AJÁNLÓ
 
18:45
2016. 01. 13.
 
18:45
2016. 01. 13.
 
18:45
2016. 01. 13.
A szezon felénél még mindig csak a sötétben tapogatózunk, rengeteg a megválaszolatlan...
A bejegyzés folyatódik
 
18:45
2016. 01. 13.
Az volt a jó a tegnapi meccs forgatókönyvében, hogy kb. minden jóérzésű barcelonai...
A bejegyzés folyatódik
 
18:45
2016. 01. 13.
Hiszitek, vagy sem, szinte napra pontosan két éve történt, hogy egy förtelmes időszak...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Copa del Rey, nyolcaddöntő, visszavágó: RCD Espanyol - FC Barcelona

0 komment

Espanyol Copa del Rey Király Kupa beharangozó

Teljesen biztosak lehetünk benne, hogy a tavalyi évi sikerekért járnak az olyan tockosok, amelyek a valóságban a ‘három Espanyol meccs másfél hét alatt’ képében manifesztálódnak. Jóból is megárt a sok, gondolhatta odafent valaki, amikor a bajnoki forduló utánra besorsolt még két kupa összecsapást is, csak hogy intenzív legyen az élmény. Legyünk őszinték, a két legutóbbi mérkőzés alapján nem túlzás lefutottnak tekinteni a találkozót, szóval leginkább arra kell koncentrálni, hogy megússzuk épp bőrrel a szívélyes vendéglátást. A katalán Sport információ szerint Luis Enrique az utolsó edzés után magához rendelte Sandrot és Munir, majd levetítette nekik a Feláldozhatók című filmet, de hogy ezzel utalt-e valamire, vagy csak kedveskedni próbált a kevés játéklehetőség miatt, azt nem lehet tudni.

 

Még egy ilyen szennyes lelkű, alpári, undorító, alávaló, pitiáner, mocskos, féreg bandát még nem hordott a hátán a Föld, mint az Espanyolt. Nyilván a klub identitásában is ott gyökerezik a kisebbségi komplexus, a büszke katalánok közt kell kitartani a korona mellett, de az akkor is túl sok, hogy évek óta masszív full kontaktban élik ki a frusztrációjukat. Mekkora szégyen már, hogy egy 4–1-es vereség után a csapatkapitányuk büszkén kürtöli szét országnak-világnak, hogy milyen büszke a csapatára, holott a prosztó belépőkön kívül másra nem futotta. Tökéletesen leírta múltkor szvob, ezek labda nélkül is tudnának játszani a Barca ellen, hiszen egyetlen céljuk a megfélemlítés és a megsemmisítés. Egészen elképesztő, mennyire mélyre tudnak süllyedni, tökéletesen hidegen hagyja őket a kijelzőre felírt eredmény - csak az számít, hogy kétszer-háromszor jó nagyot rúgjanak valakibe. Tényleg nem vagyunk messze attól, hogy a játékoskijáróban előkerüljön a sportszárból a pillangókés. Diop nyilatkozatától elhatárolódott egyáltalán valaki? Mi az, hogy ha úgy akarják, hordágyon mennek le a játékosok? Hihetetlen, hogy nem lép senki, mikor már egyértelműen túl mentek a határon. Amolyan tűzoltás gyanánt állítólag a két edző és a két csapatkapitány is összeül a találkozó előtt, hátha kevesebb lesz az indulat, bár nem fogunk meglepődni, ha megint úgy lépnek pályára, hogy ha már úgyis kiesnek, legalább pakoljanak oda rendesen.

Espanyol Copa del Rey Király Kupa beharangozó

Ilyen hangulatban futunk neki egy újabb katalán derbinek, amitől őszintén szólva, nem sokat remélhetünk. Valószínűleg a játékosok sem erőltetik túl, minek is rúgassák szét magukat három gólos fór birtokában. Főleg, hogy az Espanyolnak a bajnokságban sem megy igazán, hétvégén kikaptak az Eibar otthonában, és bár jelenleg hat pontra vannak a kiesőzónától, ez azért nem egy életbiztosítás. Szóval ha nem is feltett kézzel lépnek pályára, de ha marad vagy nő a különbség az első félidőben, nem kizárt, hogy a második negyvenöt perc alatt már a hétvégére koncentrálnak. Nem tudom mennyire lenne veszélyes alaposan megkeverni a kezdőt, de én legszívesebben a Mascherano, Arda, Rakitic hármast látnám a középpályán, ők tapasztaltabbak a ketrecharcban. Mondjuk az tény, hogy Mascherano feltolásával benne van a pakliban, hogy elveszítjük a kontrollt, az meg a lehető legrosszabb forgatókönyv, hogy Galca csapata megérzi a vérszagot, szóval okosan kell sakkozni az erőforrásokkal. Az biztos, hogy Suárez eltiltás miatt nincs ma, remélhetőleg csak egy meccset kap végül azért, amit állítólag nem is mondott, ha már Diop is ennyivel megúszta, pedig ő cifrázta is. A pihenés egyébként ráfér, mostanában megtorpant a góllövéssel, pedig sokszor csak az üres kaput kellene eltalálnia. Rajta kívül Alba, Bravo, Douglas és Sandro nincs a keretben, utóbbi kettőt talán már nem is látjuk Barca mezben. Állítólag közel a megegyezés a Celtával Nolito ügyében, Sandro (esetleg Munir) pedig cserébe menne Vigoba. Most nem igazán tudjuk, mire készül Lucho, de talán az a legesélyesebb, hogy pár poszton variál csak, aztán a második félidőtől meg tud még hármat változtatni, ha belefér. Férjen.

Várható kezdők: 

Pau - Javi Lopéz - Raíllo - Enzo Roco - Duarte - Abraham - Jordan - Montanes - Salva Sevilla - Asensio - Caicedo

Ter Stegen - Alves - Piqué - Mascherano - Mathieu - Busquets - Sergi Roberto - Rakitic - Arda - Messi - Neymar

TV: 21.00, DigiSport2


comments powered by Disqus

Facebook

Következő mérkőzésünk

Powered by whatsthescore.com

A bajnokság állása

Widget powered by WhatstheScore.com

Feedek