AJÁNLÓ
 
09:15
2015. 09. 12.
Villarreal - Barcelona 1-1 Magyarországon a rendszerváltásból én annyit értettem...
A bejegyzés folyatódik
 
09:15
2015. 09. 12.
 
09:15
2015. 09. 12.
Sociedad - Barca 1-1 Ha Szvob. hasonlatát követjük, akkor nagyjából a feszülettel...
A bejegyzés folyatódik
 
09:15
2015. 09. 12.
Sajnos bokros teendőink vannak*, kommentfogó poszt következik vitaindítónak szánt pontokba...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Spanyol bajnokság, 3. forduló: Atlético Madrid - FC Barcelona

0 komment

Mi ez már megint? Erre kell haza jöjjek? Tényleg erre? John jóképű és jóhumorú, ámde annál rejtélyesebb ismerőse a szívemből szólt januárban. Simeone és változó összetételű, viszont lényegében konstans tahóságú csűrhéje jelenleg mérföldekkel veri a szimpátiaskálám negatív végén a Pedróval és Cesckel hígított Chelseat, a jól igyekvő, de fociban kevéssé mérvadó Espanyolt, valamint a Mourinho távozása óta fénysebességgel felfelé törő Real Madridot is. Mindegy, Simeone kitöltötte a Cruyff-féle négy évét, szóval idén széthullanak - és ezt tekinthetik fenyegetésnek.

 

Amikor szűk másfél éve a Camp Nouban a seggünkön keresztül buzerálták ki a sajtot a szánkból, én bevésődtem, azt hiszem. Az elmúlt szezon történései (négyből négy, az utolsóval bajnoki cím - ha valaki elfelejtette esetleg) persze masszívan produkálták a pozitív bubikat is, de ez már rég nem arról szól, hogy itt egymást kiegyensúlyozó dolgokról beszélhetnénk. Talán majd ha egyszer Simeone jobbra el - legjobb lenne ha vinné magával legalább Godínt, Gabit és Juanfrant is.

Bár azt el kell egyébként ismerni, hogy az idei nyáron három olyan oszlopos tahót is elpasszoltak, akik hiányát tán még ők is megérzik. Raúl García remélem azért nem fog beférni a Bilbaóba (se), Mandzukiccsal meg meggyőződésem, hogy a Juve a csöbör-vödör sztori azon speciális esetét virította, amikor jó sok zsetonért egy középszar játékost sikerül egy nagyon szarra cserélni. A harmadik jómadárról, Merda Turanról inkább szót sem ejtek, egyelőre legszívesebben hozzácsűrnék egy büdös cipőt, hátha meggondolja magát. (Azért hogy érezzétek a top3-ba kerülés súlyát: Mario Suárez már nem fért oda a dobogóra.)

Bemeneti oldalon a Vietto-Jackson "Hákszon" Martínez duó bizony nagyon nem cseng rosszul, de a többi csapatrészben sem különösebben gyengültek jelentősen, bár az azért kérdés, hogy a Miranda és Turan pótlására érkező fiatalok mennyire tudnak majd helytállni, illetve hogy a korosodó Gabi-Tiago belső tengely bírja-e majd az extrém fizikális terhelést, amivel mintha már tavaly is gondjaik akadtak volna.

Embedded image permalink

Az igazolásokat továbbfűzve - hogy azért saját házunk tájáról is essen szó -, Dani Alvés bravúros megtartásával nekem úgy tűnik, nagyon korrekt készletünk van a védelmben. Ehhez képest másfél sérülés és egy eltiltás után rólunk cikkezik a sajtó, hogy elfogytunk hátul. Jelentem azért ennyire nem eszik forrón a kását, bár kétségtelen, hogy sem a meccshiányos Adriano, sem a nem teljesen fit (és egyébként sem jobb bekk) Roberto, sem a teljesen középhátvéddé evolvált Bartra nem igazán tökéletes megoldás Alvés pótlására, de könyörgöm, anno Oleguerrel a csapatban nyertünk BL-t. Arról nem is beszélve, hogy Bravo sérülése sajnálatos, de semmiképp sem tragikus azért - ter Stegennel a kapuban meg konkrétan tavaly nyertünk BL-t.

Még mindig sokkal nagyobb a gond elöl, ahol a - válogatott szünetben szerencsére szépen kikímélt - MSN-nek ugye gyakorlatilag nincs cseréje, így az egész őszi félév masszív hazárdjátéknak tűnik. Na de én nem panaszkodom, mindennek ára van, ugye... Egyelőre a formákról, esélyekről talán korai lenne bármit is szólni, nyilván pokol vár ránk, klasszik háromesély a történet. Zárjunk inkább valami pozitívummal: Messinek megszületett a második kisfia, Mateo! Innen is gratulálunk! Gondolom nem kell taglalnom, mit kérünk neki ajándékba. Mondjuk olyan három-négy darabot.

Embedded image permalink


comments powered by Disqus

Facebook

Következő mérkőzésünk

Powered by whatsthescore.com

A bajnokság állása

Widget powered by WhatstheScore.com

Feedek