert tőle ezt a játékot pont senki nem várta. Agresszivitása, agilitása nagyon kellett, különösképp, hogy balszélső támadóvédőnk, inkább mégis sérült maradt. Sajnos erről csak a mérkőzés közben szólt.

A közmegegyezés ugyan azt mondja, hogy Fernandinho tragikus védelmi hibája előzte meg az első gólt, de hitem szerint sokkal inkább Messi és Masche agilitása, valamint Iniesta váratlan megoldása volt a kulcs. Csóri Fernandinho pedig Boatengezett egyet, Messi meg besétált.

Meglehetősen feszülten cigerettáltam a szünetben, de jött Bravo testvérünk és megfordította a mérkőzés menetét. Lehet ezt a nyakába varrni persze, de ez a keeper-sweeper poszt kockázata, benne van, hogy hibára kényszerítik, ahogyan benne volt ter Stegen félpályás potyája is a Roma ellen. Szegény megpróbálta, de ott és akkor rosszul döntött, vagy megdobbant benne a katalán szív. Mindenesetre köszönjük.

Meglepő volt (és egyben nagyon tanulságos is) a védelem szétesése és újraösszeállása Piqué és Alba kihullása okán. Egyrészt a City pánikszerűen igyekezett változtatni (Guardiola átszervezési utasításai többször is kiválóan látszottak), amit Lucho nagyon szépen olvasott és megcserélte a két belső védőt, ami később kulcsfontosságúnak bizonyult, ahogyan Umtiti személye maga is az volt, végig a mérkőzésen. 

Enrique taktikája működött. Bírta a Barcelona a nyomást, többször hibára tudta kényszeríteni a City védelmet és volt elképzelés 11-11-ben, 11-10-ben és 10-10-ben is. 

11-11-ben minden idők legbarcásabban játszó Cityje ellen kellett területet átadnia Luchonak, (lásd fenti kép) mindössze azért, hogy hogy a csapatrészek közelebb kerüljenek egymáshoz, és furcsa mód így csinált teret, hogy a labdavesztések, vagy labdaszerzések után egy kicsit visszalépő City ellen legyen helye Mascheranonak túlfutni a középpályán. Az ötlet kiválóságát bizonyítja, hogy a gól pont egy ilyen helyzetből született. Érdemes megnézni, hol van Mascherano a pályán.

11-10-ben a létszámfölényre a lehető leghiggadtabban reagált a csapat, megköszönve a teret és a lehetőséget a támadóhármas számára, ahol Messi meg is csinálta a Messi-sasszét és kilőtte a bal alsót. 

10-10-ben már sokkal inkább a saját játékát játszotta a csapat, a City beszorult, területet adott át és lendületből érkezhettek a támadások, lásd 11-es helyzet. Neymar gólja már annyira egy megtört csapat ellen született, hogy majdhogy nem is ér.

Ter Stegen 7 – Nem, nem és nem állok be abba a sorba, akik szerint rossz kapus. Jó kapus és még jobb lesz. És a lényeg, hogy higgadt, még ha néha faszságokat is csinál. 

Mascherano 7 – A botcsinálta a jobbhátvéd egész szépen állta a sarat, kifejezetten meg voltam vele elégedve, ha ez számít.

Pique 7 – Idő előtt elvesztettük, mindaddig magabiztos volt.

Umtiti 9 – Pique – Umtiti és jöhet bárki. Középen.

Alba – Rosszul is játszott, le is sérült. Vagy inkább az maradt.

Rakitic 8 – Ez a csávó többet dolgozik, mint Sarka Kata. Pedig ő annyit dolgozik, hogy már délután háromnegyed egyre hulla fáradt. Most képzeljétek szegény Rakit!

Busquets 7 – Visszatérőben a forma! Nagyon szépen szűrt, jól szervezett, bár kevésbé volt feltűnő most.

Iniesta 9 - Kitűnő mérkőzést játszott az Öreg. Két gólpassz van a neve mellett és olyan hatékonysággal még Jabba sem dezintegráltatja dühében a droidokat, mint ő az ellen középpályáját a forgolódásaival.

Messi 10 – Erre mi mást lehet adni? Most komolyan.

Suarez 9 – Habár nem rúgott gólt és ezt a gyermekei sérelmezték is, de nagyon nagy mennyiségű munkát végzett az eredmény érdekében. Jár a pont.

Neymar 8 – 150. meccse volt és merek fogadni még 150-ben legalább. Jó helyen van itt és nagyon fontos amit csinál. Sarkazós labdalevételért jár a plusz pont, amúgy hetes lett volna, annak ellenére, hogy elBarcázott egy tizit.

 +

Digne 7 – Teljesen minőségi csere volt, olyannyira, hogy azt mondanám: a francia hátvédsor majdnem olyan jó, mint a délamerikai csatársor, ha

Mathieu 5 – nem kell hogy ilyen hirtelen beálljon, van ideje cigizni még egyet, lehiggadni és nem Torresezi ki magát 3 perc alatt rém feleslegesen.


comments powered by Disqus

Facebook

Következő mérkőzésünk

Powered by whatsthescore.com

A bajnokság állása

Widget powered by WhatstheScore.com

Feedek