AJÁNLÓ
 
18:30
2017. 02. 01.
Ha újabban azon filozofáltunk, hogy a korábbi évek Barcájából alig maradt valami,...
A bejegyzés folyatódik
 
18:30
2017. 02. 01.
A 4-0 szépen virít, de van itt valami, amit nem értek. Luchóval megpróbáljuk megkeresni...
A bejegyzés folyatódik
 
18:30
2017. 02. 01.
Nem, nem csak a sárga mezszínük miatt nevezik így őket. Las Palmas Gran Canaria büszkesége,...
A bejegyzés folyatódik
 
18:30
2017. 02. 01.
Régen nem volt ilyen, de nem mi vagyunk a favoritjai a hazai Clásicónak. A tavaszból...
A bejegyzés folyatódik
 
18:30
2017. 02. 01.
Túlzás lenne azt állítani, hogy hullámvölgybe kerültünk, de a Granada elleni borzalom...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Sötétben tapogatózva

0 komment

Barca Atlético Copa del Rey Simeone beharang

A szezon felénél még mindig csak a sötétben tapogatózunk, rengeteg a megválaszolatlan kérdés a csapat körül. Most akkor mit is játszunk? És amit játszunk, az jó-e nekünk? Mik a céljaink ebben a szezonban? stb. Főleg az utóbbit kéne nagyon gyorsan letisztázni, mert a február vízválasztó lehet. Sorban Atlético (i), Bilbao (h), Atlético (h), Alavés (i), PSG (i), Leganés (h), Atlético (i). Hét meccs egy hónap alatt, és egyedül a Leganés elleni hazai bajnoki tűnik simának.

 

A kupát nem kéne elengedni, ha már eljutottunk az elődöntőig, de az biztos, hogy a létező legszarabb sorsolást kaptuk. A Celta, Alavés, Atlético hármas közül egyedül az utóbbi az, amelyiknek két meccsen reális esélye van ellenünk. Ugyanakkor, ha döntőbe jutunk, jöhet akár a Celta, akár az Alavés (én az Alavésre tippelek), egy meccsen már bármi megtörténhet. Pláne, hogy mindkettő megvert minket idén, a Celta egy félidő alatt feltörölte velünk a padlót, az Alavés meg megherkulesezett minket a Camp Nouban.

A cím egyébként konkrétan a mai meccsre is vonatkozik. Lucho érkezése óta kilencszer játszottunk az Atléticóval (The other Clásico – ahogy a Marca nevezi), és hétszer nyertünk. A ma esti meccs sok újat nem tartogat, leszámítva, hogy az Atléticónál sincs minden rendben. A bajnoki 1–1 után azt írtam, hogy furcsa paradoxon, de minél jobb az ellenfél, annál könnyebb az Atlético dolga. A számok nyelvére lefordítva ez tényleg így van/volt, ám idén pont a rangadókon nem megy Choloéknak. A bajnokság első hét helyezettje ellen csupán két döntetlenre futotta, a többi zakó, pedig mind a hét meccsen náluk volt kevesebbet a labda. Ezt csak azért tartom fontosnak, mert eddig úgy volt a legkönnyebb megverni őket, hogy odaadták nekik a labdát (Zidane is így nyert BL-t tavaly).

Barca Atlético Copa del Rey Simeone beharang

Számomra még ennél a statisztikánál is sokkolóbb volt a hétvégi, Alavés elleni bajnoki. Azt most hagyjuk, hogy az Alavés 61%-ban birtokolta a labdát és 19-szer lőtt kapura. Az Atlético olyan szinten maga alatt volt fizikálisan, hogy olyat a Simeone-érában megmondom őszintén, még nem láttam. Értitek, az Atlético... az a csapat, amelyik tavaly egy játékosnyival többet futott ellenünk a BL-negyeddöntőben. Pedig az Alavés is ugyanúgy érdekelt a kupában. Azt sem mondhatjuk, hogy Simeone tartalékolt, mert a hétvégi kezdőből kábé nyolcan ellenünk is játszani fognak.

Valami nagyon nincs rendben Madrid piros-fehér felében, a bajnokság már biztosan elúszott, talán még a BL-re van a legnagyobb esélyük. Amúgy is az az ő terepük, ott két meccsen bárkit képesek megfektetni, nem kell egy teljes szezont ugyanazon a szinten végigjátszani. És persze ott van a kupa, ami ugyanolyan jelentőséggel bír nekik, mint nekünk (ha gonosz akarnék lenni azt mondanám az a tét, hogy melyik edző búcsúzik trófeával a szezon végén).

Barca Atlético Copa del Rey Simeone beharang
Vége a Simeone-érának?

Bármennyire is ódzkodnak ettől, biztosan van összefüggés az Atlético gyenge szereplése és Simeone szerződésmizériája között (két évvel megrövidítette az eredetileg 2020-ig szóló szerződését). A Simeone-éra a végéhez közelít, ami éveken át eredményesen működött, az idén haldoklik, és valószínűleg már a játékosok sem ugyanúgy bírják szuflával. Játékosok jöttek-mentek, de Simeonénak mindig is megvolt az a 12-13 bizalmi embere, akivel végigdarálta a szezont. Ezt a focit még Ortega edzésmódszerével sem lehet a végtelenségig játszani.

Úgy tűnik, hogy idén végleg kibukik a dolog.

Várható kezdők:

Atlético Madrid (4-4-2): Moyá – Vrsaljko, Savic, Godín, Filipe Luis – Juanfran, Gabi, Koke, Saúl – Carrasco, Griezmann

Barcelona (4-3-3): Cillessen – Sergi Roberto, Piqué, Umtiti, Alba – Mascherano, Rakitic, André Gomes – Messi, Neymar, Suárez

TV: 21:00, Digi Sport 2


comments powered by Disqus

Facebook

Következő mérkőzésünk

Powered by whatsthescore.com

A bajnokság állása

Widget powered by WhatstheScore.com

Feedek