AJÁNLÓ
 
18:00
2015. 02. 11.
Villarreal - Barcelona 1-1 Magyarországon a rendszerváltásból én annyit értettem...
A bejegyzés folyatódik
 
18:00
2015. 02. 11.
Barca szurkolóként mostanság olyan kevés a csalódásra okot adó pillanat, hogy olykor...
A bejegyzés folyatódik
 
18:00
2015. 02. 11.
Ritkán fordul elő egy szurkolóval, hogy győz a csapata 3-1-re, és mégis hiányérzete...
A bejegyzés folyatódik
 
18:00
2015. 02. 11.
Mielőtt bárki megkérdezi, a címnek semmi köze sincs a meccshez, meg nem gondoltam semmire,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Copa del Rey, elődöntő, odavágó: FC Barcelona - Villarreal CF

0 komment

Egy lépés választ el csupán attól, hogy újra kiharcoljuk a döntőbe jutást a Király Kupában. Mivel a legerősebb ellenfélnek számító Atleticót magabiztosan ejtettük ki, sokan már végső győzteskén tekintenek a csapatra. Tény, hogy jó eséllyel kerül ez a serleg a Camp Nou múzeumába, de nagyon keményen meg fogunk izzadni odáig, elég csak végignézni az ellenfeleken. A rossz formában lévő Bilbaoról is frissek az emlékek, az Espanyol meg formától függetlenül rúgdosódik a derbiken. Én vállaltam a hálás feladatot, hogy megpróbáljak a mai összecsapás elé írni valamit, úgyis olyan régen láttuk, mire képes ez a Barca ez ellen a Villarreal ellen.

Nyilvánvaló, hogy sok újat vagy okosat nem lehet írni, másfél hete láttuk őket a Camp Nouban, ahol becsülettel megküzdöttek, de alulmaradtak a pofozkodásban. Nem véletlenül használtam ezt a szót, nekem olyan ez a 2015-ös Barca (és erre john is ráerősített levlistán), mint aki tisztában van vele, hogy nehézsúlyú bokszolóként csak középsúlyú ellenfeleket kap, és ezért - kicsit talán nagyképűként - belemegy egy nyílt pofozkodásba, mert tudja, hogy jobban bírja az ütéseket, ráadásul a mindent eldöntő csapást úgyis ő fogja adni. Bendak fel is hívta rá a figyelmemet, hogy Lucho ezt nem titkolja, el is mondta, hogy az eredménytől függetlenül menni kell előre, és berámolni annyit, amennyit bírnak. Szó se róla, egy ilyen vadállat trénereként könnyen mond ilyet az ember. Tavaly még csak egy félkarú óriás volt a gárda, idén viszont már a jobb keze is halálos, ráadásul meglepően stabilan áll a lábain. Sőt, igazi szörnyszülöttként a harmadik keze is kinövőben, ha az uruguayi is magára talál, tényleg nehéz lesz gól nélkül tartani a csapatot. Nem mintha nem élvezném baromira a meccseinket, de féltem őket, hogy vagy kifulladnak a végére, vagy a naivitásuk áldozatává vállnak, és egyszer rosszul sül el, hogy az előny birtokában nem lassítanak, és nem dugják el a labdát.

Itt jön a képbe Xavi, akit szerintem mindeki már csak ilyen helyzetekben látna a pályán szívesen. A vasárnapi adok-kapok, rohangálós mérkőzésen inkább kifelé lógott a csapatból. Örülök, hogy maradt, így sokkal könnyebb lesz nyáron elengedni, most már látszik, hogy lesz élet utána is, és hogy ez az új stílus nem feltétlenül fekszik neki. Ugyanakkor egy ki-ki BL párharcban aranyat érhet, csereként még mindig nyugalmat hozhat - már ha lesz rá igény.

Ma inkább a padon látnánk szívesen, és a legerősebb kezdőt a pályán. Nagyon fontos lenne egy megnyugtató előnyt összeszedni hazai pályán, ugyanis a visszavágóig már beindul a BL is, és bár a bajnokságban most egy könnyebb szakasz jön, sosem árt egy kis erőtartalék. A bajnoki meccs izzasztó volt, de ebben benne volt, hogy az ellenfélnek adott a gép. Suárez kétszer is közel volt a gólhoz, és ha Neymar nem csúszik el, Asenjo ugyanígy letarolja, csak akkor járt volna a büntető is. A két vezető találatukban is volt szerencse bőven, főleg Piqué gyermeteg labdakezelési hibájánál. Jó csapat a Villarreal, mert könyörtelenül kihasználta a hibákat, de ha fejben ott leszünk, nem adjuk meg nekik ezeket a lehetőségeket. Sok kérdés nem lesz a mai összeállításban, Ter Stegennek kifejezetten örülünk Bravo után, a chilei visszábbvett a magabiztosságból az elmúlt időben. A másik kérdőjel Piqué párja, a gyorsaság miatt Mathieu vagy Mascherano lenne ideális, de egyikőjük sincs kirobbanó formában, így akár Bartra is szóhoz juthat. A középpályán és a támadósorban nem várunk meglepetést, remélhetőleg Luis Enrique is ma akar pontot tenni a párharc végére.

Várható kezdők:

Ter Stegen - Alves - Piqué - Mascherano - Alba - Busquets - Rakitic - Iniesta - Neymar - Suárez - Messi

Asenjo - Gaspar - Musaccio - Ruiz - Costa - Jonathan - Pina - Bruno - Cheryshev - Vietto - Giovanni

TV: 20.00, DigiSport2


comments powered by Disqus

Facebook

Következő mérkőzésünk

Powered by whatsthescore.com

A bajnokság állása

Widget powered by WhatstheScore.com

Feedek