AJÁNLÓ
 
12:00
2016. 12. 20.
A nagy játékosok kiteljesedése mögött mindig egy befolyásos edző áll. Messinek ott...
A bejegyzés folyatódik
 
12:00
2016. 12. 20.
Mivel az odavágón Munir elbaszta a bulit, és semmi érdemleges nem maradt mára, így...
A bejegyzés folyatódik
 
12:00
2016. 12. 20.
BATE Boriszov - Barcelona 0-2 (0-0) Rendhagyó értékelő következik, mert hogy nem értekelem...
A bejegyzés folyatódik
 
12:00
2016. 12. 20.
Tényleg nagyon rajta voltunk, hogy legyen az év végén valami blogtalálkozó. Csak hát tudjátok,...
A bejegyzés folyatódik
 
12:00
2016. 12. 20.
Hiszitek, vagy sem, szinte napra pontosan két éve történt, hogy egy förtelmes időszak...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Indivirulás

0 komment

Iniesta Suárez Messi odabasz Espanyol bajnoki értékelő

Barca - Espanyol 4-1

 

Előzetesen úgy tűnt, hogy egy taktikai csemegéhez lesz szerencsénk, mivel Lucho a korábban látott, és általunk (is) agyonkritizált Rakitic-Gomes páros helyett, némi meglepetésre az Iniesta-D. Suárez kettőssel vágott neki a mérkőzésnek. Ebből természetesen csak utóbbi játékos nevére kaptuk fel a fejünket, de arra azért eléggé. Ez egyszersmind előrevetítette, hogy a Barca játszani készül. De még hogy!

Az első pár perc alatt kiderült, hogy az Espanyol közeli lelki társaik, az Atlético kompakt 4-4-2-jét fogja megpróbálni lemásolni. Caicedo végig autentikusan hozta is a hipertuskó Diego Costa szerepet, de védelemben is csupa piti bűnöző kapott helyet, végignézve őket az jutott eszembe: ez lop, ez lop, ez lop, ez... ez is biztos lop. Ettől függetlenül a tervük csúfos kudarcba fulladt.

Ugyanis mire elkezdhettem volna azon aggódni, hogy mi meg megint milyen rettenet alacsony kezdővel álltunk ki, addigra már felesleges volt. Nem is az eredmény alakulása miatt, hanem csak úgy érezni lehetett, hogy előbb-utóbb átszakad ma a csapat. Így persze a várt taktikai csemegéből nem sokat láttunk, mert az egyéni képességek ragyogása mindent elhomályosított. (Ó bazmeg, elkaptam a karácsonyi ízlésficamot...)

Iniesta Suárez Messi odabasz Espanyol bajnoki értékelő

ter Stégen (-) - Amennyit szidtam nyilvánosan (meg privátban is) év elején, annyira elültek körülötte a hullámok, és szép csendben egész felfújta az arcát. Még a végén lesz belőle valami.

Sergi Roberto (7) - Futómennyiségben kegyetlen, amit produkál meccsről meccsre. De egy kicsit azt érzem, hogy az ő futtatása olyan, mint mikor én sakkozok, és hosszas morfondírozás után megtolom az egyik gyalogot. Ez biztos jele annak, hogy nem tudok semmi értelmeset lépni. A csapatnál is ilyesmi történik, akkor tosszák ki jobbra, ha nincs jobb ötletük, és ennek megfelelően nem is nagyon sikerült Robinak semmi maradandót alkotni, bár a maga kötényét azért ő is kiosztotta.

Piqué (7) - Kifejelte, amit ki kellett. A kapott gólban nem tudom eldönteni mennyire sáros, kicsit olyan össze-vissza futkosás érzésem van a mozgásával kapcsolatban, de az is tény, hogy magára maradt eléggé.

SMash (8) - Nem volt egyébként annyira sok szerelése, mint amennyinek utólag (nekem) tűnt, de az egyikből gól lett, és mindegyik őrülten vagány volt. Nestára meg Maldinire mondogatták mindig, hogy milyen elegánsan védekeznek, hát Mascherano meg baromi látványosan.

Alba (8) - Az ő előrefutásaiban több fantázia volt, mint odaát, ez nyilván nagy részben a féloldalas felállásunk következménye is. Nem mellesleg gólt jegyzett.

Busquets (7) - Nem voltunk most rászorulva, hogy ő is úgy istenigazából belevesse magát a küzdelmekbe. Így is kis híján pórul járt.

D. Suárez (7) - Fegyelmezett volt, tette a dolgát, de bennem hiányérzet maradt. Ezeken a meccseken nem így kellene neki játszania, hanem háromszor ilyen jól. Támadásban gyakorlatilag kimerült a szerepe a Sergi Robi-féle gyalogtologatásban. Nem ennyi fantázia szorult őbelé. Másrészt persze örvendetes is, hogy egy ilyen súlyú mérkőzésen azért a két fiatal simán "megnyerte" a saját oldalát.

Iniesta (9) - Az első félidője az egy kikezdhetetlen tizes volt. Nem régiben Neymar nyilatkozta, hogyan gyúrná össze a tökéletes játékost, és Iniestától a személyiségét választotta. Nos, nem értek egyet Neymarral. Iniesta önmagában a tökéletes játékos.

Iniesta Suárez Messi odabasz Espanyol bajnoki értékelő

Messi (8,5) - 60 percet lényegében aludt, talán Suáreznek adott egy forintos labdát, de utána... A statok szerint "csupán" hat sikeres csele volt - de azt két perc alatt lenyomta, és két gólt értek. A jelzők már úgy 5 éve elfogytak rá, élvezzétek a látványt, amíg újra ki nem szőkítteti a haját lehet.

Suárez (9) - Azt, úgy, egy mozdulattal... Hát nem tudom... A többiek cseleit meg ezt elnézve, lehet van valami elektromágnes a csukákban. A labda nélküli játéka is megint odavert, mindig ott ólálkodik, ahol aztán varázsütésre kulcspozícióban találja magát.

Neymar (8) - Kevesebb szó esik róla mostanság, pedig rendszeresen nagyon jól játszik. Mezőnyben sokat és jó százalékkal dolgozik, a védekezésből is rendszeresen kiveszi a részét, de a kapu előtt nem jönnek neki össze a dolgok, és a gól hiánya szerintem egyre jobban nyomaszthatja. Mindenesetre ez a videó elég jól mutatja Neymar munkamorálját:


comments powered by Disqus

Facebook

Következő mérkőzésünk

Powered by whatsthescore.com

A bajnokság állása

Widget powered by WhatstheScore.com

Feedek