AJÁNLÓ
 
12:00
2016. 09. 10.
A szezon felénél még mindig csak a sötétben tapogatózunk, rengeteg a megválaszolatlan...
A bejegyzés folyatódik
 
12:00
2016. 09. 10.
Nem, nem csak a sárga mezszínük miatt nevezik így őket. Las Palmas Gran Canaria büszkesége,...
A bejegyzés folyatódik
 
12:00
2016. 09. 10.
Kissé szokatlan időpontban, az ebéd utáni szieszta idején kell megvívnia a csapatnak...
A bejegyzés folyatódik
 
12:00
2016. 09. 10.
Régen nem volt ilyen, de nem mi vagyunk a favoritjai a hazai Clásicónak. A tavaszból...
A bejegyzés folyatódik
 
12:00
2016. 09. 10.
Túlzás lenne azt állítani, hogy hullámvölgybe kerültünk, de a Granada elleni borzalom...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Spanyol bajnokság, 3. forduló: FC Barcelona - Deportivo Alavés

0 komment

beharang 3. forduló FC Barcelona Alaves

A mai napig előttem van az a szerencsétlenül megcsúsztatott labda. Az akkor már 36 éves - később a meccs emberének is megválasztott - Gary McAllister tekerte be a szabadrúgást a mérkőzés hosszabbításában, Delfi Geli pedig azóta is átkozza a percet és az aranygól szabályt. A labdarúgás történetének egyik, ha nem a legjobb UEFA Kupa döntője volt az a Liverpool - Alavés meccs, ahol a vörösökön kívül az egész világ a kék-fehéreket siratta...

 
   

A baszkok csodás kis története nem sokkal később véget is ért, és 1-2 év kivételével jöhetett a segunda-féle dzsungelharc, ami a legrátermettebb csapatok számára is képlékeny talaj. Tíz évnyi küszködés után a változást José Bordalas mester hozta el, akinek kissé váratlanul - miután megnyerték a Segundát - rövid úton megköszönték a munkáját. Helyére a klub egy nagyobb arcot szemelt ki magának, aki örömmel bólintott a baszkok megkeresésére. Mauricio Pellegrino neve a Valenciából lehet ismerős bárki számára. A hórihorgas kőkemény védő úgy fest nem kívánja túlságosan felborítani a bevett stratégiát, és továbbra is a szolid védekezésre építi fel a jatéktervet erre az esztendőre. 

beharang 3. forduló FC Barcelona Alaves

Az Alaves tavaly 42 meccsen 35 gólt kapott mindösszesen, ugyanakkor a támadásokat sem erőltették: 49 alkalommal zörgették meg az ellenfelek hálóit.

Ami a keretüket illeti, Pellegrino a rutinra és a fiatalos lendületre egyaránt számít. A támadósorban ott az Athletic Bilbaónál parkolópályára szoruló Gaizka Torquero, akinek főleg fejjátéka jelenthet majd veszélyt, és  Ibai Gomez, aki a támadósorban bárhova bedobható. Sikerült megkaparintani a kipottyanó Levantétól a labdaszerző Victor Camarasát és a fürgelábú brazil támadót, Deyversont is.

Az Alaves védelme - ahol a csapat igazi ereje rejlik - rendkívül okosan lett "összehegesztve". Itt talán nem is a Laguardia - Victor Hernandez párost emelnénk ki középen, akik Pellegrino meghosszabbított kezeként dirigálják a védelmet, hanem a csapat fegyelmezett és összehangolt mozgását. Bármekkora összegben mernénk rá fogadni, hogy egy kőkemény, a tizenhatos vonalán védekező Alavés jön a Camp Nouba, akik szinte teljesen feladják majd a labdatartást.

A fogadóirodák és a szakik bár őket tippelik "pusztulásra", de az első két meccs alapján erre - egyelőre - sikerült rácáfolni. Nyitottak egy döntetlennel, a Vicente Calderónban úgy, hogy Pacheco kapus mindent fogott a 93. percig. Ekkor Gameiro talált be büntetőből, és rázta az öklét minden haza drukker, miközben Choló is a haját simítgatta a meccs utáni értékelőre várva. Az Alavés és Manu Garcia viszont nem így gondolta, és egy percel később húszról bődületes gólt tekert Oblak kapujába.

   

A második meccsen hazai pályán sem vitték túlzásba az offenzívát (3 kapuralövés egész meccsen) a Sporting Gijón ellen, így ott is maradt egy viszonylag eseménytelen mérkőzésen a pontosztozkodás, amivel az Alavés jelenleg az előkelő tizenegyedik helyet foglalja el a táblázaton (nem mintha ez bármit is számítana a szezon ezen pontján).

Ideát a válogatott szünet után jött a szokásos sérüléshullám, ami jelen pillanatban négy kérdőjelet vet fel. Az első újra a kapusposzt, ahol úgy néz ki Stéga megint lerobbant (kb. két hétre - három meccsre), így Masip és Cillessen várhatja a szokásosnál izgatottabban a kezdő kihirdetését. Előbbi mellett szól a "hely és a csapat ismerete", utóbbi mellett a "mikor, ha nem most" szituáció. Remélhetőleg a döntésnek a meccs végén csupán statisztikiai jelentősége lesz. 

beharang 3. forduló FC Barcelona Alaves

A csávó tényleg mindenhol bevethető (a képet Szvob lőtte Barcelonában, ergo az értékelő enyhe sörszagú élménybeszámolóval lesz fúszerezve.. vagy nem)

A második és harmadik kérdőjel Messi és Lajos szerepeltetése. Leo a hírek szerint bár meccsre kész állapotban van, Lucho talán meg tudja őt győzni arról, hogy csak a cserepadon vakargassa a heréit. Jön a heti két meccs kombó, nem ártana fújni egyet előtte, ahogyan a vámpírnak sem, aki lenyomta a Barcelona - Montevideo - Buenos Aires - Montevideo - Barcelona trippet két válogatott meccsel megbolondítva (rég volt már erre példa), Paco pedig habzó szájjal várja, hogy bemutatkozhasson a Camp Nouban. A negyedik kérdőjel a Sergi Roberto vs Aleix Vidal poszt.  Úgy fest a bongyor fürtös közönségkedvenc marad Lucho első számú választása, de a mai meccsre inkább Aleix Vidal gyorsaságát és széljátékát preferálnánk. 

Várható kezdők:

Masip - Vidal - Piqué - Mascherano - Jordi Alba - Busquets - Denis Suarez - Rakitic - Neymar - Messi(Turan) - Paco Alcácer 

Pacheco - Kiko - Laguardia - Alexis - Theo Fernandez - Camarasa - Manu Garcia - Ibai Gomez - D. Torres - Mendez - Deyverson

kezdés: 20:30


comments powered by Disqus

Facebook

Következő mérkőzésünk

Powered by whatsthescore.com

A bajnokság állása

Widget powered by WhatstheScore.com

Feedek