AJÁNLÓ
 
11:38
2015. 04. 18.
Mióta 2012 nyarán Guardiola elhagyta a csapatot, önkényesen is ragaszkodunk ahhoz, hogy...
A bejegyzés folyatódik
 
11:38
2015. 04. 18.
Pénteken elrajtolt a La Liga 2015-16-os szezonja, amely egyelőre takaréklángon égve...
A bejegyzés folyatódik
 
11:38
2015. 04. 18.
Ha szezon végén megemlékeznénk a top három legérdektelenebb mérkőzésről, a mai...
A bejegyzés folyatódik
 
11:38
2015. 04. 18.
A hét közben a Camp Nouban elbukott valenciaiakért szól a harang. (...) 3, 2, 1. Tartományi...
A bejegyzés folyatódik
 
11:38
2015. 04. 18.
Bizonyára sokak csalódást keltő eredményként élték meg a Mestallai fellépést. Az...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Spanyol bajnokság, 32. forduló: FC Barcelona - Valencia

0 komment

Az elmúlt évek során, köszönhetően a spanyol bajnokságot is sújtó pénzügyi hasmenésnek is, a Barca-Real-Atletico trión kívül nem sok primerás csapatnak sikerült villantania Európában. Ezek a csapatok, míg a lendület vitte őket, rendre meg is keserítették az életünket hazai porondon, de 1-2 szezonnál tovább nem bírták az iramot, s rövidúton le is morzsolódtak az elittől..., kivéve a Valenciát. Nem sok csapat van, akik minimum otthon, minden egyes rohadt évben megnyomorítják az életünket, de Simeone böllérbalettje, Eméry vérfarkasai, illetve a vaspöcsű szocik mellett a denevérek mindenképp azon elit kör tagjai, akik miatt mindig kicsit ökölbe szorul a farpofánk. Hajtás után Valencia.

 

A Mendieta nevével fémjelzett 2000-es évek eleji tündökléstől messze járó fekete-fehérek idén hosszas huzavona után egy Peter Lim nevű üzletember zsebében kötöttek ki. Az eleinte kétkedve fogadott milliárdos egy rendkívül okosan átgondolt projekttervezettel állt ki a Valencia tulajdonosai elé, s győzte meg őket arról, hogy a hatalomátvétel után nem fordulhat elő a Malaga-féle rothadó befőtt esete. Egy szó, mint száz, a szingapúri nemhogy megmentette a csőd szélén táncoló klubot, hanem olyan versenyképes csapatot épített fel rövid idő alatt, akik jövőre szintet lépve a TOP hárommal viaskodhatnak majd... egyelőre még csak hazai viszonylatban. 

Ami a keretet illeti, ott sem tökölt sokat a Liverpool kisebbségi tulajdonosa, hisz a gárdát teljes mértékben az új edző, Nuno Espirito Santo kérésére formálta át. A Lawrence Fishburne hasonmás kinevezése kissé meglepte a közvéleményt, de ha figyelembe vesszük Lim és Jorge Mendes ügynök barátságát, máris tisztábbá válik a kép. Sőt. A Depor és Porto egykori kapusát sokan a Barca lehetséges jövőbeli edzői között tartják számon. 

Játékstílusukat tekintve a miénkhez mondhatni hasonló felfogásban próbálják letolni az ellenfeleket a pályáról. Általában a 4-2-3-1-es fellállást preferálják, de nagyon gyorsan képesek váltani 4-3-3-ra, ha a helyzet megkívánja. Az agresszív és rendkívül gyors hátsó vonal előtt, egy kifejezetten dinamikus középpálya szerepel Parejo és Enzo Perez vezetésével. A rövidpasszos gyors játék ugyanúgy a repertoáruk része, mint a villámgyors ellentámadások az iszonyat gyors Feghoulival és Piattival a széleken, elöl pedig a spanyol válogatott üdvöskéje Paco Alcacer, valamint Rodrigo vagy Negredo szerepeltetése okozna gondot bárkinek a világon. Paco egyébként tipikusan az a fajta játékos, akit mindenki utál a grundon, mert állandóan hozzá pattan a labda. Hihetetlen érzékkel helyezkedik, semmi cifrázás, gyorsan és többnyire jól dönt a kapu előtt. 

Nuno állítólag nagy meglepetéssel készül

A novemberi "odavágó" még sokáig emlékezetes maradhat számunkra (Busquets gól, turha, naturakva, 3 pont), főleg ha bebizonyosodik, amit már akkor is sejtettünk a lefújás után, ezzel a Valenciával nem csak nekünk kell majd komolyan számolnunk
A középpálya uralma újra kulcsfontosságú lesz, ahogyan Parejo semlegesítése is, aki mélységi és előretolt irányítóként is megállja a helyét. Enzo Perez hála istennek nem lett nevezve a mérkőzésre, de a Javi Fuego - André Gomes szűrő páros komolyan megnehezítheti majd Xaviék dolgát. Arra sajnos nem igazán számíthatunk, hogy a Valencia majd megteszi azt a szívességet, hogy amúgy Rayósan magasra tolja a védelmét, Messi pedig dobálhatja majd Suinak és Neymarnak a forintos labdákat. Sokkal inkább jellemző a szolid, mélyen zárt védekező játék, s az említett két szűrővel kiegészült területvédekezés, majd a gyors 1-2 érintéses labdakihozatal a széleken. Dani Alves és Jordi Alba felelőssége minden bizonnyal a szokásosnál is nagyobb lesz majd, így remélhetőleg Lucho megtiltja majd Dánielnek, hogy elbintangoljon, és az ellen tizenhatosánál állva mozizza végig, ahogyan Rodrigo megkerüli Piquét a jobb szélen... Pontrúgásoknál szintén vigyázni kell majd hátul, hisz Otamendi, Negredo és Mustafi is komoly veszélyforrást jelenthetnek.

Ami mellettünk szólhat a hazai pálya előnye (hangulata) és jelenlegi formánk mellett, az Lucho tapasztalata. Nuno előfordul, hogy elsőbálozóként kissé túlspirázza a taktikát, s a csapata egyszerűen nem képes minden rájuk bízott feledatot ellátni a pályán, ezáltal a védelmi vonaluk kissé fellazul. Rafinha a fizikailag erősebb ellenfelekkel szemben kisssé súlytalan, ezért senki ne lepődjön meg, ha ma Mascherano és Busquets egyszerre jelenik meg a kezdőben Xavi mester mellet. 

A Sevillában hagyott 2 pont - mondani sem kell - rettenetesen hiányzik a perselyből, de a PSG után joggal érezhetjük, hogy Lucho Barcája igenis képes lehet hozni 18 pontot, a hátralévő 7 mérkőzésen. Az pedig már csak az élet iróniája, hogy idén épp az örök "painintheass" Valencia adhat majd pillanatnyni megnyugvást a ligában. (kösz Sim!)

Várható kezdőck:

Bravo - Alves - Pique - Mathieu - Alba - Busquets - Mascherano - Xavi - Messi - Suarez - Neymar

Diego Alves - Otamendi - Barragan - Mustafi - Gaya - Parejo - Javi Fuego - André Gomes - Rodrigo - Feghouli - Negredo

Kezdés: 16:00

j.v.: José Luis González González


comments powered by Disqus

Facebook

Következő mérkőzésünk

Powered by whatsthescore.com

A bajnokság állása

Widget powered by WhatstheScore.com

Feedek