AJÁNLÓ
 
17:00
2016. 05. 22.
Ha szezon végén megemlékeznénk a top három legérdektelenebb mérkőzésről, a mai...
A bejegyzés folyatódik
 
17:00
2016. 05. 22.
Unai Eméry távozása után a Sevilla drukkerek egy emberként néztek kétségbeesetten...
A bejegyzés folyatódik
 
17:00
2016. 05. 22.
Néhány hónapja épp drága jó Gerardunkat kérdezték afelől, miben más ez a csapat,...
A bejegyzés folyatódik
 
17:00
2016. 05. 22.
Egy komolyabbnak nevezhető tornának nekivágni a Munir - Sandro opcióval a szélen kb....
A bejegyzés folyatódik
 
17:00
2016. 05. 22.
Azok közé a spanyol labdarúgást kedvelők közé tartozom, akik kifejezetten szimpatizálnak...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Copa del Rey döntő 2016: FC Barcelona - Sevilla FC

0 komment

király kupa még királyabb megnyerni döntő

Fogalmam sincs, hogyan szalad ennyire gyorsan az idő. Az egy dolog, hogy ma este már az évad utolsó mérkőzését játsszuk, de az újradefiniált, világverő Barca is a nyolcadik szezonon van túl. Az a tíz éves kölyök, akit anno megfogott a hatkupás Pep-team, idén már ez érettségire készül. És nem is igazán az a durva, hogy ennyi idő eltelt, hanem hogy szurkolóként folyamatosan jól vagyunk lakatva, ha be is jött egy-egy gyengébb év, utána biztosan kaptunk kárpótlást. Egy kicsit felfoghatatlan (nekem mindenképp), hogy ez a nyolc szezon tulajdonképpen egy egybefüggő folyam, ahol iszonyú magasan van a léc. Elég csak belegondolni, mi történt azokkal a csapatokkal, akik nem is olyan régen még a riválisaink voltak a BL-ben, mint a MU, vagy az Inter. Pedig mintha most lett volna nemrég, hiszen Messi, Iniesta, Piqué vagy Busquets akkor is ott voltak, akkor is jók voltak. Ehhez képest egy Inter drukkernek már csak nosztalgia, hogy komoly tényezők voltak a nemzetközi színtéren.

 

Azért tartottam fontosnak egy kicsit visszatekinteni, mert már ott járunk, hogy húzzuk a szánkat, amiért csak a bajnoki arany van, meg kupadöntőt játszunk. De hát BL meg nincs, persze értem, hogy fáj, hiszen mindkét döntősnél voltunk idén jobbak, ha szerencsésebben alakulnak a dolgok, talán címet is védünk. Mondjuk ha már nem, szerintem elviselhetőbb az a forgatókönyv, hogy nem a döntőben szembesülünk ezzel. Szóval örüljünk nagyon ennek a szezonnak is, nem lesz az mindig úgy, hogy nyolc kiírásból hatszor a Barca lesz a bajnok. Az egyenes kieséses rendszerben zajló kupákhoz szinte majdnem mindig szerencse (is) kell, szerintem nagyítóval kellene keresni az olyan győzteseket, akinek egy sorozat alatt nem volt egy jókor megúszott helyzete, vagy akár egy jó sorsolása.

király kupa még királyabb megnyerni döntő

Túl az utolsó tréningen

Az ötszörös UEFA-kupa/Európa Liga győztes Sevilla már csak tudja ezt, miután szerdán zsinórban a harmadik nemzetközi kupájukat húzták be. A kilencven percet tekintve jobbak voltak a Liverpoolnál, ehhez viszont az is kellett, hogy a mérkőzés első félidejében nem fújtak be ellenük egy teljesen egyértelmű, és egy adható büntetőt sem. Pedig szvob. nagyon drukkolt egy hajtós százhúsz percnek, de ne legyünk telhetetlenek, így is sokkal pihentebben futunk majd ki a pályára. Várhatóan egy hasonló kezdőnek szavaz bizalmat Emery, mint hétközben, annyi változással, hogy N’Zonzi biztosan nem lesz eltiltás miatt. A kapus poszton lehet még kérdés Soria és Rico között, illetve Ramit is le kellett cserélni pár napja sérülés miatt, de a keretbe egyébként nevezve van. Krohn-Dehli és Trémoulinas továbbra sincs, és Reyes sem biztos, hogy megfelelő erőállapotban van. Egy őrült egymeccses döntőt már játszottunk velük a szezon elején, de az a csapat csak nyomokban fog emlékeztetni a maira.

király kupa még királyabb megnyerni döntő

A mait már biztosan nem dönti el Pedro

A Barca háza táján nincsenek ilyen problémák, nem is tudom, hogy volt-e ilyen a szezon során, de az összes játékosára számíthat Luis Enrique. Ráadásul úgy futunk neki a párharcnak, hogy egy hetünk volt rá felkészülni, míg az ellenfélnek pár nap, ami ugyancsak nagyon ritka, fogalmam sincs, mikor volt erre példa legutóbb. A katalánok ráadásul a bírósági döntés értelmében bevihetik a függetlenedési szimbólumnak számító zászlót, az estelada-t a stadionba, így a szurkolóknak előzetesen tényleg nincs okuk panaszra. Ezzel kapcsolatban egyébként volt egy kis félreértés a médiában és a szurkolók között is. Nem a katalán zászló, azaz a senyera lett volna megtiltva, hanem annak egy változata, amellyel Katalónia függetlenedési törekvését szokták kifejezni. Végül nem lesz korlátozva a szólásszabadság, és még a Marvel is örülhet egy kis Amerika Kapitány promónak.

király kupa még királyabb megnyerni döntő

Tweet Marvel: "Éljen a szólásszabadság! #TeamCap

Lucho nyilván a legerősebb kezdőnek fog bizalmat szavazni a Vicente Calderonban, egy Ter Stegen, Alves, Piqué, Mascherano, Alba, Busquets, Rakitic, Iniesta, Neymar, Messi, Suárez kezdőre akár nagy összeget is tennénk. A Sevilla valószínűleg ma is a Mariano - Coke jobbszéllel akar meglepetést okozni, de olyan csak nincs, hogy egy jobbhátvédből lett kényszerszélső két finálét is eldönt. Mindenesetre a szélekre kell majd igazán koncentrálni, az augusztusi meccsen is ott okozták a legtöbb problémát. Az utolsó négy bajnokinak már egyébként is úgy futottunk neki, mint a döntőknek, remélhetőleg az idei utolsón is hasonlóan meggyőző lesz a csapat.

Várható kezdők:

Ter Stegen - Alves - Piqué - Mascherano - Alba - Busquets - Rakitic - Iniesta - Messi - Neymar - Suárez

Rico - Mariano - Rami - Carrico - Escudero - Krychowiak - Banega - Vitolo - Iborra - Coke - Gameiro

TV: 21.30, DigiSport1


comments powered by Disqus

Facebook

Következő mérkőzésünk

Powered by whatsthescore.com

A bajnokság állása

Widget powered by WhatstheScore.com

Feedek