AJÁNLÓ
 
00:00
2015. 05. 03.
Jelentős hétvége előtt állunk, ugyanis előzetesen úgy számolgattunk, hogy mostanában lehet...
A bejegyzés folyatódik
 
00:00
2015. 05. 03.
Villarreal - Barcelona 1-1 Magyarországon a rendszerváltásból én annyit értettem...
A bejegyzés folyatódik
 
00:00
2015. 05. 03.
 
00:00
2015. 05. 03.
Sociedad - Barca 1-1 Ha Szvob. hasonlatát követjük, akkor nagyjából a feszülettel...
A bejegyzés folyatódik
 
00:00
2015. 05. 03.
Sajnos bokros teendőink vannak*, kommentfogó poszt következik vitaindítónak szánt pontokba...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Mészárlás nyuggertempóban

0 komment

Embedded image permalink

Córdoba - Barcelona 0-8 (0-2)

 

Sejteni lehetett előzetesen is, hogy nem lesz ez különösebben szoros, de azért arra senki nem számított talán, hogy a Córdoba nagyjából úgy fest majd, mint egy megye hármas falusi csapat a kapus lakodalmának másnapján - bár három fejesgólt szopni húsz perc alatt a Barcától talán még nekik sem sikerülne. Nem mondom, a mieink se tűntek igazán üdének, de  6-0-nál még Messi meg Busquets is jobban hajtott, mint odaát bárki - nem mintha ezzel nagyot mondtam volna, elég nehéz egy földre húzott vonal alatt átbújni. Na de ennél nagyobb problémánk soha ne legyen, hogy gyalázatosan gyenge az ellenfél!

Tekintve, hogy a két csapat között kb. három osztálynyi különbség volt, így a taktika nem különösebben lehetett mérvadó. Annyit azért megjegyeznék, hogy ha nem Neymarra jönnek ki a ziccerek, aligha kellett volna ilyen sokat várni az elsőre, tehát én nem gondolom, hogy különösebben kínlódtunk volna bármennyit is. Az elején Messi és Neymar látványosan szűken helyezkedett, később többször mozogtak a vonalak felé is, mondhatnánk, hogy ezzel területet nyitva. De az az igazság, hogy egy idő után már mindenhol volt terület, ott is, ahol valójában nem - ha valaki hajlandó volt egy kicsit futni, akkor gólt szereztünk, nehéz lenne a taktika váltást magasztalni.

A kezdési időpont és a 30 fok körüli hőmérséklet az eredmény ellenére is rányomta kicsit bélyegét a játékra, s azt azért semmiképp nem állíthatnók, hogy kihajtották a srácok a belüket. Szükség is lesz minden megspórolt erőre, mert a Real nem tette meg nekünk a szívességet, így jó eséllyel az Atlétihez a három pontért utazunk majd, arról meg nem is beszélve, ami még addig vár ránk...

Embedded image permalink

Egyéni értékelések távirati stílusban.

Bravo (-) - Ha csaj lenne, akkor most kiírhatná a facebookjára, hogy napozott 90 percet, és kurva sokat keresett vele. Ha jobban belegondolok, akkor így is kiírhatja. Egyébként egyetlen rossz kiadása volt a 19-ből.

Alvés (8,5) - Adott négy gólpasszt - kettőt pechjére Neymarnak szánt -, de a legnagyobb hőstette kétség kívül Andone kontaktlencséjének elővarázsolása volt. Egyértelműen nagyon jó passzban várja a döntő csatákat, a legjobb ritmusban került csúcsformába.

Piqué (8) - Reméljük a gólja visszazökkenti a helyes kerékvágásba, az utóbbi pár hétben akadtak rosszabb meccsei. Azt nagyon bírtam benne, hogy végig milyen lelkes volt, még mikor betalált, és elvileg végleg megnyugodhatott volna, akkor is többször előretört, nem aludt bele a meccsbe.

Mascherano (7) - Nem neki való küldetés, hogy félhalottakat rúgdosson oldalba asszonyaik és gyermekeik előtt.

Embedded image permalink

Jordi Alba (7,5) - Birkózásban alighanem kapott volna néhány pontot mögékerülésért, asszisztig most nem jutott. Időnként poénból sprintelt egyet egy-egy labda kedvéért, ha esetleg valamelyik Córdoba-játékosnak lett volna kedve kicsit még játszani, akkor azt végleg elvette.

Busquets (7,5) - Nehéz megmondani, mennyire komoly feladat szűrni a nem létező támadásokat. Szerintem tőle most az volt a nagy teljesítmény, hogy úgy a 70. perc tájékán nem ült le a kezdőkörbe egy fűszállal a szájában.

Rakitic (8,5) - Szépen becsűrte az elsőt, és néhány reménytelenül szar szöglet után végül Piquét is csak fejbe rúgta, de úgy egyébként is nagyon rendben volt . Egy kicsit nem értem, miért mindig ő pihen, gondolom elbohóckodott volna Busquets helyén.

Iniesta (8) - Nem régen azt nyilatkozta, hogy Pep néha biztosan gondol rá. Szerintem minden adott hozzá, hogy szerdától fogva hat napig minden éjszaka csak ő járjon a fejében.

Messi (9) - Volt egy hullámvölgye nem olyan régen, de egyértelműen kijött belőle. Úgy tűnik fizikálisan rendben van, és egy Córdoba ellen is képes felpörögni. A Neymarnak átadott labda tényleg klassz dolog volt.

Suárez (8,5) - Ez egy perfekt centerjáték volt tőle, végre nem kellett a védekezéssel törődnie, hanem minden idegszálával a kaput rohamozhatta.

Embedded image permalink

Az összes leadott lövésünk

Neymar (6,5) - Ha kicsit jobb napot fog ki a kapu előtt, alighanem komoly feladat elé lettek volna állítva a statisztikusok, hogy mikor volt utoljára ilyen gólkülönbség a ligában, így csak a legnagyobb idegenbeli győzelem rekordját állítottuk be, azt is csak klubon belül. Mindenesetre a tizit csak betüsténtkedte, szóval azért 147 perc görcsös gólcsendtől most hadd ne essek kétségbe.

Xavi, Pedro, Mathieu (-) - Matyi kicsit esetlennek tűnt, de négy-öt gólos előnynél beszállni igazából nem hálás feladat, még ha most nem is egy teljesen leállt csapatban kellett felpörögniük. Pedro beállása megint egy szerkezeti váltást hozott (4-2-3-1-re), mint hétközben is, de újfent zéró jelentősége volt a dolognak, így okosabbak ettől sem lettünk.


comments powered by Disqus

Facebook

Következő mérkőzésünk

Powered by whatsthescore.com

A bajnokság állása

Widget powered by WhatstheScore.com

Feedek