AJÁNLÓ
 
12:09
2015. 02. 28.
Továbbra is tövig nyomjuk a gázpedált három nap/meccs ritmusban, de a csapat formáját...
A bejegyzés folyatódik
 
12:09
2015. 02. 28.
A tegnapi mérkőzésen egy újabb utat tehettünk meg a Lucho-féle hullámvasúton, amely...
A bejegyzés folyatódik
 
12:09
2015. 02. 28.
Ha akad még valaki, aki neadjisten nem tudná miért is hívják a San Mamést oroszlánbarlangnak,...
A bejegyzés folyatódik
 
12:09
2015. 02. 28.
A labdarúgásban nincsenek véletlenek... legalábbis hosszútávon biztosan nem. Nem (volt?)...
A bejegyzés folyatódik
 
12:09
2015. 02. 28.
Legalábbis ami a a BL utolsó fordulóját illeti, mivel a tegnapi győzelemnek köszönhetően...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Spanyol bajnokság, 25. forduló: Granada CF - FC Barcelona

0 komment


City-verés után megint itt a liga, ahol ez alkalommal nem fogjuk mélyreszántóan elemezgetni az adott ellenfelet, mert ha tényleg akarunk valamit a bajnokságtól, akkor ez a Granada egyszerűen nem okozgat gondot. A csapatnak ki kell mennie a pályára, és laza lendülettel el kell magyaráznia a vendéglátóknak, szépen, érthetően, hogy mi is itt a szituáció... ahogyan például Bunkó is tette a srácoknak.

Odahaza ugyebár elkentük a szájukat egy hatossal (Neymar 3, Messi 2, Rakitic 1), ráadásul az edzőváltáson átesett vendéglátóink helyzete azóta sem javult sokat, hisz utolsó előtti helyen parkolnak, bónuszként pedig múlt héten elveszítették 2 kulcsemberüket is. A villámgyors El-Arabi (a csapat gólfelelőse) és Colunga a Levante elleni kiesési rangadón piros miatt mehettek korábban egymást vigasztalni a zuhanyozóba. Batmannel (aka Caparros) nagyon döcögött a szekér, s a korábbi nagy tervek (fix középmezőny) szilánkosra törtek január elejére. A sötét lovag ment, s hol "vár állott, most kőhalom", így Abel Resinonak jutott a hálás feladat, hogy megmentse a romokban heverő gárdát és a szezont. Lassacskán azért jönnek a pozitív jelek is, hisz a mezőnyben egyre szebben és pontosabban játszanak, de a védelem még mindig nincs megfelelően összehangolva. Reméljük a múlt heti példa nem ragadós, és a spanyol mesternek 1 hónap nem volt elég, hogy Javi Gracia magasságokba emelje csapata parkolós taktikáját. Az elmúlt 2 idegenbeli mérkőzésünkről sok jót igaz, hogy nem mondhatunk (1 vereség, 1 szűk győzelem), de a tavalyi Granada egy sokkal összerakottabb csapat volt, akikre a jelenlegi per pillanat távolról sem hasonlít. 

A keretre tekintve egy ismerős arcot fedezhetünk fel, hisz az egykoron szépreményű (tavaly még a Barca B kapuját védő) Oier Olazabal néz majd farkasszemet Messivel egy esetleges tizenegyesnél. (Apropó, az megvan, hogy Messi állítólag a kihagyott büntető után teljesen elzárkózott a többiektől és egész este egy rohadt szót sem szólt senkihez? Egyem a kis szívét...) Akad még a spanyol vonalból ismerős név, mint pl. a veterán Piti (33) - Riki (34) csatárduó, a szintén ex-Barcás Rubén Rochina, vagy a kua gyors francia jobb bekk Nyom.

Az egyetlen dolog, amely aggodalomra adhat okot, az a viszonylag korai kezdés lehet, hisz a csapat szemmel láthatóan nem tud megfelelően felpörögni ezekre a matinékre. Reméljük Luis Enrique is látja ezt, és tesz is ellene valamit, mondjuk ebéd után/meccs előtt megitat Xaviékkal 5-6 dupla kávét, ahogyan anno Giovanni Elber is csinálta, hogy megfelelő állapotban pörögjenek a szemünk fényei.

"Technikailag Toure és Keita felett áll. A pozíciós játékát tekintve olyan, mint a legrutinosabb labdarúgók. Labdával, amiről azt hisszük nehéz, könnyedén megoldja: egy, vagy két érintés után szabadul tőle. Leckét ad labda nélküli mozgásból is: hova kell futni és hogyan kell a megfelelő pozíciót elfoglalni, hogy labdát szerezzünk... és mindezt fiatalon és tapasztalatlanul. Ugyanazok a bűnei, mint az edzőjének."

- Johan Cruyff, Busquets debütálása után (2008)

Ami a "családi rovatot" illeti, ide is jutott néhány hír: Örüljetek és örvendjetek, Douglas felépült és megkapta a zöldet valamelyik felelőtlen orvosunk jóvoltából. Busquets hosszabbított 2019-ig, cserébe a Tescoban nem az akciós csibefarhátért kell majd sorban állnia. Braida nem tétlenkedik, máris megkezdte az egyeztetéseket az FC Portóval Danilo ügyében, aki azonnal felfüggesztette a tárgyalásokat az újabb szerződéséről, amint a Barca bekerült a képbe. Jó hír, hogy a portugálok is, és a játékos is hajlik a bizniszre, így tényleg nagy rá az esély, hogy Neymar cimborája nálunk köt ki. Csacsognak Pogbáról is, meg mindenféle összegekről, amik meghaladják Tuvalu éves GDP-jét, de ezt kéretik erős rezervával kezelni. Mi sem voltunk tétlenek, ez alatt a néhány nap alatt, és kiderítettük, mi is áll a Vermaelen műtét hátterében. A visszaesés felelőssége megint csak Zubiékat terheli, akik állítólag megpróbálták olcsón, gyorsan és effektíven megoldani a dolgot, ennek a magyar szakembernek a segítségével:

Tekintettel a hétközi kupavisszavágóra, Piqué eltiltására és Neymar remélhető pihentetésére enyhe rotálás mellett, a következő kezdő várható:

Granada CF - FC Barcelona

Bravo - Alves - Bartra - Mathieu - Jordi Alba - Mascherano - Xavi - Rafinha - Messi - Suarez - Pedro

(Jordi Alba, Neymar és Busquets 1 sárgányira az eltiltástól)

Oier - Nyom - Babin - Cala - Foulquier - Iturra - Fran Rico - Robert - Javi Marquez - Lass - Córdoba

kezdés: 16:00

j.v.: Jaime Latre


comments powered by Disqus

Facebook

Következő mérkőzésünk

Powered by whatsthescore.com

A bajnokság állása

Widget powered by WhatstheScore.com

Feedek