AJÁNLÓ
 
18:15
2014. 09. 21.
Tovább folytatódik az idegtépő versenyfutás a bajnoki aranyért. Az olasz és a francia...
A bejegyzés folyatódik
 
18:15
2014. 09. 21.
Hatalmas gyomrosként éljük meg az elmúlt heteket. Lehetetlen bármit is írni, tippelni,...
A bejegyzés folyatódik
 
18:15
2014. 09. 21.
Feltehetőleg valamilyen sötét mágia vagy egyéb boszorkányság védi az Anoetát, más...
A bejegyzés folyatódik
 
18:15
2014. 09. 21.
Furcsa és váratlan dolgok történtek az európai labdarúgásban hétközben. A Bayern...
A bejegyzés folyatódik
 
18:15
2014. 09. 21.
Bevallom, valamennyire kishitű vagyok Barca-drukkernek. A csapat rekordot rekordra halmoz,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Spanyol bajnokság, 4. forduló: Levante UD - FC Barcelona

0 komment

Valahogy az ember dolgai épp úgy sűrűsödnek, mint a csapat meccsei, a válogatott szünetben unottan kapcsolgattunk, és vártuk, hogy visszatérjenek az európai bajnokságok. Most meg nem győzöm számolgatni, honnan csípjek le 20–30 perceket, hogy legyen poszt - bár én legalább ennyire ráérek. Cserében az értékelővel nincs probléma, így az elkövetkezendő meccsdömping első felét kipipálhatjuk. A sereghajtó Levantéhez utazunk, és bár az első tíz forduló előtt nem nagyon látom értelmét a tabella nézegetésének, a mai ellenfél tényleg nem tűnik jónak. Azért így sem árt némi óvatosság.

Már csak azért sem, mert tavaly egy tükörsima 7–0-val kezdtünk ellenük, aztán idegenben úgy lett 1–1, hogy túl nagy helyzeteket nem is sikerült kidolgoznunk, sőt, akár ki is kaphattunk volna. A hétközi BL mézkőzésünk is csak erősíti, hogy nem árt kisebb elvárásokkal a tévé elé ülni. Igaz, hogy a középpálya abszolút tartalékos volt, viszont az augusztus óta óhajtott Messi - Neymar páros kezdett, de így is izzadtságszagú lett a bunkerezés ellen kiharcolt 1–0. Tehát egyelőre úgy állunk, hogy nem sok minden van a kezünkben, ami alapján jóslásokba bocsátkozhatunk. Az mondjuk elég biztosnak tűnik, hogy a védekezést sikerült ráncba szedni, a támadással pedig meg kell várnunk, míg Suárez is bevethető lesz, három ilyen klasszis azért ritkán szerepel egy támadósorban. Persze az is kérdés, hogy ezt az intenzív presszinget bírjuk-e tavasszal is, és hogy a szerdai visszafogottabb felállás a jövőnek, vagy a tényleges fizikai állapotoknak szólt-e.

Persze a Levante sem bízhat sok mindenben, három forduló alatt még gólt sem sikerült rúgniuk, és már Navas sem náluk véd. (A Barca meg történelmet írhat, ha ma sem kap gólt.) Emellé kaptak eddig ötöt, de a Villarreal és a Bilbao után legalább a Malagát nullán tartották. Valószínűleg ma is ez lesz az egyetlen céljuk, minél tovább húzni a 0–0-át. Hét sérültje is van Mendilibarnak, szóval még ez sem ígérkezik egyszerűnek, de ha az Apoel fel tudta húzni a falat, nekik is menni fog. Persze nincs kizárva, hogy összeomlanak, és mészárlást rendez a csapat, de valószínűbbnek tartunk egy szenvedősebb meccset. Nagy tartalékolást mondjuk nem várhatunk Luchotól, Bartrát és Adrianot hagyta otthon, illetve Rafinha szenved egy kisebb sérüléstől, Vermaelen meg még mindig küzd, hogy fizikailag utólérje a többieket. Idén azért nehezebb eltalálni a kezdőt, de a kapuba visszatérhet Bravo, a védelembe talán Mascherano, de az Alves, Piqué, Mathieu, Alba négyest érezzük az esélyesebbnek. A középpálya a Busquets, Rakitic, Iniesta hármasé lehet, Pedro meg átveheti Munir helyét szerdáról. A két madridihoz képest egyelőre jól állunk, de ha a tavalyinál jobb szezont akarunk, az ilyen meccseken nem szabad visszább engedni őket.

Várható kezdők:

Bravo - Alves - Piqué - Mathieu - Alba - Busquets - Rakitic - Iniesta - Pedro - Neymar - Messi

Jesús - Rodas - Toño - Vyntra - Sissoko - Camarasa - Simao Jr - Morales - Xumetra - Víctor Pérez - Víctor Casadesús

TV: Sport1, 21.00.


comments powered by Disqus

Facebook

Következő mérkőzésünk

Powered by whatsthescore.com

A bajnokság állása

Widget powered by WhatstheScore.com

Feedek