AJÁNLÓ
 
20:11
2015. 06. 22.
A blogírás jó móka, eleinte az atyámfia úgy érzi, a lelkét is fel tudja darabolni, és...
A bejegyzés folyatódik
 
20:11
2015. 06. 22.
A tegnapi mérkőzésen egy újabb utat tehettünk meg a Lucho-féle hullámvasúton, amely...
A bejegyzés folyatódik
 
20:11
2015. 06. 22.
Az volt a jó a tegnapi meccs forgatókönyvében, hogy kb. minden jóérzésű barcelonai...
A bejegyzés folyatódik
 
20:11
2015. 06. 22.
Mielőtt még valaki sérelmezni kívánja a mai pontozást, annak előre leszögezném,...
A bejegyzés folyatódik
 
20:11
2015. 06. 22.
Hiszitek, vagy sem, szinte napra pontosan két éve történt, hogy egy förtelmes időszak...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Szezonértékelő 2014-2015

0 komment

Mivel még egy angol 30+ főből álló hullarészeg legénybúcsús bandát is könnyebb lenne összeszedni éjjel háromkor az amszterdami piroslámpás negyedben, mint johnékat egy közös poszt erejéig, ladlac-cal úgy döntöttünk nem húzzuk tovább az időt, és ketten vetjük papírra, miféle érzések kavarognak bennünk így a szezon végeztével. Hajtás után visszatekintő a la duplete-triplete módra:

 

1, Mi(k) volt(ak) számodra a szezon csalódása(i)?

ladlac: Ilyen az, amikor senkinek nincs ideje/ereje új kérdésekre, és elővesszük a régieket. Egy triplázás után túlzónak érzem, hogy csalódásokról beszéljünk, inkább kellemetlenségek voltak. Rosszul esett a repülőrajt után a PSG-től kikapni, a Real Madridtól minden saller duplán fáj, és a könnyen adott hazai vereségek is megingatták a lelkesedésemet egy időben. Pályán kívül meg egyértelműen a FIFA szankció, Zubizarreta elküldésével.

bendak: Részemről Puyol "dicstelen" távozása volt a szezon egyik legkeserűbb pirulája. Igaz, a saját döntése volt, de nem így kellett volna végződnie ennek a románcnak. Ami a csapat körüli mizériát illeti, ott eleinte főleg a háttérstáb alapemberei miatt szívtam a fogam. Egyetlen klubnak sem szabad így bánnia az alkalmazottaival, pláne ha az a fickó 32 évet áldozott az életéből a klubért. Fontos még megemlíteni a Barca B bukását is, mert ebben a keretben sokkal több volt.

2, Mi(k) volt(ak) számodra a szezon pozitívuma(i)?

ladlac: Luis Enrique reformja. Mert váltani, és megtalálta a csapat számára a legideálisabb játékstílust, miközben megtartotta a Barca-stílust. Pedig hatalmas ördöngösséget nem csinált, Rijkaard alatt is hasonló filozófiával játszott a csapat, de Guardiola akkora hatással volt a klubra, hogy nekem úgy tűnt, sokan azt hiszik, csak a mesterien megtervezett labdatoszogatás a járható út. Majd visszaérkezünk ahhoz is. Addig viszont élvezhetjük ezt a reaktív focira is képes, direktebb Barcelonát.

bendak: A csapat mentalitása, a játékosok hozzáállása, Messi igazi vezérré válása, és még sorolhatnám, de ha csak egy szóval kellene leírnom, akkor a csapategységet emelném ki... no meg a három kupa sem egy elhanyagolandó tény.

3, Ki volt számodra a szezon csalódása?

ladlac: Pedro. Mást talán nem is lehetne mondani, ő viszont sajnos elég egyértelműen kevés ebbe a Barcába. Pedig tartom, hogy egy defenzívebb kontracsapatban elég jó játékos lehetne, de itt, ahol most ennyire előtérbe vannak helyezve a támadók egyéni képességei, a legtöbbször egyszerűen hátrányt jelent. Ha vége a regisztrálási tilalomnak, szerintem a stáb is új opciók után néz, és akkor ő is tovább áll. De már azt sem tartom kizártnak, hogy egy jó nyár után Munir is előrébb lesz a rangsorban.

bendak: A csapatnál nem mondanám, hogy bárki is nagyon meglepett e tekintetben. Azt hiszem mindenki hozta a tőle várható szintet (vagy annál többet), ezért azt mondom Deulofeu. Nagyon bíztam benne, hogy Emery kezei alatt átlépi a korlátait, de ha még Unai mester sem képes motiválni, akkor ott már tényleg komoly gondok vannak. Gerard újabb példája annak, hogy a túlhájpolt fiatal tehetségeknek is meg kell dögleniük az edzésen, hogy odajussanak, ahová a média predesztinálta őket. Kár érte...

4, Ki volt számodra a szezon pozitívuma?

ladlac: Nem tudok dönteni. A láthatóan újra motivált Messi, a könnyen beilleszkedő Suárez, az egyre jobb befejező Neymar, az új stílushoz passzoló Rakitic, az újjászülető Piqué, vagy a tavaszra megtáltosodó Alves is nagyon fontos szerepet játszott ebben a fantasztikus szezonban. Szóval inkább Sergi Robertot választom, aki azután, hogy mindenki leírta, elég ígéretesen mozgott Busquets szerepkörében. Nem fogja megváltani a világot, de sokat tehet hozzá, hogy egy kiegyensúlyozott keretünk legyen, ami alapja a hosszútávú sikereknek.

bendak: Luis Enrique (és az edzői stáb). Sokan leírták őt a szezon előtt. Rengetegen voltak ellene, sőt, volt aki egyenesen dilettánsnak nevezte, de a fickó felvette a kesztyűt. Látta a csapat gyengéit, nagyon éhes a sikerre, s ez hatással volt a játékosokra is. Tiszta elképzelései vannak, és képes volt a csapat érdekében saját maga is változni, hozzáidomulni a sztárokhoz. Meg persze triplázott. Normális?

5, Miben látod a legfőbb okát annak, hogy a nagycsapatok ellen ennyire jól teljesítettünk?

ladlac: Ha egy okot kellene mondanom, talán a motiváltságot említeném. Újra égett a tűz a csapatban, egy ilyen kivételes játékosállomány mellett ez trófeákat ér. De nyilván sokkal komplexebb a dolog, nem lehet szó nélkül elmenni amellett, hogy nagyon jól meg volt szervezve a letámadás és a csapatvédekezés is, a Messi, Neymar, Suárez hármas meg soha nem látott minőséget hozott előre. Aztán jönnek a talán kevésbé feltűnő dolgok, minthogy kiválóan fel lettek készítve a rögzített szituációkra, vagy hogy végig remek fizikai állapotban volt az együttes.

bendak: Talán az MSN-t emelném ki, és ott is Messit. Hihetetlen mennyire hamar összeállt, és ebben óriási szerepe volt Leónak. A fickó tényleg félretette az egóját, és a csapatért játszott. Több játékos is elfogadta a neki szánt szerepet, mint pl. Xavi, Iniesta, Rakitic, aki a Sevillában sokkal több szabadságot kapott, Neymar, vagy ter Stegen. Talán még megemlítendő Luis Enrique sokáig megnemértett rotációja is. Olyan kondival mentünk neki a szezon második felének, amilyet már nagyon rég nem láttunk.

6, Ki volt a legjobb igazolás?

ldalac: Szerencsére nem panaszkodhatunk, sikerült tavaly jól igazolni. Legyen mondjuk Vermaelen.

bendak: Duglasz. Csak ismételni tudom magam: Luis Enrique!

7, Mit vársz a következő évtől?

ladlac: Baromi nehéz lesz, lehet. Amíg van MSN, és formában vannak, addig nincs baj, de nincs alternatívájuk, ezen nagyon könnyen elcsúszhat egy szezon. Xavi is hiányozni fog, az öltözőből és a szupercsere pozícióból is. Egy minőségi középpályás és egy támadó elférne még a keretben. Ha hasonló fizikai állapotban bírjuk végig az évet, mint idén, akkor összejöhet valami kupa, de ezt meg egyáltalán nem fogja segíteni sem a Copa America, sem az amerikai túra, sem a három plusz kupa.

bendak: Elsősorban erőskezű vezetőséget, aki meg tudja védeni a csapatot a mindenféle "fura" külső támadástól/hatástól (elvégre ez lenne a dolguk), és olyan nyugalmat teremteni a játékosok köré, amilyenre már rég nem volt példa Barcelonában. 
Másodsorban - ami a keretet illeti, - fura lesz a csapatot Xavi nélkül látni. 25 év után először nem lesz, és ezt eleinte biztosan érezni fogja a brigád. Remélem Messi, Iniesta és Piqué valamilyen szinten át tudják venni a szerepét az öltözőn belül. Lucho bizonyította azt is, hogy bátran számít a fiatalokra, ha azok tényleg teljesítik a tőlük elvártakat, úgyhogy szívesen látnám Sergi Robertót és Rafinhát többször is a kezdőben kisebb csapatok ellen, mert a tehetségük adott, de játékpercek nélkül újabb dos Santosok és Montoyák kerülnének eladólistára. 
Ami miatt még biztosan nehéz lesz, azok az idén elért eredményeink. Luchót (talán) már nem Pephez fogják hasonlítani, hanem saját magához, ami szép és jó, csak hát fölülmúlni a triplázós szezont csak egy újabb triplázós szezon tudná. S mivel a Barca szurkoló a telhetetlen fajtából van, szinte biztos vagyok benne, hogy ha valamelyik kupa netalán nem jön össze, sokakban lesz némi csalódottság... A "triplete-tripletéről" viszont azért merhetünk álmodozni, mert ott van elöl ez a vadállat trojka. Egy jó állapotban lévő Messi már egymaga garancia valamiféle sikerre, ha pedig ehhez hozzáadunk egy ilyen tempóban fejlődő Neymar - Suarez duót, plusz az edző által kialakított masszív hátteret, megint nagyon messzire juthatunk.


comments powered by Disqus

Facebook

Következő mérkőzésünk

Powered by whatsthescore.com

A bajnokság állása

Widget powered by WhatstheScore.com

Feedek