AJÁNLÓ
 
15:45
2015. 12. 30.
Tovább folytatódik az idegtépő versenyfutás a bajnoki aranyért. Az olasz és a francia...
A bejegyzés folyatódik
 
15:45
2015. 12. 30.
Hatalmas gyomrosként éljük meg az elmúlt heteket. Lehetetlen bármit is írni, tippelni,...
A bejegyzés folyatódik
 
15:45
2015. 12. 30.
Feltehetőleg valamilyen sötét mágia vagy egyéb boszorkányság védi az Anoetát, más...
A bejegyzés folyatódik
 
15:45
2015. 12. 30.
Furcsa és váratlan dolgok történtek az európai labdarúgásban hétközben. A Bayern...
A bejegyzés folyatódik
 
15:45
2015. 12. 30.
Bevallom, valamennyire kishitű vagyok Barca-drukkernek. A csapat rekordot rekordra halmoz,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Spanyol bajnokság, 17. forduló: FC Barcelona - Real Betis

0 komment

Tbajnokság beharangozó Real Betis átigazoláseljesen őszinte meglepettség ült ki az arcomra, amikor tegnap olvastam vigvik üzenetét a levlistán: tudja vinni a Betis elleni értékelőt. Már persze nem az a meglepő, hogy írni fog, hanem hogy a két ünnep közt spanyol bajnokikat rendeznek. Nem tudom, mikor volt példa erre utóljára, én nem is igazán emlékszek ilyenre. Nyilván az Eb miatt - gondoltam, de aztán gyorsan átpörgettem a legutóbbi nagy válogatott tornák előtti naptárakat, és kiderült, hogy a 2011/2012-es szezonban konkrétan december 18-án becsukták a boltot, és csak január 7-én folytatódott a bajnokság. Jobban örültem volna, ha most is több pihenő jut a játékosoknak, mert ha valaki ellen kiemelkedően fontos a megfelelő fizikai állapot, az a Betis.

 

December 20-án még Japánban ünnepelte a csapat az idei évben begyűjtött ötödik trófeát, azóta Messi és Neymar beutazta a világot, a Japán-Spanyolország-Dél-Amerika-Spanyolország útvonalon. Ki sem akarom számolni, tíz napon belül hány tízezer kilométert utaztak, persze ma garantáltan ott lesznek mindketten a kezdőben, hiszen nincsen igazi alternatíva. Szerencsére már csak pár napig, egyrészt Vidal és Turan regisztrációját is kérelmeztük, másrészt nyílt titok, hogy Denis Suárezt vissza akarjuk hozni már januárban. Ez utóbbinak nem tudok teljes szívből örülni, a srác fiatal, egyre jobb formába lendül, lassan alapember egy erős középcsapatban, ilyenkor lenne a legfontosabb, hogy minél többet játsszon, fejlődjön, ezt meg itt nem lesz egyszerű megvalósítani. Persze szűkösen vagyunk mindenhol, de a török is bevethető a pálya szélén is közepén is, és akkor sem lepődhetünk meg nagyon, ha Aleix Vidal is feltűnik támadóként. Többet is játszott eddig ilyen szerepkörben, illetve a goodcrazy is nehezen mozdíthatónak tűnik. Szóval én tartok attól, hogy hosszabb távon többet vesztünk majd ezen a Suárez üzleten, mint amennyit rövidtávon nyerünk, de nagyon szurkolok, hogy ne így legyen.

bajnokság beharangozó Real Betis átigazolás

Sokkal inkább pártolnám Nolitot, ő egy vérbeli támadó, csúcsformában is van (2015-ben több gólhelyzetet dolgozott ki, mint bárki a Ligában), és így közel a harminchoz ez lehet az utolsó dobása beírni magát a történelemkönyvekbe. Persze abszolút lehetne local hero is Vigoban, de ha kell néhány érem, arra nagyobb esélye van Barcelonában. Ebben látnám a legkevesebb kockázatot, a játékos jól ismeri az edzőt és a csapatot is, senki nem kockáztat nagyot, ha nem is jönne be, egy Villarreal kaliberű csapat valószínűleg két év múlva is szívesen látná. A legfrissebb hírek szerint már a Celta is belemenne egy kölcsönbe vásárlási opcióval, így pénzügyi oldalról is vállalható lenne ez a megoldás. Érkezők mellett persze távozókra is nagy az esély, de azt hiszem minden rosszindulat nélkül kijelenthetjük, hogy Douglas és Sandro hiánya nem igazán tűnne fel senkinek sem. Grimaldo Benficába távozása már inkább, de az az igazság, hogy jó döntés született. A tehetségéhez nem fér kétség, de a topfocihoz nincs fizikuma, így az első csapat számára jelenleg haszontalan, a harmadosztályban meg nem tud fejlőni. Mivel már a Benficáé a játékjoga, nekik is érdekükben áll, hogy kihozzák belőle azt a hatalmas potenciált, amit pár éve láttak benne, legfeljebb kicsit a zsebünkbe kell nyúlni, ha egy klasszis balszélső.

bajnokság beharangozó Real Betis átigazolás

Ma viszont még abből főz Lucho, ami van, óriási meglepetésekre nem kell számolni. Legalábbis a kezdőket illetően, a játék képe már korán sem biztos, hogy egyértelmű lesz, szerintem a Betisről mindenkinek az ugrik be, amikor pár éve másodosztályúként lefociztak minket a kupában hazai pályán. Nem lesz egy egyszerű összecsapás, Pepe Mel azt tervezi, hogy minél többször védekezésre kényszeríti a Barcát, már csak ezért is fontos lenne, hogy bírjuk erővel a letámadást. Messi és Neymar fizikai állapotával kapcsolatban azért lehetnek kétségeink, ha pedig a támadósor nem presszionál megfelelően, az egész csapat egyensúlya felborul. A nyolc gólos Ruben Castro, Ceballos-szal és Joaquinnel megtámogatva okozhat némi fejtörést. Ezt a felejthetetlen évet azért illene megkoronázni egy hazai győzelemmel, már csak azért is, hogy az élen forduljunk. Három rúgott góllal pedig megdöntenénk a Real 178 gólos csúcsát, amit 2014 január és december között szereztek, ezzel pedig felkerülne a koktélcseresznye is a hab tetejére.

Várható kezdők:

Bravo - Alves - Piqué - Mascherano - Alba - Busquets - Rakitic - Iniesta - Neymar - Messi - Suárez

Adan - Molinero - Bruno Gonzalez - Westermann - Vargas - Petros - N'Diaye - Cejudo - Ceballos - Joaquin - Ruben Castro

TV:  20.30,  Sport1


comments powered by Disqus

Facebook

Következő mérkőzésünk

Powered by whatsthescore.com

A bajnokság állása

Widget powered by WhatstheScore.com

Feedek