AJÁNLÓ
 
16:45
2014. 09. 24.
Tovább folytatódik az idegtépő versenyfutás a bajnoki aranyért. Az olasz és a francia...
A bejegyzés folyatódik
 
16:45
2014. 09. 24.
Hatalmas gyomrosként éljük meg az elmúlt heteket. Lehetetlen bármit is írni, tippelni,...
A bejegyzés folyatódik
 
16:45
2014. 09. 24.
Feltehetőleg valamilyen sötét mágia vagy egyéb boszorkányság védi az Anoetát, más...
A bejegyzés folyatódik
 
16:45
2014. 09. 24.
Furcsa és váratlan dolgok történtek az európai labdarúgásban hétközben. A Bayern...
A bejegyzés folyatódik
 
16:45
2014. 09. 24.
Bevallom, valamennyire kishitű vagyok Barca-drukkernek. A csapat rekordot rekordra halmoz,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Spanyol bajnokság, 5. forduló: Málaga CF - FC Barcelona

0 komment

Nagyüzemre kapcsoltak a bajnokságok, akinek úgy van kedve akár a hét minden napján nézhet focit. Az igazi attrakció persze ma van, aminek jelentősen csökkenti az élvezeti értékét, hogy este tízkor kezdődik. Nem teljesen értjük, hogy a spanyolok miként értelmezik a főműsoridő fogalmát, de gyanús, hogy nem egészen jól, tavaly is ezzel magyarázták egy időben, hogy miért annyira üres a Camp Nou. Ha valaki mégis ébren bír maradni, annak sem garantált a szórakozás, a Málaga brusztolni fog egy 0–0-ért.

Néhány gondolat fér csak bele a felvezetőbe, de megpróbáljuk kifejteni, milyen érzéseink vannak a csapattal és az ellenféllel kapcsolatban. Egyrészt tényleg az van, hogy csodáljuk Enrique tökösségét, most pl. Alvest és Mathieut hagyta ki a keretből, szóval ő egy fokkal komolyabban gondolja ezt a rotálást, mint ezt eddig megszokhattuk. Valószínűleg mindenkit utólér a sorsa, bár nyilván lesznek, akiket kevésbé akar majd kihagyni, és igen, itt leginkább Messire gondolunk. Suárez visszatéréséig azért nem várható, hogy nagyon bolygatná a támadósort, így is két ifistával oldja meg, hogy bedobhasson valakit, ha szükséges.

Mathieuvel kapcsolatban viszont személy szerint nem osztom Lucho véleményét. Oké, hogy bőven csinál hasznos dolgokat, meg nem kaptunk gólt, de amikor ez nem rajtunk, hanem a szerencsén múlik, az régen rossz. Mert egy kiélezett bajnoki/BL/kupameccs ne azon menjen már el, hogy egy időzített bomba játszik hátul, akinek bármelyik megmozdulásában ott a hiba. Persze én mondom mindig, hogy nincs olyan védő, aki ne hibázna, de a franciánál valahogy ez hatványozottabban benne van, egyszerűen érzed, hogy idő kérdése, és jön az elkerülhetetlen. Cserében megkapja Mascheranot is párba, pedig már annyira vártuk, hogy végre itt is lehetőséget kapjon középpályásként. Azért még mindig bízunk benne, hogy ez egy átmeneti dolog, ami Vermaelen sérülésének szól, különben értelmetlen lett volna két védőt is igazolni.

Ilyen állapotban vágunk neki a mai meccsnek, és az előbbiek után vicces, de máris hiányoljuk egy kicsit Mathieut. Rögzített helyzeteknél mindenképp hasznos a magassága és ereje, főleg, ha az ellenfélnél van egy olyan center, mint Santa Cruz. A Málaga nem bízhat sok mindenben, de a masszív védekezésben, a pontrúgásokban, és az eddigi hazai veretlenségükben mindenképp. Hétvégén ráadásul kétszer álltak fel hátrányból, tehát a küzdeni tudásukkal sincs probléma. Az edzőjük az a Javi Garcia, akivel tavaly kiesett az Osasuna, de ha valaki nem emlékezne rá, otthon egy 0–0-ra azért jók voltak ellenünk. Igaz, a második féldiőben illet volna valamelyik helyzetet gólra váltani, otthon ez kevésbé volt problémás, nem is úszták meg hét alatt. Mindenképp egy nehezebb meccsre készüljünk, mint a Levante ellen, valószínűleg kevés helyzettel. Jó helyzetkihasználással meg lehet a győzelem, de benne van, hogy pontokat veszítünk. Ezért nem is szabad spórolni a kezdővel, szerencsére Neymar és Rakitic is bevethető. Bartrát és Munirt szeretnénk még a kezdőbe, és még mindig nagyon várjuk, mikor tűnik fel Mascherano középpályásként.

Várható kezdők:

Bravo - Montoya - Mascherano - Piqué - Alba - Busquets - Rakitic - Iniesta - Munir - Neymar - Messi

Kameni - Rosales - Sergio Sánchez - Welington - Antunes - Darder - Camacho - Recio - Horta - Amrabat - Santa Cruz

TV: Sport1, 22.00


comments powered by Disqus

Facebook

Következő mérkőzésünk

Powered by whatsthescore.com

A bajnokság állása

Widget powered by WhatstheScore.com

Feedek