AJÁNLÓ
 
16:45
2016. 10. 23.
Decemberre fordulva megállíthatatlannak tűnik a csapat, ha ma este lenne a BL döntő, nagyon...
A bejegyzés folyatódik
 
16:45
2016. 10. 23.
Barca - Celta Vigo 6-1 (1-1) A facebook statisztikái szerint a blog követőinek kb....
A bejegyzés folyatódik
 
16:45
2016. 10. 23.
PSG - Barcelona 4-0 Amikor egy edző eldönti, milyen hadrendben küldi pályára fiait,...
A bejegyzés folyatódik
 
16:45
2016. 10. 23.
Ha újabban azon filozofáltunk, hogy a korábbi évek Barcájából alig maradt valami,...
A bejegyzés folyatódik
 
16:45
2016. 10. 23.
A 4-0 szépen virít, de van itt valami, amit nem értek. Luchóval megpróbáljuk megkeresni...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Óvakodj a törpétől

0 komment

Valencia Bajnoki értékelő

Valencia - Barcelona 2-3

 

Kezdjük a vesszőparipámmal, egyrészt mert van miről beszélni, másrészt meg a későbbi gondolatsorba sehova nem illik be. Szóval a bíró. Az első gólunk szabálytalan volt, ezen nincs mit vitázni, Suárez lesen volt, és átugrotta a labdát, ennél durvábban nem lehet a kapust zavarni. Nem is emiatt akartam Mallencóra kitérni, hanem a sérülést okozó belépő miatt.  Idézek a szabálykönyből:

88. old. : "Amennyiben a szabálytalanság:
• felelőtlen - a vétkes játékost sportszerűtlen magatartásért figyelmeztetésben [lánykori nevén sárga lap - vigvik] kell részesíteni;"

81. old.: "A „felelőtlen” azt jelenti, hogy a játékos figyelmen kívül hagyja cselekedete veszélyességét, illetve annak következményeit ellenfelére nézve. A vétkes játékost figyelmeztetésben kell részesíteni;"

Én ezt nem tudom másképp értelmezni, mint hogy nem számít, hogy "labdavót, spori", annak a faszkal játékosnak, aki megroppantja oldalról az ellenfele térdét, sárga lapot kell adni. Ehhez képest le se fújta. És sajnos ez az egy eset jól példázta egész estés ténykedését, bár a legnagyobbat nyilvánvalóan a mi javunkra tévedte, de Mallenco összességében iszonyatosan hitványul vezette a meccset, a sárgákat gyakorlatilag véletlenszerűen osztogatva. Három nap alatt kétszer faragtak szét minket, két kulcsembert kicsinálva hetekre-hónapokra, és ebben meggyőződésem, hogy nyakig benne vannak a pocsék bírók.

Valencia Bajnoki értékelő
Fostam előtte kegyetlenül

Iniesta kiesése ráadásul totál felborította a játékunkat. Pep egyik alapelve, hogy a "halbraum"-ba, ahol a hősidőkben az összekötők muzsikáltak, oda kell a csapat legjobb játékosait tenni. Nagy szerencsénkre Messi kedvenc helye a jobboldali halbraum, Iniestáé pedig a bal, így nem nehéz a guardiolai alapelvhez ragaszkodnunk immár vagy 9-10 éve.

Ugyan a támadásépítés egyes fázisaiban másképp vesznek ők részt, de a legfontosabb szakaszban, amikor a kulcspassz illetve az azt megelőző kis területes vagy egyéni játék történik, akkor jellemzően Messi és Ini a halbraumban, az események epicentrumában van.

A padról eleve hiányzó Rafinha-Turan duó azt jelentette, hogy Luchónak csak Denis Suárez maradt opciónak, aki képes lehetett volna érdemben pótolni Don Andrést, és feltöltötte volna az üres maradt bal oldali területet, de a mester biztos kézzel mellényúlt, és inkább a megbízható Rakiticet, valamint az átszervezést választotta.

Az eredményt láttuk: iszonyatos féloldalasak lettünk. Gomés szerintem többször is jó játékot mutatott négyes vagy hatos pozícióban, de már korábban is megírtuk, hogy Iniesta szerepkörére egyszerűen alkalmatlan. Neymar nyakába szakadt a komplett bal oldal, de a teljes vakrepülésben lévő Digne, és a helyét nem találó Gomés társaságában igazából meglehetősen elszigetelődött a csapat életképesebb részeitől. Végülis én úgy éreztem, hogy egy rosszul felépített játékkal, vagyis inkább annak ellenére nyertünk.

Valencia Bajnoki értékelő

Ter Stégen (7,5) - A City ellen akkora tököket villantott, hogy szinte meggyőzött. Ennek köszönhetően (?) szemmel láthatóan más mentalitásban lépett pályára, és a két kapott gól ellenére is végig önbizalomtól duzzadva tette a dolgát. (Egyébként Valdés lehozta az első nullás meccsét a PL-ben - így bő két évvel a távozás után már szinte ideje volt.)

Montoya Roberto (7,5) - A sérülése után kapott azonnal egy teljes meccset, és ugyan látványos bravúrja nem volt,  de csendben, lényegében hiba nélkül tette a dolgát.

Mascherano (8) - A statisztikák szerint nem volt kiemelkedően jó meccse, de most inkább a szememnek hiszek: rengetegszer állította meg az ellenakciókat kritikus helyzetekben, rontása pedig egyáltalán nem akadt. Úgy tűnik, kezdi megtalálni a formáját.

Umtiti (6,5) - Nem tudta megismételni a City elleni parádéját, sem szerelése, sem lekapcsolt labdája nem volt, néhány fejpárbajt azért behúzott, és takarított a tizenhatoson belül. De erősen árnyalja a képet az ostoba lökése, amiért lehetett volna büntetőt adni (szerintem nem volt az, különösen az előzmények fényében...), illetve a végén Nani ziccere előtt ő ragadt be (igaz a nagyobb hiba Digne-é volt természetesen).

Digne (5) - Szinte folyton az ő oldalán jöttek át, gólt, ziccert kaptunk belőle,  támadásban pedig végig észrevehetetlen volt. Senki nem vár tőle nagyon sokat, de ennél azért több kell.

Busquets (7) - Mostanában valahogy nem kezd nedvesedni a gaty szemem, amikor labdához ér, kicsit lassúnak érzem fejben, nem diktál tempót, és a középpályás védekezésünk annak ellenére sem volt igazán acélos, hogy a meccs jó részében a két legjobban bekkelő középpályásunk segítette. Az utolsó 20 percre 4-2-3-1-re váltottunk, és az sem ízlett neki, sorban kaptuk az életveszélyes kontrákat, míg Rakiticcsel karöltve loholtak vissza - ki tudja honnan.

Valencia Bajnoki értékelő

Rakitic (7,5) - A csere után megkapta a szokásos posztját, és tulajdonképp hasznosan bütykölt, nem utolsó sorban két gól előtt is kulcsfigura volt. Mint már említettem, a végén a doble pivotot Busquetsszel párban duplán említésre méltóan szarul oldották meg.

Gomés (5,5) - Pocsék volt, de mint a beveztőben írtam, annyiban felmenteném, hogy ez nem az ő posztja. Ettől függetlenül a védekező feladatait legalább megoldhatta volna, helyette a második kapott gól előtt beragadt, így elkaszálva a lescsapdát.

Iniesta (-) - Komolyan felmerült bennem meccs után, hogy imádkozni kéne érte, de aztán inkább ittam az egészségére - bár azt nem ilyenkor szokás, de mindegy. Velünk voltak az égiek, mert úgy fest többé-kevésbé kiratott az a szalag, legalábbis a 6-8 hetes pihenő inkább szalaghúzódásra utal, legfeljebb egészen minimális szakadással.

Valencia Bajnoki értékelő

Denis Suárez (-) - Mint már írtam, jobb lett volna ha a saját posztjára érkezik, és még időben. A jobb szélen nem volt túl effektív.

Messi (8,5) - Muszáj leírnom, bocsi:  a backstreet boys feet n'sync frizura lenőve, ezzel a kertitörpe imidzsre gyúró rőtszakállal vegyítve - ez egyszerűen vállalhatatlan. A játéka szerencsére nem az.

Suárez (7,5) - Nehéz őt pontozni, de igazából évekig ezért vertem a nyálam , hogy inkább ez, mint a sok fis-fos körömpassz. Gólok, gólpasszok, kulcsmomentumok. Mondjuk ettől még lehetne mezőnyben is jobb, mert egyébként képes rá.

Neymar (7) - A passzstatisztikák is egyértelműen mutatják, hogy főleg Gomés gyenge teljesítményének hála, elszeparádolódott a Messi-Rakitic-Roberto-féle jobb szárnytól, ahol az események fősodra volt. Erre egyébként rásegít az a tény is, hogy Lucho neki korántsem biztosít akkora szabadságot, mint odaát Messinek, és bizony vissza kell zárnia, valamint az észszerűség határain belül tartania kell a posztját.  Nekem tetszik a mentalitása, akkor is kimelózza a belét, ha csak nyilvánvaló kínlódás jut neki osztályrészül.


comments powered by Disqus

Facebook

Következő mérkőzésünk

Powered by whatsthescore.com

A bajnokság állása

Widget powered by WhatstheScore.com

Feedek