AJÁNLÓ
 
11:30
2015. 03. 04.
Az Atlético és a Barcelona természetesen sokszor találkozott már a spanyol kupa hosszú történelme...
A bejegyzés folyatódik
 
11:30
2015. 03. 04.
Villarreal - Barcelona 1-1 Magyarországon a rendszerváltásból én annyit értettem...
A bejegyzés folyatódik
 
11:30
2015. 03. 04.
Barca szurkolóként mostanság olyan kevés a csalódásra okot adó pillanat, hogy olykor...
A bejegyzés folyatódik
 
11:30
2015. 03. 04.
Ritkán fordul elő egy szurkolóval, hogy győz a csapata 3-1-re, és mégis hiányérzete...
A bejegyzés folyatódik
 
11:30
2015. 03. 04.
Egy lépés választ el csupán attól, hogy újra kiharcoljuk a döntőbe jutást a Király Kupában....
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Spanyol Kupa elődöntő, visszavágó: Villarreal CF - FC Barcelona

0 komment

-Mit csinál egy blogger, ha épp nincs semmi ötlete?
-Két tojásból rántottát.

A Villarreallal ugye kétszer is pacsiztunk a közelmúltban, nem nagyon van mit mondani róluk. Továbbra is jó formában vannak, sőt a hétvégen úgy hoztak el pontot a Bernabeuból, hogy néhány kulcsjátékost pihentettek is - eszem a zúzájukat. Azt is tudjuk, hogy rendes meccsre számíthatunk, ahol a labda lesz a főszereplő, nem a bíró meg a sípcsontvédő, mert a Villarreal egy tisztességes csapat.

-Aztán trombitát látott-e már?
-Fiam, nem hogy láttam, kóstoltam is!
-Dehát az egy hangszer!
-Ja, akkor csak láttam.

Na, és olyat láttunk-e már, hogy 3-1-ről kizúgjunk a kupából? Valljuk meg, nehéz elképzelni, hiába tűnik ez a Villarreal a Riquelme-féle csapat méltó utódjának. Egyrészt még azért tudunk labdarejszolni, ha nagyon akarunk, és bármennyire is idegesítő bír lenni, de az eredmény tartására messze a legjobb módszer. Másrészt az is fekszik nekünk - mint kb. minden valamirevaló csapatnak -, hogy előnyből játszhatunk, így garantáltan lesz terület támadni. Ezért várható az is, hogy nem fogunk minden periódusban dominálni. Az ilyen szakaszoktól, amikor saját mércével mérve "beszorulunk" én mindig hulla ideg szoktam egyébként lenni, de azért a meccs végén mindig megállapítom, hogy az volt a legjobb rész.

-Kendnek aztán mitől ilyen nedves a nadrágja? Ennyire esik künn?
-Nem, csak fúj a szél.

Évek óta nem tudok magamban rendet tenni a kupával kapcsolatban. Olyan nehéz igazán komolyan venni, van összesen egy évben egy-két érdekesebb párharc, de igazából azt érzi az ember: valahogy túl könnyű. Cserébe ugyebár sok szempontból érdekesebb, mint a bajnokság, hiszen itt a lebonyolítási rendszer miatt valódi (bár csekély) eséllyel indulnak a Villarreal-erősségű csapatok is, nem annyira belterjes a küzdelem, mint a ligában. Idén az egész kupa-mizériához hozzáadódik, hogy Lucho személye, és a csapatépítéshez szükséges jó morál miatt is különösen jó volna behúzni egy trófeát, és erre természetesen ez kínálkozik a legkönnyebb útnak. Meg aztán úgy is alakult, hogy szinte itt maradt az orrunk előtt, szóval... De az továbbra is nagy kérdés számomra, hogy ha csak ezt húzzuk be, mennyire leszünk nyáron boldogok.

A székely gyerek véletlen lecsapja az apja egyik lábát a fejszével hadonászva.
-Fiam, még egy ilyen, és szétrúgom a seggedet!

A keret teljes, a balgán kívül nincs féllábú hiányzó, Mascherano és Suárez viszont egy sárgára van az eltiltástól, így az ő játékuk nagyon kérdéses, valamint a szokásos brancson (Bravo, Douglas, Roberto) kívül ezúttal Bartra maradt ki a meccsre készülő szűk keretből. Luis Erique egyébként mostanában egész jól forgatja a zsugát, talán Adrianót és/vagy Montoyát mindannyian hiányoljuk kicsit, de nekem tetszik, hogy sok poszton rendszeresen tudunk tartalékolni, még Pedro is pont számomra kellemes mennyiséget tölt pályán. Feltehetően lesz most is egy mérsékelt rotáció, bár én alapvetően erős kezdőt várok.

Nos kérem, ez nem rántotta, hanem inkább (r)om lett. Javaslom gyorsan nyerjetek hozzá pár üveg Iniesta-bort, hogy könnyebben elfelejtsétek, részletek itt.

Spanyol Kupa elődöntő, visszavágó
El Madrigal, Vila-real
Kezdés: 20 óra, TV: DigiSport2

Várható kezdő: Ter Stegen, Alvés (Adriano), Piqué, Mathieu, Jordi Alba, Busquets, Rafinha, Iniesta, Messi, Pedro, Neymar


comments powered by Disqus

Facebook

Következő mérkőzésünk

Powered by whatsthescore.com

A bajnokság állása

Widget powered by WhatstheScore.com

Feedek