AJÁNLÓ
 
19:00
2016. 01. 27.
Mielőtt bárki megkérdezi, a címnek semmi köze sincs a meccshez, meg nem gondoltam semmire,...
A bejegyzés folyatódik
 
19:00
2016. 01. 27.
Hajtás után egy rendhagyó kommentfogó kereteiben, négy képben összefoglalva közlöm, amit...
A bejegyzés folyatódik
 
19:00
2016. 01. 27.
Igazából sokkal jobb lett volna a szóvicc (vagy mi ez), ha Tolkien Bilbo Begins helyett...
A bejegyzés folyatódik
 
19:00
2016. 01. 27.
Már többször kifejtettem igazán mélyen lakó, már-már az abszolút nem létben táncoló...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Spanyol kupa, negyeddöntő, visszavágó: FC Barcelona - Athletic Bilbao

0 komment

kupa Copa del Rey beharangozó Bilbao

Amikor a hónap elején végigpillantottunk a januári sorsoláson, igencsak húzgáltuk a szánkat. Az új esztendő első négy-hat hete évek óta rendszeresen a szezon mélypontjának számít, ráadásul a Granadán kívül csak olyan ellenfelekkel találkoztunk, akikkel hagyományosan meg tudunk szenvedni. Erre az első 0–0-s döntetlent hat győzelem követett, meccshátrányban is a bajnoki tabella élére álltunk, és az elődöntő is egy karnyújtásnyira van. A Malága azért rácsapott a vészvillogóra, nem árt észnél lenni, mert amit a védelem az első félidőben művélt, azt a kabaré szó sem jellemzi igazán. Szóval lélekben készüljünk fel, hogy lassacskán megszakad a veretlenségi sorozat, bár aki egy Barca-vereséggel akarja kifosztani a bukikat, az ne ma este próbálja meg.

 

Mindig kellő óvatossággal közelítem meg az aktuális ellenfelet, de ma egyszerűen nem tudnám elképzelni, hogy egy 2–1-es idegenbeli győzelem után kiessünk hazai pályán. Tíz éve nem győzött a Bilbao a Camp Nouban, de döntetlent is hat éve játszottunk utóljára, Katalóniában inkább fogatlannak néz ki az az oroszlán. Mivel hétvégén a bajnoki cím szempontjából is nagyon fontos mérkőzés következik, valószínűleg néhány kulcsember kimarad, bár a legerősebb kezdő így sem tudna kiállni, mert Busquets, Iniesta és Turan is lázas, Alba pedig még nem épült fel teljesen.

kupa Copa del Rey beharangozó Bilbao

Nagyon reménykedtünk benne, hogy még tovább bővülnek majd a variációs lehetőségek a csapatban, főleg elől, ahol nincsen normális alternatíva. Pedro persze már megbánta, hogy lelépett, sikerült eligazolnia egy olyan csapatba, ahol idén már nincs esélye komoly címekre, cserébe nem is játszik többet, mint itt, sőt. (Hogy a takony időt és a tengerpart hiányát már ne is említsük.) Persze nagyon senki nem hiányolja, de így, hogy nem sikerült igazolni, talán mind két félnek jobb lett volna, ha csak az Eb után megy. Vigvik meg beletörődött volna. Merthogy Nolitora egyre kisebb az esély, a Celta ragaszkodik a tizennyolc millió eurós kivásárlási árhoz, amit nem teljesen értünk, a két klub között jó viszony van. Mármint az árral nincs baj, de a klub csak nyáron fizetne, mert ha most kivennének ennyit a kasszából, akkor borulna a költségvetés, a szabályok szerint pedig ez esetben új választásokat kellene tartani. Valónszínűleg ezután nem jelképes összegekért vihetik majd el a B-ből kinőtt, de a nagycsapathoz kevés játékosokat. A nagy téli játékosmozgás tehát kimerülhetne Douglas távozásában, ha szerencsétlenért érkezne végre konkrét ajánlat.

kupa Copa del Rey beharangozó Bilbao

Mindenképp egy felforgatott kezdőt várunk, nincsen sok variációs lehetősége Luchonak. Piqué visszatért az eltiltásból, és Alves is visszakerülhet Vidal helyére, ami nem feltétlenül örömteli, tekintve az utóbbi hetekben mutatott teljesítményét. Adriano és Vermaelen miatt is fájhat az edző feje, valamelyiket be kell állítani, mert Mascherano Busquetset pótolhatja a középpályán. Pótolhatná őt Sergi Roberto is, de neki így is lesz helye, mert rajta kívül csak Rakitic vethető be a pálya közepén. Előre meg mehet az MSN, bár én legszívesebben Munirt tenném Suárez helyére, hadd készüljön csak az uru az Atletire, és Neymarnak is elég lenne egy óra, ha nincs gáz, aztán Sandroval is kihúzzuk a végéig. Remélhetőleg semmi várátlan nem történik, és nem kell extrát nyújtani a hétvégi rangadó előtt, de ehhez mindenképpen egy összeszedetebb teljesítmény kell, mint a Malága ellen.

Várható kezdők:

Ter Stegen - Alves - Piqué - Mathieu - Adriano - Mascherano - Sergi Roberto - Rakitic - Neymar - Messi - Suárez

Gorka - Lekue - Laporte - Bóveda - Balenziaga - San José - Benat - Susaeta - Muniain - Williams - Aduriz

TV: 21.30, DigiSport2


comments powered by Disqus

Facebook

Következő mérkőzésünk

Powered by whatsthescore.com

A bajnokság állása

Widget powered by WhatstheScore.com

Feedek