AJÁNLÓ
 
12:00
2015. 04. 28.
Mielőtt még valaki sérelmezni kívánja a mai pontozást, annak előre leszögezném,...
A bejegyzés folyatódik
 
12:00
2015. 04. 28.
Őszintén szólva, jobban féltettem a csapatot ettől a meccstől, mint Taki bácsi a piros...
A bejegyzés folyatódik
 
12:00
2015. 04. 28.
A kupa-bukta után egy eltiltásoktól és sérülésektől megtépázott csapattal kellett...
A bejegyzés folyatódik
 
12:00
2015. 04. 28.
A labdarúgás néha olyan, mint a rulett. Teljesen kiszámíthatatlan. Fene sem számított...
A bejegyzés folyatódik
 
12:00
2015. 04. 28.
Nem kell hozzá nagy merészség, hogy kijelentsük, az FC Barcelona történetében nem...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Spanyol bajnokság, 34. forduló: FC Barcelona - Getafe CF

0 komment

Míg a Getaféra próbálok jelzőket találni, akarva akaratlanul is elkalandozik a figyelmem a saját házunk tájára. A BL-ben minden csodás, a bajnokságban csak rajtunk múlik a dolog, a kupadöntő is itthon lesz, Messi és Xavi rekordokat döntöget, Lucho is megtalálta a tökéletes formulát, Neymar újra csúcsformában, Sui beilleszkedett, Lahoz még mindig egy seggfej, Iniesta pedig felébredt csipkejózsika álmából, és úgy tolja, mint egy újralakkozott politikus a választások előtt. Túl szép, hogy igaz legyen?

 

Visszatérve a madridiakra azt hiszem a "semmilyen" a legjobb jelző rájuk. Itt vannak köztünk, évről-évre összefutunk velük, többnyire elverjük a valagukat, ötévente azért jön egy bukta vagy döntetlen rövid lejáratú anyázással körítve, aztán nagyjából ennyi. Nincs rájuk jelző, mert állandó stílusuk sincs. Maradjunk annyiban, hogy madridiak. Onnan meg a macska se jó. 

Az embernek olyan érzése van velük kapcsolatbann, mintha a csapatvezetőik aláírtak volna anno egy szerződést a ligával, hogy bár a pályátok olyan, mintha azon heti rendszerességgel pogózna egy csorda bekokózott kanos bika, de mégis inkább ti, mint mondjuk a Numancia. Így aztán a motiváció teljes hiányának köszönhetően évről évre borítékolható a 9.-14. hely egyike, amit köszönnek is szépen, frankón megfelel.
Az idei szezonuk annyiból "színesebb", hogy február végére már két edzőt is sikerült elfogyasztaniuk, ráadásul egyiket sem gyenge szereplés miatt. Contrát "eladták" kínába (nice move, bro!), Q.S. Flores pedig 52 nap után felmondott, s mivel nincs olyan valamirevaló spanyol edző, aki ezek után elvállalta volna ennek a csodacsapatnak az irányítását, muszáj volt a B csapattól felvezényelt Pablo Franco Martínra bízni a melót év végéig. 

Formájukat tekintve - bár fő az óvatosság - sincs túl sok okunk az aggodalomra,hisz elsősorban jelenlegi formánkat tekintetbe véve tudjuk, hogy ezt csak mi cseszhetjük el, másrészt elnézve a Getafé elmúlt három meccsét olyan érzése támad az embernek, hogy a Júdeai Nemzetei Front Öngyilkos Kommandója is komolyabb károkat tudna okozni nekünk, mint a kék-fehér társaság. (Getafe 0 - 1 Levante, Athletic Bilbao 4 - 0 Getafe, Getafe 1 - 1 Villarreal). 

Az "új" igazolásunk már futni is tud!

Ami a hazai kezdőt illeti, akár némi rotálás is beleférhet, hisz Albán kívül mindenki bevethető. Hátul megfelelne egy Alves-Bartra-Mathieu-Adriano sor erre az alkalomra, így Piqué végre fújhatna egyet, meghát Bartrának sem ártanak a játékpercek. Középpályán több mint valószínű, hogy a getaféi bokacsattogtatók ellen Lucho a kezdőbe szavazza a Busquets-Xavi-Rakitic hármast, elöl pedig jöhet a szokásos MSN trojka, hogy aztán a hétvégi Córdoba elleni pettingen - Pedro nagy örömére - pihenhessen valaki a szépfiúk közül. 

Várható kezdők:

Bravo - Alves - Bartra - Mathieu - Adriano - Busquets - Rakitic - Xavi - Messi - Suarez - Neymar

Guaita - Escudero - Velázquez - Alexis - Vigaray - Lacen - Juan Rodriguez - Emi - Pedro León - Hinestroza - Babá

Kezdés: 20:00

j.v.: Fernández Borbalán


comments powered by Disqus

Facebook

Következő mérkőzésünk

Powered by whatsthescore.com

A bajnokság állása

Widget powered by WhatstheScore.com

Feedek