AJÁNLÓ
 
00:00
2015. 12. 20.
A tegnapi mérkőzésen egy újabb utat tehettünk meg a Lucho-féle hullámvasúton, amely...
A bejegyzés folyatódik
 
00:00
2015. 12. 20.
Ha akad még valaki, aki neadjisten nem tudná miért is hívják a San Mamést oroszlánbarlangnak,...
A bejegyzés folyatódik
 
00:00
2015. 12. 20.
A labdarúgásban nincsenek véletlenek... legalábbis hosszútávon biztosan nem. Nem (volt?)...
A bejegyzés folyatódik
 
00:00
2015. 12. 20.
Legalábbis ami a a BL utolsó fordulóját illeti, mivel a tegnapi győzelemnek köszönhetően...
A bejegyzés folyatódik
 
00:00
2015. 12. 20.
"De most fölkelek, mondja az Úr, most fölmagasodom és fölemelkedem!" ...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

クラブワールドチャンピオンシップ - 決勝:バルセロナ - リバー・プレート

0 komment

FC Barcelona FIFA Klubvilágbajnokság River Plate döntő

Egy komolyabbnak nevezhető tornának nekivágni a Munir - Sandro opcióval a szélen kb. olyan, mintha az öregfater berregő skodájával rohannánk neki a Párizs-Dakar Rally-nak, Kiszel Tündével az anyósülésen. Enyhe mák, hogy a szerdai sörmeccs után Messi és Neymar is felépült a dagi mellé, így még értelme is van nekiszaladni a Rivernek. Hajtás után klubvilágbajnokságon döntőzünk. 

 

A nagyjából tizenöt éve létező torna lényege eredetileg az volt, hogy Európa (BL győztes) és Dél-Amerika (Copa America győztese) legjobb csapatai eldönthessék egy sörmeccsen, ki is kapjon még több pénzt az év végi bónuszok mellé. A többnyire Ázsiában megrendezett versenyen aztán a FIFA megérezte a pénzszagot, és szépen lassan átvette a rendezvény lebonyolítását, hogy aztán többi kontinens bajnokainak bevonásával a bevételeket is megduplázza.

Utoljára 2011-ben jártunk itt, amikor a döntőben a szintén nagy dérrel-dúrral érkező, Neymarral felálló Santost ütöttük el egy nagyon sima meccsen 4-0 arányban. A bennfentesek azt mondják ez volt az a mérkőzés, amikor a brazil végleg eldöntötte, hogy a Barcában szeretné folytatni a pályafutását, szóval még egyszer: Kösz, Pep!


A keddi haknimeccsen a Luigi hasonmás gombaserege minimális ellenállás mellett asszisztált a döntőbe sasszézáshoz, ahol egy nagyságrendekkel erősebb ellenfél feni ránk a fogát. Ganxsta "Döglégy" Zoltán művész úr kedvenc csapatát még az Európán kívüli futballal nem sokat foglalkozó szurkolónak sem kell bemutatnunk. A River az argentin liga rekordbajnoka 36 ligagyőzelemmel és harmincegy ezüstéremmel. A kilencvenes éveket uraló klub az új évezredben még keresi magát – már amennyiben szabad a két évszázad közt mérleget vonni – ám a dél-amerikai csapat szurkolói úgy érzik, a Barcával rendkívüli módon szimpatizáló Marcelo Gallardo visszatérésével a klub újra rátalált a helyes útra. A PSG-t és Monacot is megjárt támadó középpályás 2014-ben vette át a fuldokló klubot, és vezette Dél-Amerika tetejére többek között egy harminckét mérkőzésen át tartó veretlenségi sorozattal

FC Barcelona FIFA Klubvilágbajnokság River Plate döntő

A River Barca 11: Florencio Caffaratti, Miguel Loayza, Luis Cubilla, Juan Carlos Heredia, Juan Antonio Pizzi, Roberto Bonano, Javier Saviola, Juan Pablo Sorín, Maxi López, Alexis Sánchez, Javier Mascherano

Két játékos számára biztosan érzelemdús mérkőzés lesz a döntő. Az egyik a Barca pitbullja, a valaha a Riverben nevelkedő és azóta is hazavágyó Javier Mascherano, aki minden interjúban a szavát adja, hogy egyszer még visszatér Argentínába, hogy kedvenc csapatában fejezhesse be karrierjét. A másik pedig a River veterán támadója, a sokadik Maradona-utódnak kikiáltott ex-Barca (és ex-Real) csatár, a „nyúl”, Javier Saviola, akinek a távozásakor Laporta ugyanannyi sikert és játékpercet kívánt Madridban, amennyit a Barcában kapott az utolsó szezonjában.

Visszatérve a mérkőzésre, volt már argentin ellenfelünk a Klub VB döntőjében, méghozzá az az Estudiantes, akiket Messi és Pedro góljaival egy kínkeserves meccsen, hosszabbítás után tudtunk csak legyőzni. Ma sem számítunk könnyebb mérkőzésre, bár Messi és Neymar felépülése sokat dob az esélyeinken. Tegnap már mindketten a csapattal edzhettek, Luis Enrique pedig a hírek szerint nem látja akadályát, hogy az MSN-el essünk neki a döntőnek. 2009-ben és 2011-ben sikerült. Miért ne sikerülne most is?

Várható kezdő:

Valdés Ter Stegen - Alves Pique Puyol Abidal Mascherano Alba - Keita Xavi Busquets Rakitic Iniesta - Henry Ibrahimovic Messi Suarez Neymar

Kezdés: 11:30


comments powered by Disqus

Facebook

Következő mérkőzésünk

Powered by whatsthescore.com

A bajnokság állása

Widget powered by WhatstheScore.com

Feedek