AJÁNLÓ
 
12:00
2015. 08. 14.
Végre! Egy hét elvonó után, ma este újra olyan remegő kézzel keressük a távirányítót,...
A bejegyzés folyatódik
 
12:00
2015. 08. 14.
Mielőtt még valaki sérelmezni kívánja a mai pontozást, annak előre leszögezném,...
A bejegyzés folyatódik
 
12:00
2015. 08. 14.
Őszintén szólva, jobban féltettem a csapatot ettől a meccstől, mint Taki bácsi a piros...
A bejegyzés folyatódik
 
12:00
2015. 08. 14.
A kupa-bukta után egy eltiltásoktól és sérülésektől megtépázott csapattal kellett...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Spanyol Szuperkupa döntő, odavágó: Athletic Bilbao - FC Barcelona

0 komment

A labdarúgás néha olyan, mint a rulett. Teljesen kiszámíthatatlan. Fene sem számított ekkora fordulatra 4-1 után, mivel egyrészt Luis Enrique érkezése óta nem jellemző a csapatra az efféle kiegyensúlyozatlanság, másfelől pedig isten tudja mikor kaptunk utoljára négy gólt kilencven perc alatt. Maga a meccs persze alakulhatott volna bárhogy. Hozhattuk volna a szokásos labdatologatással (hiányzol Xavi), pörkölhetett volna még egyet Suarez is, nyomhatott volna Messi egy mesterhármast szabadrúgásból, ahogyan jöhetett volna az orosz rulett is, ha Coke vagy Rami tökegyedül az ötösünkön állva kicsivel jobban céloz, amíg Bartra a családnak integet,... de kedden még nem ez volt megírva az égi forgatókönyvben. Kedden a sors a mi csodálatos Pedrítónkra várt.

 

Ami egyértelmű, hogy a csapat még távolról sincs startra kész állapotban. A szakik szerint persze a Barca érezhetően visszaállt 4-1-nél (sőt, egyenesen lenézte az ellenfelet), pedig sokkal inkább érezhető volt a meccsben, hogy Ini cseréje után a csapat elveszítette karmesterét, Messi pedig Busi trágya formájának is köszönhetően egyedül maradt  a labdatartásos játékra. Másrészt az is teljesen világos, hogy kondival még nem bírjuk ezt az adok-kapok stílust, amelyekből tavaly szinte minden alkalommal győztesként jöttünk ki. Rengeteg hibás passz, körülményes labdakezelés és labdajáratás, nulla mozgás elől, hiába álltunk át a három gólos előny tudatában öt középpályásos rendszerre, fejben szinte már lezárta a  meccset a csapat (hiányzol Xavi). A legjellemzőbb persze a védelem bénázása volt, illetve, hogy mind a három gólt azért kaptuk, mert képtelenek voltunk időben visszaérni, vagy adott esetben megfelelően visszarendeződni. A Sevillának az egyenlítésig nem volt veszítenivalója, de utána ők is elfogytak, mint a magyar csapatok a BL-ben szeptemberre augusztusra. 

Mondhatnánk persze, hogy Neymar hiányát is megérezte a csapat, és biztosan nem hagyták volna csak úgy Rafinhát, vagy Sergi Robertót ténferegni a bal oldalon, ha mondjuk Mathieu helyett Jordi Alba támogatta volna a kis brazilt Iniestával karöltve, de kifogásokból épp eleget hallottunk így is. Tény, túl sok opciónk per pillanat nincs a cserepadon sem, úgyhogy Arda érkezése januárban nagyon sokat fog dobni a csapaton. Az, hogy végül a miénk lett a szezon első kupája, azt a beharangban is említett játékstílusunknak, ill. az úgy nevezett "automatismó"-nak köszönhetjük, még ha egy kissé döcögött is. Rutinból járattuk a lasztit, és újra egy Messi villanás döntött. Ma ennél jóval több kell majd...

      


A kis argentínunkra már rég elfogytak a szavak

Már csak azért is, mert az Athletic Bilbao nem játszott mérkőzést ezen a héten, és már csak azért is, mert az Athletic Bilbao ég a vágytól, hogy visszavághasson a májusban elszenvedett Neymarolásért/vereségért. A baszkoknak nem ez lesz az idény első tétmeccse, mivel a tavalyi jó finisnek hála elcsípték az EL selejtező helyek egyikét, így egy hete már le is tudták az első kvalifikációs fordulót az Inter Baku ellen, ahol a legújabb akadémiáról kieső reménységük, Eraso bizonyította, hogy a baszk utánpótlás még mindig tartogat tehetségeket.

A következő forduló ráadásul csak egy hét múlva lesz Zsolnán, így volt idejük felkészülni bőven. Azt megtanultuk tavalyról, hogy egy kis keménységért nem kell Madridba menniük, és azt is, hogy Ernesto Valverde - nagyon okosan - inkább fizikálisan próbált fölénk kerekedni azon a bizonyos Spanyol Kupadöntőn. Nem lesz ez másként most sem, de a San Mamésban is akadnak hiányzók. Összesen három játékosra nem számíthatnak majd a hazaiak, s ezekből kettő elég komoly név: Ander Iturraspe csak a szlovákiai túrára épül fel, Iker Muniain pedig november közepére várható az edzőpályára. 

Akire jó lesz majd odafigyelni a veterán Adurizon kívül, az a tőzsgyökeres, rendkívül gyors baszk suhanc, Inaki Williams lesz, aki tavaly robbant be a csapatba, s ifjú kora ellenére idén a Bilbao egyik meghatározó embere lehet.

Mi - a keddi pogóparty után -  alapos vérfrissítéssel számolunk, de ismerve Luis Enriquét simán pályára küldheti újra a keddi kezdőt néhány változtatással. A védelemben ettől függetlenül szeretnénk néhány új arcot látni, mivel Adriano is felépült, és Vermaelen is megmutatta az előszezonban, hogy bátran számíthat rá Lucho. Jobb oldalra nem tudjuk mennyit vett ki Alvesből a 120 perc, de nem vágunk majd olyan arcot mint a "Török és Tommy", ha Bravo után - Douglas és Vidal hiányában - Sergi Robertóé lesz a következő név a listán. Bartrával elméletileg számol a mester, úgyhogy itt az alkalom, hogy megmutassa mit tud a pályán Aritz Aduriz ellen. A Sevilla ellen "kissé belassult" Busquets reméljük a jobbik arcát mutatja majd, mivel iszonyatos szükségünk van a passzjátékára és taktikai érzékére a baszk katlanban. Előtte a kedden korán lecserélt Iniesta kezdhet Rakitic mellett, a támadósorba pedig most már tényleg a Messi-Suarez-Pedro hármast várjuk. Amennyiben a pajkos balos újra a padon kap majd helyet, azzal tulajdonképpen végleg eldőlt a sorsa.

A Barca mindig győzelemre játszik, de az elvárásaink ezúttal nem lehetnek túl nagyok a csapattal szemben. A Mamés borzasztóan nehéz terep, az Athletic jelenleg fizikailag egyértelműen felettünk áll , arra pedig fogadni mernék, hogy a mai ütközetbe nem fér bele annyi hiba, mint a keddi cirkuszba. A cél olyan eredmény kiharcolása, ami megadja
az esélyt, hogy a Camp Nouban hódíthassuk majd el a 2015-ös év 5. kupáját is.

Spanyol Szuperkupa döntő - odavágó: Athletic Bilbao - FC Barcelona

várható kezdőcsapatok:

FC Barcelona: Bravo - Sergi Roberto - Bartra (Piqué) - Vermaelen -
Adriano - Busquets - Iniesta - Rakitic - Messi - Pedro - Suarez

Athletic Bilbao: Iraizoz - de Marcós - Laporte - San José - Balenziaga
- Rico - Benat - Etxebarria - Ibai Gómez - Williams - Aduriz

j.v.: José Luis González González

Kezdés: 22:00


comments powered by Disqus

Facebook

Következő mérkőzésünk

Powered by whatsthescore.com

A bajnokság állása

Widget powered by WhatstheScore.com

Feedek