AJÁNLÓ
 
13:00
2015. 08. 11.
Azt olvasom többfelé is, hogy a Real nagy bajban van. Az utóbbi hetek eredményeit és...
A bejegyzés folyatódik
 
13:00
2015. 08. 11.
Túlzás lenne azt állítani, hogy hullámvölgybe kerültünk, de a Granada elleni borzalom...
A bejegyzés folyatódik
 
13:00
2015. 08. 11.
Mivel az odavágón Munir elbaszta a bulit, és semmi érdemleges nem maradt mára, így...
A bejegyzés folyatódik
 
13:00
2015. 08. 11.
 
13:00
2015. 08. 11.
Sevilla - Barcelona 2-1 (0-0)
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

UEFA-szuperkupa döntő: FC Barcelona - Sevilla FC

0 komment

Azok közé a spanyol labdarúgást kedvelők közé tartozom, akik kifejezetten szimpatizálnak Unai Emery munkásságával. A baszk hátranyalthajú azonban hiába nyert két Európa Ligát is a Sevillával, hiába választotta be a FourFourTwo magazin a világ Top 50 edzője közé, az áttörés és az igazi nemzetközi elismerés még mindig várat magára. Reméljük, ez a pillanat nem ma jön el. Hajtás után UEFA Szuperkupa beharang.

 


Bár az előszezonunk (WLDLW) finoman sem mondható meggyőzőnek - a védelem szellős, a helyzetkihasználás langyos, az új igazolások januárig sehol, Messiék 10 napja edzenek, Neymar kidőlt, a négy szélsővédőnkből pedig három sérült, mindezek ellenére a negyvenedik alkalommal megrendezésre kerülő döntő favoritjai még mindig egyértelműen mi vagyunk. 

A Sevilla remekül igazolt idén nyáron, a friss szerzemények egytől-egyig sokat adnak majd az andalúzoknak, de ez a nagy játékosmozgás e pillanatban még nekünk jelenthet előnyt. Az újaknak szokniuk kell a stílust, Emery játékrendszerét és biztosan nem tudtak egy-két hét alatt összecsiszolódni, bár így is nagy a valószínűsége, hogy az új fiúk közül (Ciro Immobile, Konoplyanka, Kakuta, Krohn-Dehli, N'zonzi, Manu del Moral, Escudero, Adil Rami) láthatunk néhányat debütálni. Carrico, Rami és Pareja, azaz a három belsővédő maródi, így sanszos, hogy az előző szezon nagy felfedezettjét, Krychowiakot nézhetjük majd a hátsótandemben egyel az eredeti pozíciója mögött. Párja a martinique-lengyel koprodukcióban egy hűvös februári éjszakán megfogant szépnevű Timothée Kolodziejczak lehet. Előbbi helyére szűrőnek logikus módon jöhetne a Barca fiókcsapatától Stoke-tól igazolt N’zonzi, de mit ad isten, az ő játéka is kérdéses a mai mérkőzés előtt. Választékból azért persze akad így is bőven, és az se lepjen majd meg senkit, ha Emery mégis összedrótoztat valakit sérültek közül a kupa kedvéért. Előre az embertelenül gyors és technikás Konoplyanka kezdése mondható fixnek az eddig jobbára Bacca cseréjének számító Gameiróval. Az ukrán és az ex-PSG-s sebessége a kontratámadások során bármelyik védelemnek gondot okozhat a világon. Mindez kiegészülve az Unai mester kezei alatt megtáltosodó Vitolóval egészen kellemetlen perceket is okozhat majd a Barca hátsójának.

Tipikus "Monchi biznisz": Drágán ment - Ingyen jött

Ideát Lucho nem számolhat az Adriano, Jordi Alba, Douglas, Neymar négyessel, így az előszezonban többször is szélsővédőként játszó Mathieu várható majd a védelem bal oldalára. Középen a Piqué-Vermaelen-Bartra hármasból szemezgethet majd a mester (Masche inkább a Bilbao ellen lesz kezdésre alkalmas állapotban), míg jobb oldalra az idei szezonban meccset még nem játszó Dani Alves hozhatja rutinból a jobb bunkót, vagy az előszezon meglepetésembere, Sergi Roberto próbálkozhat, aminek a gondolatára sokunkon átfut egy gyorslejáratú hasmenés. 
Elöl óriási előny a tavalyi évkezdethez képest, hogy Suarez a szezon elejétől bevethető, és a csapattal csinálhatta végig a felkészülést. Az eddig letolt néhány meccsen azt is megtudhattuk, hogy szólóban is szenzációs támadó (mármint Messi és Neymar nélkül), kiegészülve a két másik zsenivel pedig még cifrább szezonkezdés várható, mint tavaly. Erre azonban úgy fest, még várni kell legalább 2-3 hetet, mivel a szelfikirály diszkóbrazilunk mumpszos lett. Persze - ha kívánni lehet ilyet - inkább most jöjjön ki rajta a nyavaja, mint a szezon végén, de a felkészülése így is borítékolhatóan csúszik legalább ugyanennyi időt, tehát inkább három hét, az a kettő. Ami jó hír, hogy Pedrót (vigvik nagy örömére) még nem adtuk el, így vagy a mostanában egészen virgoncan fickándozó bajcos Kanári-szigeteki pusztítónk helyettesítheti majd őt, s követelhet magának kezdőpozíciót az előttünk álló szezonra, vagy az első csapatnál ragadó két ifjonc (Munir és Sandro) egyike. A pakliban ott van persze Rafinha is, aki egész pofás mennyiségű játékperc ellenére még mindig nem tudta megmutatni, miért is nevezik őt a tehetségesebb Alcantára gyereknek. Némileg igazságtalan vele a sors, hisz olyan zsenik közt kell bizonyítania mint Messi, Ney, Sui, Busquets, Iniesta, hogy a közönségkedvenc futóbolond Rakiticről már ne is beszéljünk. Az összehasonlítási alap tehát kissé fals (najó, k***a kemény), de a tavalyi produkciótól idén már többet várunk Rafitól.

Ami magát a mérkőzést illeti, az előnyünk egyértelműen az lehet, ami az utóbbi években mindig is volt, a játékstílusunk. A srácok a strandról visszatérve is tudják mi a dolguk, kinek hol és mi a szerepe a rendszerben, így az egyetlen kérdés csupán az marad, fizikailag is rendben állnak-e az összecsapásra. A két csapat idén nyáron lejátszott mérkőzései ne tévesszenek meg senkit. Luis Enrique is kijelentette, a lényeg ebben az időszakban a fokozatos fizikai terhelés, amiből a csapat majd profitálhat az egész szezon során, és persze kiváló alkalom a kísérletezgetésre is. Az Emery csapat eddigi munkássága szintén nem egy diadalmenet (DLWWLD), de a baszk mester köztudottan keményen meghajtja a játékosait az előszezonban, az eredmények pedig ugyanúgy másodlagosnak tekinthetőek, mint Barcelonában. 

A baszktól a többség azt várja, hogy egy teljesen defenzív csapattal rukkol majd elő Tbilisziben, s az ellentámadásokat rábízza a Vitolo-Gameiro-Konoplyanka hármasra. Első blikkre nem is rossz terv, hisz a Barca szélsővédői hiányában a legsebezhetőbb a szárnyakon lesz, de senkit ne lepjen meg, ha a rendkívül motivált Emery inkább arra épít, hogy Luis Enrique Barcája még nem állt igazán össze "azzá" a gyilkológéppé. Mathieu zavarbahozható, Vermaelen nem ismeri még tökéletesen a terepet, Alves sincs ritmusban, Messi sem lendült még igazán bele a játékba... ezért megpróbálhat majd meglepni egy laza 15 perces "surprisebuttsex" letámadással rögtön a mérkőzés elején. A kerete erre adott, így már csak az a kérdés, sikerülhet-e hiba nélkül véghez vinni a tervét és gólra váltani az elképzeléseit, mert ha nem... 

    

 
UEFA-Szuperkupa: FC Barcelona - Sevilla FC

várható kezdőcsapatok:

FC Barcelona: Ter Stegen - Dani Alves - Piqué - Vermaelen - Mathieu - Busquets - Rakitic - Iniesta - Pedro - Messi - Suarez

Sevilla FC: Rico - Coke - Krychowiak - Kolodziejczak - Tremoulinas - Banega - Iborra - Krohn-Dehli - Vitolo - Konoplyanka - Gameiro

kezdés: 20.45 

Helyszín: Boris Paichadze Dinamo Arena,Tbiliszi, Grúzia


comments powered by Disqus

Facebook

Következő mérkőzésünk

Powered by whatsthescore.com

A bajnokság állása

Widget powered by WhatstheScore.com

Feedek