AJÁNLÓ
 
14:30
2015. 05. 23.
Vannak játékosok, akiknek a neve mellé nem kell jelzőket aggatni, játékosok, akiket...
A bejegyzés folyatódik
 
14:30
2015. 05. 23.
Mielőtt még a válogatott szünet okozta heveny unalommal spékelt kínlódásunk közepette,...
A bejegyzés folyatódik
 
14:30
2015. 05. 23.
Tovább folytatódik az idegtépő versenyfutás a bajnoki aranyért. Az olasz és a francia...
A bejegyzés folyatódik
 
14:30
2015. 05. 23.
Hatalmas gyomrosként éljük meg az elmúlt heteket. Lehetetlen bármit is írni, tippelni,...
A bejegyzés folyatódik
 
14:30
2015. 05. 23.
Feltehetőleg valamilyen sötét mágia vagy egyéb boszorkányság védi az Anoetát, más...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Spanyol bajnokság, 38. forduló: FC Barcelona - Deportivo La Coruna

0 komment

Érdekesen alakult az utolsó forduló, hiszen amíg a Barca egy óriási fiesztára készül, addig a Depor az utolsó lehetőséget próbálja meg megragadni, hogy bentmaradjon az első osztályban. Bár igazság szerint akár egy vereséggel is megúszhatják a kiesést, ha szerencsésen alakulnak a körülmények, de Bendaknak kell igazat adjak, aki levlistán megjegyezte, hogy volt 37 forduló, hogy elég pontot szedjenek össze a galíciaiak, ne érezzük rosszul magunkat, ha nem jön össze a tizenhetedik hely. Idén utóljára van lehetőségünk tét nélküli örömjátékra, illene megünnepelni a bajnoki aranyat, és Xavit.

 

Luis Enrique megcsinálta, amit eddig senki. Zsinórban négyszer győzte le Simeonét, ezzel pedig biztossá vált, hogy az utolsó előtti fordulóban bajnok a Barca. A csütörtöki sajtótájékoztatón pedig tény lett, amit eddig is éreztünk. Xavi Hernández huszonöt év után elhagyja a Barcát és Katarba igazol, ami igazából olyan, mintha visszavonulna. Én mondjuk nehezen emésztem ezt a katari sztorit, de a topfutballból már kiöregedett, ő viszont játszani akar még valahol, ennél alkalmasabb pillanata pedig nem igazán lesz letenni a gránátvörös-kék mezt. Egy triplázás a lehető legszebb búcsú lenne, keretbe foglalná azt az időszakot, amikor valóban a legjobbak közt emlegették. Nyilván fontos játékosa volt a csapatnak előtte is, de 2005 végén például nem emlékszem óriási pánikra a sérülésekor, a BL tavaszt megcsinálták nélküle is. Rijkaard utolsó évéből ő rémlik igazán, mint húzóember, addigi leggólelősebb szezonját is sikerült összehoznia, egy igencsak széthullott csapatban. A 2008-as Eb és Pep Guardiola érkezése azonban új szintre emelte Xavi (és Iniesta) elismertségét. Mellesleg itt a tökéletes alkalom, hogy felelevenítsük john három részes novelláját Xaviról.

A tegnapi sajtótájékoztatón Lucho elismerte, hogy az eddig kicsit háttérbe szorult emberek ma lehetőséget kapnak, Alves, Piqué, Busquets, Rakitic, Suárez és Ter Stegen ki is maradt a keretből. A kapuba így remélhetőleg Masip állhat, a védelmet pedig a Montoya, Bartra, Mathieu, Adriano négyes alkothatja. Vermaelen biztosan debütál ma, ha nem sérül meg bemelegítés közben, és valószínűleg Douglas játékát is csodálhatjuk majd. Xavi helye fix, Rafinha és Sergi Roberto lehetnek a társai, pedig a Busquets-Xavi-Iniesta-Messi sor is jó lett volna egy nosztalgiára. Mondjuk előlről nem fog hiányozni Leo, a két szélen pedig Pedro és Munir osztozhat. Sok esélyt nem látok rá, de Xavi hiányolt egy mesterhármast a karrierjéből, szóval nem lepne meg, ha mindenáron vele akarnának ma gólt lövetni. A Depor persze az életéért küzd, de nem ők lennének az első csapat, aki megroppan a Camp Nouban.

Várható kezdők:

Masip - Montoya - Bartra - Mathieu - Adriano - Sergi Roberto - Rafinha - XAVI - Munir - Pedro - Messi

Fabricio - Laure - Lopo - Sidnei - Canella - Bergantinos - Borges - Juan Dominguez - Salomao - Cavaleiro - Lucas Pérez

TV:  18.30, Sport2


comments powered by Disqus

Facebook

Következő mérkőzésünk

Powered by whatsthescore.com

A bajnokság állása

Widget powered by WhatstheScore.com

Feedek