AJÁNLÓ
 
18:00
2015. 01. 08.
Mielőtt még valaki sérelmezni kívánja a mai pontozást, annak előre leszögezném,...
A bejegyzés folyatódik
 
18:00
2015. 01. 08.
Ha akad még valaki, aki neadjisten nem tudná miért is hívják a San Mamést oroszlánbarlangnak,...
A bejegyzés folyatódik
 
18:00
2015. 01. 08.
Komoly pofon az Anoetában, vadul kongó vészharangok. Ismerős? Nem akarnám november végén...
A bejegyzés folyatódik
 
18:00
2015. 01. 08.
Ha szezon végén megemlékeznénk a top három legérdektelenebb mérkőzésről, a mai...
A bejegyzés folyatódik
 
18:00
2015. 01. 08.
Ritkán fordul elő egy szurkolóval, hogy győz a csapata 3-1-re, és mégis hiányérzete...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Copa del Rey - nyolcaddöntő: FC Barcelona - Elche CF

0 komment

Barca drukkernek lenni sohasem unalmas. Vagy a fellegekben járunk és az önbizalomtól át tudnánk gázolni az egész világon, vagy eluralkodik rajtunk "mifolyikittgyöngyösön?!" fíling és a nap se jön föl többet. Az elmúlt napok/hetek történései után tehetetlenül kell végignéznünk, ahogy a klub a szemünk láttára zabálja fel saját magát. Éveken át figyeltük, hogyan szivárognak el a kulcsemberek a vezetőségből és az edzői stábból. Írtuk, mondtuk, éreztük, hogy ennek egyszer még meglesz a maga böjtje. Jelentem, eljött a nap!

Nem fogom ismételgetni vagy mélyrehatóan elemezgetni a dolgokat, mert egyfelől valószínűleg mindenki tisztában van a helyzettel (és úgyis minden érdemi dolgot leírtatok/megbeszéltetek), másrészt meg sajnos-nemsajnos, nincs rajta mit elemezgetni. Inkább vizsgáljuk a dolgokat más perspektívából. Újra bebizonyosodott, hogy akinek csak úgy az ölébe hullik a hatalom, az nem mindig érdemes rá. Jelen helyzetben az az egyetlen pozitívum, hogy Bartomeu elég intelligens volt ahhoz, hogy belássa, jobb, ha önszántából jelenti be a választásokat és emelt fővel "távozik", ahelyett, hogy egy lejárató kampány után szétesett csapat imázsával a háttérben kelljen megküzdenie Laportáékkal. Neki már nincs vesztenivalója, az ex-sikerelnökkel szemben ebben a pillanatban gyakorlatilag esélytelen, de néhány határozott és jó döntéssel még akár el is nyerheti néhány szavazó bizalmát. A lényeg persze, hogy mindemellett a csapat is "jól járjon".

Az inkompetens vezetés, a hatalmi harcok és Puyol váratlan távozása mellett leginkább a Luis Enrique és Messi közt érezhető "súrlódás" adhat okot aggodalomra. Bár már megtanultuk, hogy nem szabad sajtónak hinni, sőt, mindent hárommal kell elosztani, a maradék felét pedig röhögve elfelejteni, (főleg ha a Marca vagy a Cadena akar nekünk jót,) de aki látta az interjút Lajossal, az pontosan tudja, hogy valami rohadtul nincs rendben. A direkt kérdésekre csak kitérő válaszokat kaptunk, amit azzal magyarázott, hogy bizonyos dolgoknak a csapaton belül kell maradniuk... (vagy inkább mindennek?) Igen, ez igaz,… másrészt az is igaz, hogy az FC Barcelona nem Luis Enriqe "tulajdona", hanem egy intézmény, ami emberek millióinak jelenti magát az életet. Luis Enrique ezektől az emberektől tagadta meg a választ, és most kérem, senki ne értsen félre, mert nem azt akarom, hogy teregesse ki a szennyest, hogy a fenn említett lapok majd széttrancsírozhassák, de azt állítani, hogy minden rendben, és a csapat fejlődik, Messivel pedig rendben van a viszonyuk, enyhe arroganciára utal. Tudjuk, efféle dolgok már előfordultak a csapatban a Pep korszakban is, de Guardiola mögött komoly szakmai vezetés állt, akik megfelelően tudtak reagálni a felmerülő problémákra, és megtanulták nem csak a tüneteket kezelni, hanem megelőzni is a bajt, mielőtt az hatással lett volna a csapatra. Ugyanakkor belepofázni és úton-útfélen számon kérni a főnökünket, az sem utal mintaszerű magatartásra.

Nem állítom, hogy ennek a csapatnak erre az évre leáldozott, de a míszter munkája úgy fest nem talált olyan megértő fülekre csapaton belül, mint ahogyan hittük. Tudjuk, hogy van benne potenciál, tudjuk, hogy nem hülye a szakmához, de azt is tudjuk, hogy egy rendkívül keményfejű fickó, akinek sajnos épp ez okozhatja a vesztét. Mintha harcban lenne a világgal, mintha bizonyítani akarna valamit… Változol vagy váltasz Lucho? Csak rajtad múlik.

Ha még nem említettem volna, áldom a sorsoló bizottság kezét, mert most rohadtul jól jön, hogy az Elchét kell "kettévizelnünk" a Copa del Rey aktuális fordulójában. Szerencsétlen kis csapat épp a széthullás szélén áll (ők most szó szerint), s az sem biztos, hogy megélik a jövő évet (minden bizonnyal egy vonallal lejjebb). Szerencsétlen Fran Escribá össz-vissz 15 profi labdarúgóval dolgozhat, akiknek ráadásul a fizetése is késik, szóval brutális motivációval jöhetnek a Camp Nouba. Egy szó, mint száz: felhozó meccsnek Cholóék elé teljesen príma mérkőzés, ahol ha nem a Messi - Neymar - Suarez hármas kezd, akkor Enrique még annál is keményfejűbb, mint hittük. A brazil Jonathast egyébként ajánlom mindenki figyelmébe. Nagyszerű kis spíler a srác, akit rövidesen egy sokkal jobb csapatban látunk majd. Én szóltam!

FC Barcelona - Elche

Várható kezdőcsapat:

Ter Stegen - Alves Pique Mascherano Adriano - Samper Rakitic Iniesta - Messi Suarez Neymar

A keretből kimaradt: Bravo, Douglas. Busquets, Xavi (izomsérülés), Rafinha és Mathieu (Achilles-fájdalmak).

J.v.: Fernández Borbalán

Kezdés: 22.00 - Barcelona, Camp Nou

TV: Digi Sport 1



comments powered by Disqus

Facebook

Következő mérkőzésünk

Powered by whatsthescore.com

A bajnokság állása

Widget powered by WhatstheScore.com

Feedek