AJÁNLÓ
 
13:45
2015. 01. 05.
Sociedad - Barca 1-1 Ha Szvob. hasonlatát követjük, akkor nagyjából a feszülettel...
A bejegyzés folyatódik
 
13:45
2015. 01. 05.
Az a furcsa ebben az egész Real Sociedad mágiában, hogy ülhet bárki a baszkok kispadján,...
A bejegyzés folyatódik
 
13:45
2015. 01. 05.
Villarreal - Barcelona 1-1 Magyarországon a rendszerváltásból én annyit értettem...
A bejegyzés folyatódik
 
13:45
2015. 01. 05.
 
13:45
2015. 01. 05.
Sajnos bokros teendőink vannak*, kommentfogó poszt következik vitaindítónak szánt pontokba...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hibát hibára ne halmozz!

0 komment

Real Sociedad - Barcelona 1-0

Igen, Lucho nagy ökör volt. Piqué padra ültetése, illetve a középpálya összetétele is erősen véleményes döntés. Másrészt megmondom őszintén, engem igenis zavar - és ez nem feltétlen Luis Enrique hibája-, hogy Messi Neymarral párban extra szünetet kap, és így az első bajnokinak játékra alkalmatlan fizikai állapotban futnak neki. Nem csak szimplán három pontunk bánja a seggrázásukat, hanem egy kihagyott lélektani ziccer is... Illetve lehet tőlem ripacskodni meg vedelni, de akkor basszanak utána oda a pályán is, ha gáz van. Ne Galaschek Peti ácsorgási rekordjait döntögessék, hanem a védőket! Nem akarok vészmadárkodni, de most tulajdonképp teljesen nyílttá tehettük volna a bajnokságot, helyette kivívtuk magunknak a lehetőséget arra, hogy jövő héten végleg elbúcsúzhassunk tőle.

Bravo (6,5) - A gólban nem volt benne, mint ahogy arról sem tehetett, hogy Lucho kínosan ügyelt a csapat növésbeli hiányosságainak kidomborítására. Egyszer azért átment klasszikus shadow warriorba - ilyet tán még nem is láttam tőle. Csak az mentette meg a seggét, hogy Xabi Prieto aggresszíven lefejelte Jordi Albát, aki így nem tudott duplázni.

Montoya (6) - Az elején pokoli ideges volt, néhány egész ígéretesnek tűnő akció akadt el rajta. Kár, mert gyakorlatilag ettől el is ment a kedve, és hozott egy bő órányi duglaszt. Mentségére legyen mondva, hogy a védekező feladait viszonylag tisztességesen ellátta. Ezzel valószínűleg egymagam vagyok, de továbbra is látok benne fantáziát.

Mascherano (7) - Egyedüliként a csapatból ismét jó teljesítményt nyújtott, bár a végére kicsit elszállt az agya, egy-két sárgát szerintem megúszott. Mindegy, azért kisebb három, kisebb három.

Mathieu (6) - Elbírkózgatott ott hátul, inkább kisebb, mint nagyobb sikerrel, amit mi sem mutat jobban, mint a cseréje - nyilvánvalóan már a szakadék szélén táncolt a bírónál. Padozzon csak Piqué, mert bassza meg a józan ész, azért.

Jordi Alba (6) - Az öngólja persze óriási butaság volt, határtalan lelkesedéssel azt gondolhatta, hogy szögletre tud majd tisztázni. Később nagyon igyekezett jóvátenni bűnét, a legtöbb veszély még mindig az ő aktivitásából adódott - mindkét kapu előtt értve, hiszen az ellenakciók zömét is róla kaptuk persze...

Busquets (6,5) - Egyszer úgy megnéznék már egy nyikorgós meccset, ahol Busquets szétszakítja a mellkasán a mezt, elüvölti magát, hogy 'This is Sparta!', és a határa veszi a vergődő csapatot. Egyszerűen zéró pluszt tesz hozzá szorult helyzetben, támadásban meg egyenesen mintha taszítaná az ellenfél tizenhatosa. Azért volt egy időszak a meccsen, amikor Busi eléggé elkapta fonalat, és sorban szedte össze a visszajövő labdákat, de a második félidőre valamelyest visszább esett.

Xavi (6,5) - Én nem éreztem most kerékkötőnek, sőt, az egyetlen igazán faszipántos kiugratásunk is az ő nevéhez fűződik. A nagy helyzetét persze egészen érthetetlenül gyengén gurította oda - a ránezésére olyan 16 éves - Rullinak, de egyébként bátran passzolt vertikálisan, és sokat mozgott be a védőfalba is.

Iniesta (5,5) - Norbi azt találta mondani, hogy "Iniesta gyönyörűen". Nekem meg az jutott eszembe, hogy inkább már kicsit kopaszodva-őszülve, de még mindig elegánsan... A mezőnyben igyekezett, de az ellenfél kapujára zéró veszélyt jelentett, a támadózónában látványosan ötlettelennek bizonyult ő is.

Munir (3) - Látjátok, ezért is volt nagy hiba Pedrót évekig kezdetni, mert az akadémián néhány szerény fiatal nem Messit vagy Iniestát idolizálta, hanem őt, aztán látjuk, mi lett belőle. (Nem, nem néztem el, tényleg játszott.)

Suárez (6) - Intenzív, nem alibizik, keményen odateszi magát - ezeket nem lehet tőle elvitatni. De a második félidőben két tiszta ziccere volt (mert a fejesnél nem őt, hanem Busquetset fújták le lesen - tévesen egyébként), ezekből legalább az egyiket ki kellett volna használnia.

Pedro (5,5) - Suhintott egy kacsásat, tán az volt az egyetlen értelmes átlövésünk, meg volt egy totál homály sarkalása, de annyira nulla ötletünk volt, hogy ezt is értékelni kell (mert egyébként az elképzelés jó volt).

Messi (4,5) - Hihetetlenül sablonos és kiszámítható: bal lábra, a pálya közepe felé cselez, majd esetleg kitossza balra. Ha jó formában van, akkor ezekből rágyorsít és kulcspasszokat oszt tucatszámra, most viszont Moyes zsenije megölte a játékát. De nem is ezeknek a villanásoknak a totális hiányával volt a fő bajom, hanem hogy a kiutalt egy félidőből alsó hangon 42-t ácsorgott. Mire tartalékolt? Szerintem az ő játéka csak azt igazolta, hogy eredendően jó döntés volt a padon hagyni.

Neymar (6) - Benne volt egy kis lendület, és egy-két betörése egészen veszélyesre sikeredett, de a kapu előtt rendre rossz megoldásokat választott, és vezérré sem tudott válni.

Ceterum censeo Pedro esse vendendum.


comments powered by Disqus

Facebook

Következő mérkőzésünk

Powered by whatsthescore.com

A bajnokság állása

Widget powered by WhatstheScore.com

Feedek