AJÁNLÓ
 
18:00
2016. 08. 17.
Unai Eméry távozása után a Sevilla drukkerek egy emberként néztek kétségbeesetten...
A bejegyzés folyatódik
 
18:00
2016. 08. 17.
Ha újabban azon filozofáltunk, hogy a korábbi évek Barcájából alig maradt valami,...
A bejegyzés folyatódik
 
18:00
2016. 08. 17.
A szezon felénél még mindig csak a sötétben tapogatózunk, rengeteg a megválaszolatlan...
A bejegyzés folyatódik
 
18:00
2016. 08. 17.
A 4-0 szépen virít, de van itt valami, amit nem értek. Luchóval megpróbáljuk megkeresni...
A bejegyzés folyatódik
 
18:00
2016. 08. 17.
Nem, nem csak a sárga mezszínük miatt nevezik így őket. Las Palmas Gran Canaria büszkesége,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Egy új remény: Denis Suárez

0 komment

Spanyol Szuperkupa Barca Luis Enrique Sevilla

Mivel az odavágón Munir elbaszta a bulit, és semmi érdemleges nem maradt mára, így megragadom az alkalmat és megemlékezek a nyáron eltapsolt 80 millió euróról. Ezen túlmenőleg dícséret illeti Luchot, akinek már csak ez a Spanyol Szuperkupa hiányzik a gyűjteményéből.

 

Samuel Umtiti (7) – Szerintem senki ember fia nem hallott még róla, játszani meg aztán pláne nem látta. 22 éves, 25 millióért jött, szóval még bármi lehet belőle, de azt már megtanultuk, hogy nem egyszerű beilleszkedni a Barca játékába, különösen nem a védelembe. Lehet, hogy piócaként tapad az ellenfélre, és lehetetlen lefordulni róla, de nálunk az esetek nagy többségében a felezővonal környékén kell majd figyelnie a leshelyzetre, vagy épp Gameiro gyorsaságú támadókkal rohannia visszafelé. Kíváncsi vagyok, és egyelőre szkeptikus is.

Lucas Digne (8) – Az első két meccse után kezd meggyőzni. A Sevilla ellen jól állta a sarat, annak ellenére is, hogy láthatóan az ő oldalát erőltették jobban. Kellően agresszív és a támadásokat is jól segíti, tökéletes Alba-pótlék lehet belőle. Ami még hiányzik – és ez valószínűleg csak a kezdeti megilletődöttség –, az a védelem mögé kerülés, amiben Alba piszkosul erős, és talán emiatt nem is fogja tudni megelőzni őt a rangsorban. De ígéretes!

Denis Suárez (9) – Nem sok példát tudok felhozni, amikor egy kölcsönadott játékosunk úgy tért vissza, hogy utána komolyan számoltunk vele. Denisnek láthatóan jót tett a Sevilla és a Villarreal, mert azon túl, hogy a Liga talán legjobb edzői (Emery, Marcelino) alatt pallérozódott, két teljesen különböző poszton kellett megfelelnie. Mind irányítóként Sevillában, mind balszélsőként a Villarrealban tisztességes teljesítményt nyújtott, amiből ő is, és a Barca is profitálhat a jövőben. Az igazi posztja persze a pálya közepén van, és őszintén drukkolok neki, hogy hosszú idő után ő legyen az első „La Masia-termék” (mondjuk ő pont nem az), aki megragad a nagy csapatban. A felkészülési szezon alapján a kisujjában van a játék.

Xavi – Arda – Suárez

André Gomes (6) – Az érthetetlen igazolások mintapéldája. Ki ő, mi ő, hogy 55(?) milliót perkáljunk érte egy _válságban_ lévő Valenciának? Próbáltak már győzködni, hogy még csak 23 éves és Luis Enrique külön kérésére érkezett, de a 188 centis lóbaszónak valamit virítania kell, ha engem meg akar győzni (nem mintha ez sokat számítana). Az előző két év statjait elnézve se nem kiemelkedő védekezésben, se nem erős támadójátékban, és a passzpontossága is csak 80% körül mozog. Ebbe az új Barcába, ahol a kontrajáték már az egyik legnagyobb fegyver, nem tudom, hogy fog beilleszkedni, mindenesetre a Gamperen volt egy pici fáziskésés, mire ő is megjelent a képernyőn. Cáfoljon rám, de ha csak nem villant valami baromi nagyot, akkor kár lenne rááldozni a játékperceket Denis és Rafinha helyett.

Vezetőség (0) – Ezt Halilovicért! Denis mellett a legnagyobb reménység volt, amit elég látványosan bizonyított is Gijónban: kétszer választották a hónap játékosának, ráadásul a srác cselezőkézségénél csak Neymaré és Messié volt nagyobb. Erre a vezetőség valamilyen megfontolásból sutba vágta az egészet, és lemondott róla. Mert bizony lemondott, ha bíznának benne, akkor most egyszerű kölcsönadásról beszélnénk, és nem arról, hogy az első két hamburgi szezonjának a függvénye, hogy valaha játszhat-e még nálunk.

Spanyol Szuperkupa Barca Luis Enrique Sevilla

Viszlát, fiú!

Sok tétje nincs a mai visszavágónak, maximum annyi, hogy a késői kezdés miatt legalább egyszer rá kell nyomni a szundira holnap reggel. Amit az első meccsből megtanultunk, az az, hogy Luis Enrique idén talán hajlandó lesz változtatni és néha a taktikai eszközökhöz nyúlni. Tavaly is előfordult már néhány alkalommal, hogy 4-4-2-ben játszott a csapat, de vasárnap este az első félidőben határozottan ez volt a formáció. Neymar távollétében az éledező Arda inkább volt bal oldali középpályás, mintsem balszélső, elől Suárez klasszikus csatárt játszott, míg Messi a vonalak között várta, hogy nekironthasson a védőknek. A formáció kulcsa a középpálya volt: addig amíg Rakitic összesűrítette a területet azzal, hogy a pálya közepe felé mozgott, Busquets volt az az ember, aki rendszerint elhagyta a pozícióját, és zavarta a Sevilla támadásépítését.

Spanyol Szuperkupa Barca Luis Enrique Sevilla

forrás: thesefootballtimes.com

A ma este egyetlen igazi kérdése, hogy mennyit lő Munir ki pótolja a sérült Iniestát (valószínűleg Denis). Alba visszatért a keretbe, de valószínűleg még nem lesz kezdő, ellentétben Bravóval, aki a Citys pletykák ellenére is ott lesz a kapuban ter Stegen sérülése miatt.

A várható kezdőcsapat: Bravo – S. Roberto, Piqué, Mascherano, Digne – Busquets, Rakitic, Denis Suárez – Arda, Messi, Suárez

23:00 Digisport 1


comments powered by Disqus

Facebook

Következő mérkőzésünk

Powered by whatsthescore.com

A bajnokság állása

Widget powered by WhatstheScore.com

Feedek