AJÁNLÓ
 
18:00
2016. 01. 03.
Már többször kifejtettem igazán mélyen lakó, már-már az abszolút nem létben táncoló...
A bejegyzés folyatódik
 
18:00
2016. 01. 03.
Legutóbb felmerült a kérdés, hogy honnan a kölcsönös szimpátia. Nos... >> a poszt...
A bejegyzés folyatódik
 
18:00
2016. 01. 03.
Az összes bajnoki közül talán az Espanyol-meccs elé a leghálásabb feladat beharangozót írni,...
A bejegyzés folyatódik
 
18:00
2016. 01. 03.
Villarreal - Barcelona 1-1 Magyarországon a rendszerváltásból én annyit értettem...
A bejegyzés folyatódik
 
18:00
2016. 01. 03.
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Mikor két labda sem elég

0 komment

espanyol bajnoki értékelő

Pusztába kiáltott segélykiáltásom nyitott fülekre talált - öröm és bódottá'. Hálás feladat a blogos karriert egy 0-0-ás meccs értékelőjével kezdeni, pláne ha az ellenfél az Espanyol... Ez jutott szvob.-nak osztályrészül, hajtás után át is adom a szót neki, remélhetőleg "diz iz dö bigining of bjútiful frendsip".

 

Ha a legszabálytalanabbul és a legszabályosabban játszó csapat találkozik, az nem sok jót ígér. Ezzel a gombóccal a gyomromban ültem (na jó feküdtem) le a képernyő elé, és sajnos nem kellett csalódnom. Úgy 20 perc után lettem biztos benne, hogy az Espanyol ezt a játékot labdaérintés, vagy egyenesen labda nélkül is pontosan ugyanilyen hatékonysággal tudná művelni. Fullkontakt, tiszta találatok, csípődobás, ippon, kétváll, kumite, és szerencséjükre ehhez találtak egy játszótársat is Gábor Gábor González González személyében.

espanyol bajnoki értékelő

Igazán nem vagyok híve a sablonszerű edzői és sportolói nyilatkozatoknak (e tekintetben a Forma1 egyébiránt verhetetlen), de ilyenkor teljesen meg tudom érteni azokat a véleményeket, miszerint ez már a múlt, a következő meccsre koncentrálunk. Lesz is mire, hiszen ezzel a társasággal még kétszer találkozunk a hónapban, a foguk fehérje szerencsére már kivillant, pontosan lehet tudni, mire kell számítani, nem aggódom a jövő miatt.

A mérkőzésről mindent elmond, hogy a legemlékezetesebb esemény a két labdás támadásunk és Leo kapufája voltak, éppen ezért gondolom, hogy ha életemben ezt a meccset látom először, talán most a curlingről írok ilyen lelkesedéssel.

Bravo (7) - A kaput eltaláló lövések száma (1) kiválóan mutatja mennyire akart focizni az ellenfél, így Claudio sem esett ki a ritmusból, levegőben, földön magabiztos volt, hozta a kötelezőt. Adnék több pontot is, de mire?

Alvés (8) - Háztáji őrültünk formája egészen rendben van, úgy emberileg, mint szakmailag. Aktív, reaktív, effektív, régi szokásához híven ismét egészen sokszor kereste (az önmagát és területét sem nagyon találó) Leo-t, és még visszazárni is maradt ideje.

espanyol bajnoki értékelő


Piqué (7,5) - Egyre megbízhatóbb, remélem ez a tendencia folytatódik, most hogy a party-időszaknak vége. Az első félidő végén néhányszor egészen mélyeket nézett a semmibe, akkor tartottam tőle, hogy ezek buli-flashbackek lehetnek, de magabiztosan állt helyt végülis, a kanalazása pedig egyenesen hősies volt.

Mascherano (6,5) - Én értem, hogy „Aki itt nem vagány, azzal kibasznak!”, de a kisfőnöknek végül majdnem magával sikerült. Egy nem imbecillis játékvezetővel (50+ IQ) ez egy szép és hasznos jelenetsor lehetett volna, pirossal a végén, de így többet ártott, mint használt. Visszatérő magabiztossága miatt 7,5-et akartam adni, de egyet lealkudott.

Alba (7) - Egészen tetszetős volt, amit csinált, de valahogy még nem érzi azokat az életveszélyes mögékerüléseket. Ha az meg lenne újra, talán Neymar sem lenne ennyire elhagyatott.

Rakitic (6,5) - Rettegett Ivánunk játékában annyi volt a fantázia, mint egy MSZP kongresszusban. Bár utóbbival szemben, előbbi legalább nagyon akart, csak épp nem jutott eszébe semmi. Cseréje (hitem szerint) korábban is jöhetett volna.

espanyol bajnoki értékelő

Busquets (8) - Sok hülyeség van a világon, de a játékosok becsült értéke mindenképpen az. Busit a transfermarkt ma 50 millió euróra taksálja, míg az olyan macskajancsikat, mint Bale, vagy James 80 millióra. Nem is indoklom inkább. Jó ideje gondolom, hogy Sergio játéka nélkül megszűnnénk Barcelona lenni. Ő a szív, az agy, a gerincvelő, meg úgy minden. A többiek végtagok. (Kivéve, hogy Piqué a máj, Mathieu meg a tüdő, höhö.) Amit Rakitic nem tudott fantáziában és ötletben, azt tette hozzá ő. Hihetetlen figura.

Iniesta (6,5) - Az öregnek kb 3:1 arányban vannak felejthető és jó meccsei. Ez sajnos az előbbi kategóriába tartozott. Lesz ez még jobb is, de engem személy szerint megnyugtat már az is, hogy a pályán van.

Messi (7) - Nála (és Neymarnál) működött talán legjobban az Espanyol taktikája, miszerint ha fekszik, nem viszi tovább a labdát. Leo láthatóan fel is adta a küzdelmet, ami érthető, még egyszer nem lenne jó hosszú hetekre kidőlni. 6,5-re gondoltam, de azért a pipa kapufárt nálunk 10 pontot adnak. Kapufázáskor.

espanyol bajnoki értékelő

Suárez (6,5) - Akart, nagyon akart, de ez a fiú minden idők legügyetlenebb zsenije. És néha még iszonyú peches is. Tegnap ebből a kettőből főzött.

Neymar (8) - Jobban szerettem volna, ha Neymar lő egy gólt, mintha a csapat, bár tudom, hogy ezek ugye nem elválaszthatók, de a fodrász számát újra megtaláló Aranyszamba díjasunk lelkének már annyira nagyon kellene egy kis pozitív feedback. Az Espanyol ellen talán ő vállalt a legtöbbet – és ő is kapott a legtöbbet.

Sergi Roberto (7) - Jobb volt, mint Rakitic. Féllel.

espanyol bajnoki értékelő


comments powered by Disqus

Facebook

Következő mérkőzésünk

Powered by whatsthescore.com

A bajnokság állása

Widget powered by WhatstheScore.com

Feedek