AJÁNLÓ
 
13:05
2015. 12. 12.
A tegnapi mérkőzésen egy újabb utat tehettünk meg a Lucho-féle hullámvasúton, amely...
A bejegyzés folyatódik
 
13:05
2015. 12. 12.
Ha akad még valaki, aki neadjisten nem tudná miért is hívják a San Mamést oroszlánbarlangnak,...
A bejegyzés folyatódik
 
13:05
2015. 12. 12.
A labdarúgásban nincsenek véletlenek... legalábbis hosszútávon biztosan nem. Nem (volt?)...
A bejegyzés folyatódik
 
13:05
2015. 12. 12.
Legalábbis ami a a BL utolsó fordulóját illeti, mivel a tegnapi győzelemnek köszönhetően...
A bejegyzés folyatódik
 
13:05
2015. 12. 12.
"De most fölkelek, mondja az Úr, most fölmagasodom és fölemelkedem!" ...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Spanyol bajnokság, 15. forduló: FC Barcelona - Deportivo la Coruña

0 komment

FC Barcelona Deportivo la Coruna beharang

A Leverkusen ellen mutatott gyalázatos játék után szerencsénkre máris itt az alkalom, hogy a csapat még a klubvilágbajnokság előtt feledtesse velünk a németországban átélt "traumát". Nyafogni ugyanakkor mégsincs okunk, hisz a számunkra érdektelennek számító levezető meccsen a gyógyszeresek gyakorlatilag az életükért küzdöttek (értsd: rakás della), s a harmadik ligából érkező ifistákkal kikocogó Barcának még így is sikerült elcsennie egy pontot. Summázva tehát: a kulcsjátékosok fújhattak egyet, az arra rászorulók és az ifisták játékperceket kaptak, Messi teljes terhelést tudhat maga mögött, hogy a két ázsiai meccsre már tökéletes állapotba érkezhessen, Samper megmutatta miért is tartják az akadémia egyik legnagyobb tehetségének, Kaptoum azt, hogy van benne fantázia, Gumbau pedig azt, hogy mindenki jó valamire, ha másnak nem, hát elrettentő példának. Hajtás után jön a Deportivo:

 

Hol van már a tavalyi év, amikor a Depor gyakorlatilag végigpofoztatta magát az egész mezőnnyel, hogy aztán az év végén Messiéket szépen megkérve 2:0-ás állásnál kiharcolhassák a döntetlent a Camp Nouban. Az az egy pont Xavi búcsú meccsén bennmaradást ért a galíciaiknak, s ne lepjen meg senkit, ha most is ilyen eredmény reményében utaznak Barcelonába. Victor, a La Coruna Dárdai Palija. A klublegendából lett edző tavaly év végén mentette meg csapata seggét a kieséstől, idén pedig a rendkívül előkelő hatodik helyen áll 14 forduló után a csapatával. További figyelmeztető jel lehet, hogy a pontjaik többségét idegenben szerezték, ami egyértelműen Víctor taktikájának gyümölcse. Az egykori "szuper-Deporos" szélső képes teljes mértékben az ellenfélre szabni a taktikáját, de az alapjátékukat tekintve inkább a 4-4-2-es rendszerben erőltetett proaktív focit játszanak, amely az eredménytől függően változhat 4-4-2 gyémánt ill. 4-5-1 alakzatra. Kisebb csapatok ellen igyekeznek dominálni, s a jól szűrő középpályán fennakadó labdákat okosan megjáratva próbálják eljuttatni a résekbe beinduló Lucas Perez - Jonathan Rodriguez - Cani hármas egyikének. Nagyobb csapatok ellen ugyanakkor jól tudják, nincs értelme leállni pofozkodni, ezért inkább reaktív focira rendezkednek be minimális labdatartással és területszűkítéssel a szélekre kihegyezve a hangsúlyt. A hiányzók listája viszonylag tetemes érkező oldalon: Cartabia, Oriol Riera, Jonás Gutierrez, Fabricio és Celso Borges sérült, Mosquera pedig eltiltását tölti majd ellenünk. Amire tehát ma délután számíthatunk az egy jó formában érkező kemény, jól védekező és jól kontrázó csapat... mi más.

FC Barcelona Deportivo la Coruna beharang

A Valencia,  az Atlético, a Sevilla, a Celta Vigo és az Athletic Bilbao sem tudta őket legyőzni.  

Ideát a múlt heti döntetlen után ideje újra lecsapni a három pontra, hogy nyugodt lélekkel, a két egységnyi előnyt megőrizve utazhassunk Japánba vasárnap délután. Neymar sérülése ellenére csupa jó hírrel szolgálhatunk, hisz a Sergi Roberto - Monsieur páros visszatért a keretbe, Rafinha lassan elkezdheti a futó edzéseket, és Iniestáék is fújhattak kicsit a nagy menetelés közepén. A "diszkóbrazil" sérülése egyébként újabb keserédes emlékeztető arra, hogy ha valaki kiesik az MSN-ből, sajnos nem vagyunk képesek pótolni még a minimálisan elvárható szinten sem. Látjuk ezt mi is, látja ezt a vezetőség is, ezért a januárban bemutatkozó Turan-Vidal páros mellé már Lucho is megerősítette a maga módján, hogy igazolunk egy vérbeli támadót is. A nép Nolitót akarja, a Celta pedig egy rakás pénzt még annak elennére is, hogy Fontásékat anno jelképesnek mondható összegért (egy millió euróért) passzoltuk át, így lehet, hogy bukjuk Luis Enrique kedvencét. Továbbá szem előtt kell tartani, hogy a játékos regisztrálható legyen a Bajnokok Ligájában, több pozícióban is bevethető legyen, és persze tűrje a segge a padozást. A lehetőségek ezzel drasztikusan csökkentek, de azért még mindig van honnan meríteni.

FC Barcelona Deportivo la Coruna beharang

Ami a hazai kezdőt illeti, túl sok meglepetést nem várunk: Bravo (a ligában) az első számú kapusunk, így a névsor ma is biztosan vele kezdődik majd. Alves-Piqué-Mascherano-Alba négyes kipihente magát, a Depor ügyes kontrái ellen pedig kell is a majd a friss láb - higgadt fej kombó. Busquets és Iniesta mellé Sergi Roberto esedékes, mivel Ivánunk (akinek innen is gratulálunk a hazájában elnyert "év sportolója" címhez) ugyebár hétköznap a belét is kifutotta Chicharitóék ellen. Elöl az éledező Messi mellé természetesen az üde leheletű Suarez jön majd rombolni, harmadiknak pedig pénzfeldobás után (a spanyol sajtóval ellentétben) a csodálatosanfantasztikusantehetséges Munirt szavazzuk meg... mert tényleg nincs más.

Kezdés: 16:00

FC Barcelona Deportivo la Coruna beharang


comments powered by Disqus

Facebook

Következő mérkőzésünk

Powered by whatsthescore.com

A bajnokság állása

Widget powered by WhatstheScore.com

Feedek