AJÁNLÓ
 
13:45
2016. 11. 06.
Ha újabban azon filozofáltunk, hogy a korábbi évek Barcájából alig maradt valami,...
A bejegyzés folyatódik
 
13:45
2016. 11. 06.
A 4-0 szépen virít, de van itt valami, amit nem értek. Luchóval megpróbáljuk megkeresni...
A bejegyzés folyatódik
 
13:45
2016. 11. 06.
Nem, nem csak a sárga mezszínük miatt nevezik így őket. Las Palmas Gran Canaria büszkesége,...
A bejegyzés folyatódik
 
13:45
2016. 11. 06.
Túlságosan ecsetelni azt hiszem fölösleges lenne, mit is jelent a mai mérkőzés Barcelona...
A bejegyzés folyatódik
 
13:45
2016. 11. 06.
Régen nem volt ilyen, de nem mi vagyunk a favoritjai a hazai Clásicónak. A tavaszból...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Újabb Bielsa-tanítvány, újabb vereség?

0 komment

La Liga Barca Sevilla Sampaoli Nasri beharang bielsista

Túlzás lenne azt állítani, hogy hullámvölgybe kerültünk, de a Granada elleni borzalom és a City elleni totális megsemmisülés (még ha jól is indult) nem túl jó előjel a következő hetekre nézve. A Pizjuán akkor is kemény terep, ha épp formában vagyunk, két hét múlva jön a Málaga, akivel rendszerint megszenvedünk, majd megyünk Glasgow-ba, ami szintén szopatós szokott lenni, végül utazunk az Anoetába, ahol (az utóbbi évekből kiindulva) semmi jóra nem számíthatunk. Közben pedig lesz egy válogatott szünet is...

 

A nyáron már játszottunk két meccset a Sevillával, és akkor elég simán meg is nyertük mindkettőt. Azóta viszont Sampaoli beleszokott az európai fociba, és úgy tűnik, hogy Sevillában egy Atléti-féle upgrade van alakulóban, még ha ez nem is idén fog kibukni. Sampaoli alaposan bekezdett a bajnokságban, és én naivan azt hittem, hogy a Sevillától egész évben azt fogjuk látni, amit az Espanyol ellen. Azóta viszont (néhány meccset leszámítva) a Sevilla igazi digócsapat lett, sokszor szar játékkal is hozzák a pontokat. Az Eibar és a Leganés konkrétan lefocizta őket (előbbivel x-eltek, utóbbit 3–2-re megverték), a Las Palmas meg a 89. percig vezetett ellenük, a végén mégis a Sevilla nyert. A BL-ben is egész közül a továbbjutás (és a csoportelsőség), ráadásul még gólt sem kaptak.

Sampaoli igazi bielsista. A csapatait lehetetlen formációkban játszatja, megköveteli a sok futást és iszonyatos nyomást tud gyakorolni az ellenfélre. A Sevilla idén játszott már 2-3-3-2-t, 2-3-4-1-et, 4-1-4-1-et, 4-3-3-at, mindent... Leginkább a Dortmundhoz hasonlíthatóak, tehát a rendszer adja a csapat erejét és nem a játékosok. A Sevillánál a tartalék emberekből szinte pöcre ugyanolyan erősségű csapatot lehetne kiállítani, mint az alap kezdő, a játékuk színvonala nem esne vissza. Persze akadnak kiemelkedő egyének, főleg N'Zonzi (a helyi Busquets) és Nasri, akit már mindenki lesajnált Angliában, Guardiolának sem kellett, Sampaoli rendszerében mégis ficánkol, és talán az ő jelenléte a legmeghatározóbb a pályán (nem csoda, bejátssza az egész pályát). Hét közben a Dinamo Zagreb ellen nem játszott, viszont mára összedrótozták, szóval valószínűleg ott lesz a kezdőben.

La Liga Barca Sevilla Sampaoli Nasri beharang bielsista

Héé, Stéga! Oda lövöm!

Mire számíthatunk? A) változat az, hogy a Sevilla kegyetlenül nekünkesik, és főleg a mi térfelünkön zajlik majd a játék, B) változat, hogy Sampaoli óvatosabban áll bele a meccsbe, felhúzza a védelmi vonalakat és labdaszerzés után a gyors embereivel azonnal támadja a kapunkat.

Idén már két bielsista is alaposan elintézett minket: előbb Berizzo a Celtával, és most néhány napja Guardiola. A Sevilla a legjobb hazai csapat eddig (mind az öt meccsét megnyerte), legutóbb például Simeonéékat verték, akik tavaly egy sima hármast gurítottak a Pizjuánban. Bendak az előző posztban nagyon jól megfogalmazta, hogy mi is a baj a jelenlegi csapatunkkal. Sajnos, ha ma este sem találunk vissza a saját játékunkhoz (van egyáltalán?), akkor megint kinéz egy jófajta pofon, ami a következő hetek eredményeire is hatással lehet... és ugyanez igaz fordítva is: ha sikerülne nyerni Sevillában, akkor a City elleni meccset vehetnénk egyszerű kisiklásnak, és valamelyst nyugodtabban mehetnénk bele a novemberi menetrendbe.

TV: Sport 1, 20:45

La Liga Barca Sevilla Sampaoli Nasri beharang bielsista


comments powered by Disqus

Facebook

Következő mérkőzésünk

Powered by whatsthescore.com

A bajnokság állása

Widget powered by WhatstheScore.com

Feedek