AJÁNLÓ
 
21:00
2014. 08. 25.
"Mi van, mi?" - vághatnánk a spanyol sajtó szemébe a kérdést. Pár hete még egy hatalmas...
A bejegyzés folyatódik
 
21:00
2014. 08. 25.
Barca drukkernek lenni sohasem unalmas. Vagy a fellegekben járunk és az önbizalomtól...
A bejegyzés folyatódik
 
21:00
2014. 08. 25.
Rendhagyó módon indulunk az évnek, mert szerintem olyan még a sportblogok történelmében nem...
A bejegyzés folyatódik
 
21:00
2014. 08. 25.
Villarreal - Barcelona 1-1 Magyarországon a rendszerváltásból én annyit értettem...
A bejegyzés folyatódik
 
21:00
2014. 08. 25.
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Három gombóc egy Elche-szett

0 komment

Barca-Elche 3-0 (1-0) ["Get Messi! Messi will chase it down." - just epic]

Luis Enrique azonnal megtalálta a tökéletes egyensúlyt a csapatban, hiszen öt jobb, és öt bal lábas mezőnyjátékossal állt fel a ránézésre (meg mindenre) harmatgyenge Elche ellenében. Ha történetesen lett volna ellenfél is a pályán, akkor is valószínűleg azt mondanám, nem lehet még túlságosan messzemenő következtetéseket levonni egyetlen tétmeccsből, pláne nem úgy, hogy egy fekete macska azonnal a mérkőzés elején széttrollkodta a vendégek szerencséjét, és így csak két orbitális kapufát tudtak összemalackodni maguknak. (Így egyébként a poszt is egy ilyen nyári élményeim és borzasztó szóvicceim vegyesvágott fogalmazvány lett leginkább, amiért elöljáróban is elnézést.) Annyit fűznék csak az egyéni értékelők előtt a látottakhoz, hogy a meccs után azon tűnődtem, vajon mi alapján dől el egy csapat számszerű felállása, és mitől lesz ez 4-3-3. Mert ugye az idő kétharmadában-háromnegyedében mi szoktunk támadni, és olyankor ez aztán minden, csak nem 4-3-3 (lásd az átlagos pozíciók által kirajzolt perfekt, klasszikus 3-4-3-t lejjebb). És különösen furcsa összevetni a második félidővel ezt a megállapítást, amikor is 4-3-2-re módosult a szisztéma az emberhátrány miatt - holott ekkor jóval több időben kényszerültünk védekezni, amit viszont egyértelműen 4-4-1-ben tettünk. Na, ezt adjátok össze!

Bravo (-) - Most akkor ez debütálásnak számít, vagy mi? A Gamperen egyébként azon röhögtem, hogy a két kommentátor csóka (illetve az egyik gondolom 'szakértő' volt) a meccs vége felé pár hazaadás után azon pörgött, mekkora szar Bravo lábbal, és nem értik, Lucho miért nem hozza be Masipot (valami zseniál angol sztrímet néztem - lám, nem csak a magyar riporterek tudnak full retardáltak lenni). Nos, jelentem, annyira nem szar lábbal Bravo.

Alvés (7) - A beadásokról sikeresen lebeszélte Luis Enrique - nagy kérdés, hogy ha ez nem alapértelmezett fícsör nála, akkor vajon korábban mi a búbánatért hagyták neki a trademark Föld-Hold rakétáit eregetni? Amúgy - és most kicsit ellentmondok magamnak, mert továbbra sem bánnám az eladását - abszolút benne van a pakliban, hogy Alvés nyom egy másodvirágzást. Mint már mondottam, korai még bármit is okoskodni, de eddig elégge úgy tűnik, hogy erősen visszanyúlunk Pep kezdeti munkásságához - márpedig az nagyon fekszik neki.

Mascherano (6) - Lucho azt nyilatkozta meccs után, hogy jobb lett volna inkább egy kapott gól, de tizenegy ember végig. Nos, szerintem meg nem... Kedvenc példám ide a 2006-os BL-döntő: a komplett Barca reklamált Lehmann melodramatikus levonulása közben, hogy hagyja a bánatba a pirosat, kedves spori, adja csak meg a gólt. De egyébként is, a kiállítás hatására, ha az Elche játékosai nem is, de az edzőjük elhitte, van itt még keresnivalójuk, és számunkra roppant kellemes taktikai változtatásokat eszközölt a második félidőre. (Védelem 20 méterrel előre.) Amúgy meg simán benne lett volna azért, hogy megkínlódunk a sündisznóval, és kapunk egy kellemes kontrát  a  87. perc tájékán...

Mathieu (7) - Az már látszik, hogy nem az a típusú középső védő, aki kicseni a hitelkártyádat a mellényzsebedből, hogy aztán szünetben 57 óriáspizzát rendeljen vele a nevedre. Inkább ilyen bambán nyálcsorgatós fajta, aki a végén idétlenül vigyorog, ha elveszi tőled a labdát. Mondjuk pont nem érdekel a stílusa, 93-ból egy passzt rontott, és perfektül rombolt - ennyit hozzon minden meccsen, és pokoli elégedettek leszünk vele.

Jordi Alba (8) - Látszik, hogy nyáron volt némi energia-tankolás, szaladgált, mint a veszedelem. Ha fizikális gondjai nem lesznek, akkor nem nagyon tudom elképzelni, hogy rossz idénye legyen.

Rakitic (7,5) - Nekem elégge hasonló kalibernek tűnik Fabregáshoz, talán Rakitic jobban védekezik és lő, cserébe kevéssé fineszes. Mindenesetre a csere továbbra is remek húzásnak tűnik, nyertünk egy valag zsetont, ráadásul hátha ő nem pukkad ki végletesen tavaszra. Meg lehet, hogy Xavinak is könnyebb ledugni a torkán egy idegent, mint Cescet lett volna. Csak az a nagy kár, hogy randa szegény, mint egy csehszlovák tehervonat.

Busquets (7) - Johneagle privátban máris kikövetelte a csapatból - én ínkább úgy értelmezem a látottakat, hogy ravaszul kigolyózta a konkurenciát. Mindenestre Busquets hozott egy igazi klisé meccset magáról, ostoba hibával, elképesztő cselekkel, jó passzokkal, szép labdaszerzésekkel, hajmeresztő felelőtlenségekkel - csak ahogy tőle már megszokhattuk.

Iniesta (8) - Viccelődtünk már rajta, hogy vénségére derül ki, hogy bal lábas, de ez már komolyan ijesztő! Amúgy a játéka inkább megnyugtató volt, kivéve a jeges zacsit a térdén a végén, az nagyon nem hiányzott most oda nekünk. Rakiticcsel jóval távolabb játszottak egymástól, mint Xavival szoktak, de én nem nagyon vettem észre, hogy ez negatívan hatott volna rá. Egyébként durván rágyúrt a Ravanelli-séróra - nősülés, gyerek, tökéletesen együtt tudok érezni...

Rafinha (6) - Abszolút testidegen szerepkörben nem vallott szégyent, volt pár jóféle összjátéka befelé, de azért kicsit azt éreztem, pont kapóra jött Luchónak a piros, hogy viszonylag fájdalommentesen lekaphassa. Lesz ez még jobb is.

Messi (9) - Mostanában megint brutálisan elszaporodtak a neten a különféle hoaxok meg konteók. Megmondom őszintén veszettül idegesít a jelenség. De én mondom nektek: köztünk vannak! Egyébként elég fogfájósan adok kilencest bárkinek is egy Elche ellen, de olyan jó volt újra ilyennek látni. Reméljük, nem pukkan ki novemberre.

El Haddadi (8) - Oké, ez sem ért nyolcast, de megtartva a blog hagyományait, hogy a frissen érkezőket felfelé fogó ceruzával pontozzuk, hát legyen! Az a helyzet, hogy Pep alatt minden szezonban éppen annyi nagy trófeát (bajnokság, BL, kupa) nyertünk, ahány értelmes góllövőnk volt az adott idényben (Henryt az utolsó évére a teljesítménye okán lefokoztam.) Tudom, sokszor túlértékelik - túlértékelem a góllövők szerepét egy csapatban, de komolyan hiszek benne, hogy egy-egy ösztönösen nagyon eredményes játékos óriási érték bármilyen együttesben. Nagy jövő előtt állhat - ez gondolom mindenki számára nyilvánvaló -, ha egyszer igazán belejön, akkor lesz aztán hadd el hadd adi.

Bartra (7) - És megint nem kezdett. Én viszont kezdem (értitek?) azt hinni, hogy azért nem totál hülye az összes edzőnk, és talán nem véletlen nem tud senkit igazán meggyőzni. A második félidőben jobb híján figyelgettem, mit működik hátul, amikor nincs a labda a közelben, és tény, hogy rengetegszer lóg ki méterekkel a védelmi vonalból, elkaszálva ezzel a lescsapdát, amire pedig a többiek nyilván számítanak és építenek. Arra, hogy a helyezkedés tudományát mennyire értékeljük testületileg alul, mindig a reeaktivált Paul Scholes jut eszembe, aki kis túlzással már a magyar mezőnyben is lassú lett volna, mégis rendre befért a Manchesterbe. Én azért szurkolok neki, mert szimpatikus figura, de nem lesz neki könnyű.

Pedro (-) - Ez a poszt kifejezetten jól állt neki. Kár, hogy többnyire tizenegyen játszanak egy csapatban.

Roberto (-) - Nem tudom mennyire szerencsés, hogy még 22 évesen is 10 perceket kap csak, és egyelőre nincs is kilátása többre. Szerintem hiba lenne itt tartani az idényre, pláne Rafinha visszahozatala után. Xavi majdani távozása megnyithatja előtte az utat, de addig talán jobb lenne neki kölcsönben. Még nem késő.


comments powered by Disqus

Facebook

Következő mérkőzésünk

Powered by whatsthescore.com

A bajnokság állása

Widget powered by WhatstheScore.com

Feedek