AJÁNLÓ
 
16:00
2015. 01. 15.
Mielőtt még valaki sérelmezni kívánja a mai pontozást, annak előre leszögezném,...
A bejegyzés folyatódik
 
16:00
2015. 01. 15.
Ha akad még valaki, aki neadjisten nem tudná miért is hívják a San Mamést oroszlánbarlangnak,...
A bejegyzés folyatódik
 
16:00
2015. 01. 15.
Komoly pofon az Anoetában, vadul kongó vészharangok. Ismerős? Nem akarnám november végén...
A bejegyzés folyatódik
 
16:00
2015. 01. 15.
Ha szezon végén megemlékeznénk a top három legérdektelenebb mérkőzésről, a mai...
A bejegyzés folyatódik
 
16:00
2015. 01. 15.
Ritkán fordul elő egy szurkolóval, hogy győz a csapata 3-1-re, és mégis hiányérzete...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Feketén-fehéren

0 komment

A vasárnapi "szörvájvör só" nyerteseként duzzadó pöccsel diadalittasan néztük végig a világ egyik legkorruptabb szervezetének néhány éve még nívósnak tartott díjátadóját, ahol CR bezsebelhette a harmadik aranybogyóját Messi és Neuer előtt (még egyszer gratula), az edzők közt pedig a minden bizonnyal bányász felmenőkkel is rendelkező Jogi Löw lett a befutó. Ez mind szép, és valamilyen szinten rendben is van, de a legjobb tizenegyet elnézve átfut az agyamon, hogy akárki is választotta be David Luizt és Iniestát (Imádlak, Te kopasz Isten!), vagy hagyta ki Godínt, Mascheranót, Modricot vagy Alvest Müllert, azt az objektivitás teljes hiányának vádjával állítanám ki élet-halál meccsre a részeg Vinnie Jones vagy a felingerelt Paolo Montero ellen.

Eszem ágában sincs vitatni a díjazottak munkásságát, hisz valóban megérdemelték az elismeréseket, de hogyan juthat a világ labdarúgását egyengető szervezet odáig, hogy az egykor szinte megkérdőjelezhetetlen aranylabda szavazás mára cirkuszi látványossággá és kérdések sorát felvető vitatémává degradálódjon. A média pedig örömmel és röhögve asszisztál mindehhez. Azt persze régóta tudjuk, hogy ha a pénz punciszőr, akkor a FIFA a wax, és hogy vannak mindenféle érdekek meg PR dolgok, amiket szem előtt kell tartani, és különben is, egy olyan randa ember, mint Di María vagy Müller, nem nyerhet aranylabdát, de az, ahogyan Blatterék évek óta hülyének nézik az embereket a professzionalizmus akár minimális látszatának fenntartása nélkül, az meghökkentő és komikus is egyben. Persze mit várunk egy olyan szervezettől, ami felállít egy saját szakembereiből álló antikorrupciós bizottságot, ami a FIFA ellenőrzése alatt hivatott kivizsgálni a FIFA "megkérdőjelezhetőnek nevezett" tevékenységét... Mi meg vegyük komolyan. A 2015-ös év remélhetőleg tényleg a változások éve lesz.  

No de, hogy hírekkel is szolgáljunk: Abidal visszatér a Barcához! Bartomeu eredetileg az utánpótlásban szánt neki szerepet, de felröppent egy hír, ami ha megvalósul, a jelenlegi elnökség egyik legjobb húzása lehet. A csapat nehéz időszakon megy keresztül, hisz az utóbbi idők nagyobb volumenű játékosmozgása, ill. a stábtagok távozása érzékenyen érintette a csapaton belüli harmóniát is. Állítólag Lucho sem az a csacsogós típus, és nagyon hiányzik egy olyan ember a csapatból, amilyen Manu Estiarte volt Pep mellett. Abi szerepe a klubnál még mindig óriási, mi sem mutatja ezt jobban, mint a hétvégi meccs utáni közös ünneplés az öltözőben. Egy közülük, a csapat szerves része, aki az idősebb korosztály számára barát, a fiatalabb korosztály számára példakép. Anno óriási szerepe volt az újoncok beillesztésében, s ha gond volt akár a pályán belül, akár a pályán kívül, számíthatott rá bárki. Iniesta a gyermeke elvesztése után Valdes távozásával legjobb barátjának is búcsút kellett, hogy mondjon... Mathieu egy igazi introvertált fickó, aki alig szól két szót az öltözőben, nehezen nyílik meg.., Messi imádja és felnéz rá, a fiatalok pedig példaképként tekintenek Éricre. Gondoljunk bele, mennyi mindent adhat a csapatnak egy ilyen erős karakter, aki ha kell betöltheti a barát és a "Tanár Úr" szerepét is. Abidal a tökéletes ember az Estiarte által valaha betöltött, majd elfeledett pozícióra. Adná az ég...

Ami a ma esti Elche elleni kupa visszavágót illeti, - hála az első körnek - kb. annyira lefutott, mint egy Steiner Kristóf - Fekete Pákó ketrecharc (tudod a végkimenetelét, de azért megnézed a show kedvéért), így aztán nyugodt szívvel tolhatjuk fel a második vonalunkat a Barca "B"-vel kombinálva. Az Elche számára ez a meccs egyértelműen a "csak legyünk már túl rajta" kategóriába tartozik, hisz ahogy a múlt alkalommal is írtuk, az idei szezonjuk inkább az életben, illetve a bennmaradásról szól, mint egy komoly villantásról a Király-kupában. Igaz, a hétvégén idegenben verték pofán a Bilbaót, ami még akkor is szép teljesítmény, ha a baszkok épp azt sem tudják, melyik irányba támadjanak, szóval inkább igazat adunk Luchónak és nem becsülünk le senkit. A cél a győzelem, ahogy mindig.

Kapuba der Stegent várjuk, a védelmi vonal két szélére Douglas (vagy Montoya) és Adriano térhet vissza, középen pedig a Bartra - Mathieu páros apríthat. Mivel Xavi még mindig nem bevethető (nevezve sincs), ezért a Rakitic- Sergi Roberto - Rafinha hármast vizionáljuk diszpécser pozíciókra, elöl pedig Neymar véresre faragott bokájára való tekintettel talán jobb lesz, ha ma nem huncutkodik és inkább a bestiára bízza bickli-cseleket. Mellette Munir és Adama felbukkanását várjuk, aztán idővel majd jöhet a horvát csodagyerek Halilovic is villantani.

Copa del Rey - nyolcaddöntő - visszavágó: Elche CF - FC Barcelona

A keret: 

Ter Stegen, Masip, Douglas, Montoya, Ie, Pique, Diagne, Bartra, Mathieu, Adriano, Gumbau, Rakitic, Rafinha, Sergi Roberto, Halilovic, Adama, Pedro, Munir

Várható kezdőcsapat:

ter Stegen - Montoya - Bartra - Mathieu - Adriano - Rakitic - Sergi Roberto - Rafinha - Pedro - Munir - Adama

Kezdés: 22.00 - Estadio Manuel Martínez Valero

J.v.: Jaime Latre


comments powered by Disqus

Facebook

Következő mérkőzésünk

Powered by whatsthescore.com

A bajnokság állása

Widget powered by WhatstheScore.com

Feedek