AJÁNLÓ
 
16:00
2016. 08. 14.
Mivel az odavágón Munir elbaszta a bulit, és semmi érdemleges nem maradt mára, így...
A bejegyzés folyatódik
 
16:00
2016. 08. 14.
Néhány hónapja épp drága jó Gerardunkat kérdezték afelől, miben más ez a csapat,...
A bejegyzés folyatódik
 
16:00
2016. 08. 14.
Fogalmam sincs, hogyan szalad ennyire gyorsan az idő. Az egy dolog, hogy ma este már az...
A bejegyzés folyatódik
 
16:00
2016. 08. 14.
Egy komolyabbnak nevezhető tornának nekivágni a Munir - Sandro opcióval a szélen kb....
A bejegyzés folyatódik
 
16:00
2016. 08. 14.
Azok közé a spanyol labdarúgást kedvelők közé tartozom, akik kifejezetten szimpatizálnak...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Spanyol Szuperkupa döntő, odavágó: Sevilla FC - FC Barcelona

0 komment

Spanyol Szuperkupa döntő Sevilla FC Sampaoli

Unai Eméry távozása után a Sevilla drukkerek egy emberként néztek kétségbeesetten Monchira, a piros-fehérek sportigazgatójára, vajon kivel fogja pótolni az Európa Ligát háromszor is megnyerő sikeredzőt. A megmentő nem váratott magára sokáig, ugyanis az andalúz "házmesternek" rövid úton sikerült meggyőznie a chilei válogatott nemrég lemondott sikeredzőjét, Jorge Sampaolit, hogy csatlakozzon a Sevilla rendkívül okosan felépített gépezetéhez. 

 

Spanyol Szuperkupa döntő Sevilla FC Sampaoli

Az alacsony, tar, munkamániás argentin szintén a Bielsa-iskola képviselője, azaz a magas intenzitású, aggresszív, teljes pályás letámadás híve. Ezzel a stílussal nyerte el háromszor egymás után az Universidad de Chile csapatával a bajnokságot, és ezzel a taktikával markolta be Alexis Sanchezékkel a Copa Américát is Messiék ellen 2015-ben.

Sampaoli a megérkezése után máris megkezdte a keret átalakítását. Bár a távozók listájába túl sok beleszólása nem volt (Krychowiak, Gameiro, Coke, Immobile, Reyes, Banega, Llorrente), az új fiúkat azért sikerült ügyesen megválogatni.

Megszerezték többek között azt a 26 éves Gansót, aki a Santosban Neymar nagy cimborája volt, és akinek a sajtó fényes jövőt jósolt (ahogyan több száz másik brazilennyónak is). Bemarkolták a fél Európa által körbeudvarolt Ben Yeddert, Gameiro pótlására Viettót, és a csapatkapitány Coke helyett a kőkemény Gabriel Mercadót az Estudiantesból.

Spanyol Szuperkupa döntő Sevilla FC Sampaoli

Chilét ezzel a felállással juttatta el a Amerika csúcsára. (természetesen kapus is volt)

Bár sok információnk nincs a Sevilla jelenlegi heyzetéről, de a Real Madrid elleni UEFA Szuperkupa döntő után az egyértelműen látható, hogy Sampaoli nem a levegőbe beszélt. Egy rendkívül bátor 3-4-3-al nyitott, ahol az egyébként jobb bekként funkcionáló Mariano nagyszerűen játszotta be szinte az egész jobb oldalt, a Hannoverből érkező Kiyotake pedig a pálya összes többi részét (tényleg hihetetlen sokat futott a fickó). Az andalúzok az elején kissé megilletődötten keresték a ritmust, de a bekapott gól után a szokásos, harcias Sevillát láthattuk újra, imitt-amott kifejezetten jó játékot produkálva. A nagyszerű előszezont futó Gameiro egyértelműen hiányzik a támadósorból, a pótlására érkező Viettónak pedig még szoknia kell a rendszert és a csapattagokat is. A védelem tengelyéből kiesett Carrico és Kolo(dziejczak) is, így visszatérhet az anno Valenciát és Milánót is megjárt Rami.

Spanyol Szuperkupa döntő Sevilla FC Sampaoli

Idehaza a Gamper után sem lettünk nyugodtabbak, hisz a védelem még mindig szörnyű állapotban "hever". Négy mérkőzésen kilenc gólt kaptunk, ami felkészülési időszak ide, vagy oda, haverok között is elég szomorkás arány. Az érkezőknek természetesen még szokniuk kell a rendszert, és az sem segít, hogy kvázi az egész bandának hiányoznak az igazán tétre menő játékpercek is. A keret ráadásul úgy fest még mindig nem végleges, ugyanis a pletykák szerint Bravo útban van Manchester babakék felébe (az ő pótlására a valenciai Diego Alves érkezhet), Barték pedig a régóta várt középcsatárra pecáznak idétlen idők óta, aki a sajtóhírek alapján lehetne akár ladlac, vagy vigvik is.

 (az előszezon alapján) várható kezdő:

Masip – Sergi Roberto - Mascherano - Mathieu - Digne - Busquets - Iniesta - D. Suarez - Turan - Messi - L. Suarez

Kezdés: 22:00


comments powered by Disqus

Facebook

Következő mérkőzésünk

Powered by whatsthescore.com

A bajnokság állása

Widget powered by WhatstheScore.com

Feedek