AJÁNLÓ
 
16:00
2014. 10. 18.
Tovább folytatódik az idegtépő versenyfutás a bajnoki aranyért. Az olasz és a francia...
A bejegyzés folyatódik
 
16:00
2014. 10. 18.
Hatalmas gyomrosként éljük meg az elmúlt heteket. Lehetetlen bármit is írni, tippelni,...
A bejegyzés folyatódik
 
16:00
2014. 10. 18.
Feltehetőleg valamilyen sötét mágia vagy egyéb boszorkányság védi az Anoetát, más...
A bejegyzés folyatódik
 
16:00
2014. 10. 18.
Furcsa és váratlan dolgok történtek az európai labdarúgásban hétközben. A Bayern...
A bejegyzés folyatódik
 
16:00
2014. 10. 18.
Bevallom, valamennyire kishitű vagyok Barca-drukkernek. A csapat rekordot rekordra halmoz,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Spanyol bajnokság, 8. forduló: FC Barcelona - SD Eibar

0 komment

Ismét letelt a két ínséges hét, bár azt kell hogy mondjam, ez az újfajta elosztása a meccsnapoknak a válogatott szüneteket is elviselhetővé teszi, a legtöbb napra jut valamilyen izgalmas összecsapás. Két hazai meccsel készülünk a jövő heti Klasszikusra, és bár elsőre a mai tűnik egyszerűbbnek, az Eibar is okozhat meglepetést. Lassan csak kiböjtöljük Suárez eltiltását, úgyhogy hamarosan teljes pompájában csodálhatjuk Lucho taktika finomhangolását.

Merthogy mostmár elég nagy magabiztossággal kijelenthetjük, hogy Luis Enrique és stábja a manapság újra egyre népszerűbbé váló 4–3–1–2-ben látja a megoldást arra, hogy a Barcát visszavezessék a legszűkebb elitbe. A Liverpool már tavaly is, a MU idéntől játszik ilyen hadrendben, de a nemzeti csapatoknál is egyre népszerűbb a felállás. A kulcsa az egésznek az "1", vagyis a 10-es poszt, szerencsére abból nálunk játszik a legjobb. A szélsőhátvédjeink minőségiek és támadó szelleműek, a középpályán van nagy munkabírású, sokoldalú játékos, és a támadók is mozgékonyak, képesek kivinni az embereket Messi elől. A két szélső helyett tehát két csatárra szavazott az edző, Leo pedig hamis kilencesből tizessé vált, ami egyelőre látszik a mezőnymunkáján, illetve a góljainak/gólpasszainak számán is. Neki bejött a váltás, bár már nem lövi kettessével a gólokat, de így is legalább olyan hasznos a csapatnak, Neymar egyértelműen előrébb lépett, hogy beljebb lett tolva, Suárez meg ebben a rendszerben jászott tavaly is Sturridge-dzsal párban, Sterlinggel mögöttük. Eddig úgy tűnik, Iniesta sínyli meg legjobban a váltást, de nagyon reménykedünk benne, hogy alkalmazkodni tud majd az új szerepköréhez. A taktika egyelőre jónak tűnik, a csapat stabil, elől meg brutálisan minőségi, de a PSG megvilágította a hiányosságokat is.

Az Eibarnak mondjuk még a "tökéletes formában lévő" Pedroval futunk neki, ha már Lucho így jó előre beígérte, ma valami nagyot várunk tőle. Szükség is lehet rá, a három baszk csapatból mindenképp ők vannak a legjobb formában, tipikusan az a kiscsapat, akik sok semleges drukkert maguk mellé tudnak állítani. Bár nem tudni mi lesz, ha egyszer elfogy a lendület, de az biztos, hogy egyelőre jól megy a másodosztály tavalyi bajnokának, még csak kétszer kaptak ki, és a legutóbbi négy meccsükön mindig szereztek pontot. Ráadasul első osztályú rutinnal rendelkező játékosuk alig van, Angelnek van 44 Liga meccse, illetve a balbekk, a Barca B-ben is megfordult Abraham játszott a Zaragozában. Rajtuk kívül még vannak páran, akik legalább egyszer-kétszer pályára léptek a legmagasabb osztályban, de leginkább alacsonyabb szinten edződött játékosokból állnak. Az edzőjük legnívósabb munkája is az Eibar B-nél volt, de a csapat mégis működik, a középmezőnyben állnak, és úgyis övék a harmadik legjobb védelem, hogy legutóbb belefutottak egy Levante elleni 3–3-ba. Egy lelkes ellenfél mindig kellemetlen, főleg válogatott szünet után, főleg a Clásicó, és a kötelező BL javítás árnyékában. Masszívan védekeznek, és jók a fejpárbajoknál, szóval leginkább a pontrúgásokra kell figyelni, a támadójátékuk egyébként nem túl acélos.

A jobbhátvéd kérdés elég érdekes, Douglas megint valamilyen sérüléssel bajlódik, Montoya pedig úgy is kimaradt, hogy két hete erre készül. Szóval marad Alves, akiről még mindig nem tudni, hogy megy vagy marad, de az átigazolási tilalom miatt jó lenne valami megoldást találni. Mivel Busquets és Rakitic is kimaradt a keretből, így Mascherano végre középpályás lehet, a védelem közepére a Piqué, Bartra, Mathieu hármasból kerülhet valaki. A középpályán Iniesta párja Xavi vagy Rafinha lehet, elől Pedroban és Messiben is biztosak vagyunk, de nem tartjuk kizártnak, hogy Neymart ma nem terhelik ha nem fontos, és Munir kezd majd helyette.

Várható kezdők:

Bravo - Alves - Piqué - Mathieu - Alba - Mascherano - Xavi - Iniesta - Pedro - Munir - Messi

Irureta - Bóveda - Navas - Redal - Abraham - Dani Garcia - Errasti - Arruabarrena - Lara - Saul - Angel

TV: 20.00, Sport2


comments powered by Disqus

Facebook

Következő mérkőzésünk

Powered by whatsthescore.com

A bajnokság állása

Widget powered by WhatstheScore.com

Feedek