AJÁNLÓ
 
14:25
2016. 01. 20.
Barca - Bilbao 6-0 Ne szépítsük, Lahoz felvállalta, hogy a negyedik percben eldönti...
A bejegyzés folyatódik
 
14:25
2016. 01. 20.
Mielőtt bárki megkérdezi, a címnek semmi köze sincs a meccshez, meg nem gondoltam semmire,...
A bejegyzés folyatódik
 
14:25
2016. 01. 20.
Hajtás után egy rendhagyó kommentfogó kereteiben, négy képben összefoglalva közlöm, amit...
A bejegyzés folyatódik
 
14:25
2016. 01. 20.
Amikor a hónap elején végigpillantottunk a januári sorsoláson, igencsak húzgáltuk...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Bilbao Baggins és egyéb hobbitok

0 komment

bilbao kupa beherangozó

Igazából sokkal jobb lett volna a szóvicc (vagy mi ez), ha Tolkien Bilbo Begins helyett Bilbo Continuesnak nevezte volta szegény Rozsomákos Zsákos Bilbót.* Lényeg tehát, hogy folytatódik a Bilbao-szaga (szegény Frodó tudna mesélni...), rátérhetünk a kupaporondra.

 

Nem kell aggódni, nem vagyok egy nagy rajongója a Gyűrűk Urának, bár kétségtelenül adja magát néhány idétlen párhuzam. Például arra emlékszem, hogy a második részben van az, amikor Legoland a nyílpuskájával egyedül kinyírja a támadó orkok uszkve 97,4%-t, a maradékkal pedig a Bagarol és Gimli vezette egyéb csapatok végeznek. Nos, miután Messi és Suárez a közismert okoból a keretbe sem került, azt hiszem nálunk is Legoland Neymarra és a nyílpuskájára fog jutni a meló java - nincs kétségem felőle, hogy fel fog nőni a szép feladathoz.

Az együttes többi részének összetételéről szívesen elbeszélgetnék Luchóval... A nyilatkozatok alapján valószínűsíthető egy igen erős kezdő, az alap felállás sokat használt játékosaival (Busquets, Mascherano, Rakitic), holott szerintem a kupában feltétlenül bátrabban kellene kisérletezni, fiatalokat kipróbálni. Ez akkor is így van, ha a Bilbao elleni kupaderbik a közelmúlt eseményei (három döntő 2009 óta - a szuperkupa összecsapásra természetesen nem emlékszünk) miatt különös pikantériával és jelentőséggel bírnak.

Bárhogy is spekulál Luis Enrique, Mathieu és Jordi Alba maródisága okán bal hátul azért meglehetős gondban vagyunk. Ugyan Adriano bevethető, de a brazil szekerének rúdja kifelé áll, a Rómával érzésem szerint már a pettingnél tartanak, hiszen az ügynöke elismerte az érdeklődést, de egyúttal azt is kijelentette, hogy védence januárban nem tervez lelépni, majd esetleg nyáron. (Fordítok: van az a pénz, csak még nem ajánlottatok eleget.) Ilyenformán a játéka már nem feltétlenül preferált, de Sergi Roberto szétcincálásánál talán értelmesebb választás.

A múlt heti Espanyol elleni visszavágó tapasztalatai alapján egyébként cseppet sem lenne meglepő, ha ezúttal is egy 4-2-3-1-t láthatnánk fiainktól. Munir a duplájával szerintem megérdemli az újabb esélyt, és ebben a rendszerben Vidal jobb szélsőként alkalmazása egyáltalán nem tűnik ördögtől való gondolatnak - főleg a San Mamésben.

Azt mindenesetre láttuk a hét végén, hogy ezen a mérkőzésen gyakorlatilag nem születhet olyan eredmény, amit ne lennénk képesek jövő héten, hazai pályán, immáron teljes fegyverzettel felszerelve megfordítani, ennek fényében, okosan kell megvívni ezt az összecsapást - illetve nekünk is ezt észben tartva kell szemlélni (és kommentálni) az eseményeket.

Athletic Bilbao - FC Barcelona
Spanyol Kupa negyeddöntő, első mérkőzés
2016. január 20., 21:00, Bilbao, San Mamés

Tévé: DigiSport2

Várható kezdő: ter Stegen, Alvés, Mascherano (Vermaelen), Piqué, Adriano, Rakitic (Sergi Roberto), Busquets, Vidal, Arda, Neymar, Munir

*"Angol nyelvlecke Tikának szeretettel" rovatunkat látták-hallották.


comments powered by Disqus

Facebook

Következő mérkőzésünk

Powered by whatsthescore.com

A bajnokság állása

Widget powered by WhatstheScore.com

Feedek