AJÁNLÓ
 
11:30
2016. 11. 01.
PSG - Barcelona 4-0 Amikor egy edző eldönti, milyen hadrendben küldi pályára fiait,...
A bejegyzés folyatódik
 
11:30
2016. 11. 01.
Pár hete, a legutóbbi BL-meccsünk előtt azt fejtegettem, hogy nem feltétlen kell győzni,...
A bejegyzés folyatódik
 
11:30
2016. 11. 01.
Biztos vagyok benne, hogy a következő néhány sor nem fog osztatlan sikert aratni az olvasók...
A bejegyzés folyatódik
 
11:30
2016. 11. 01.
Ne áltassuk magunkat, a tegnapi teljesítményünk olyan volt, mint egy velős Pinyő interjú:...
A bejegyzés folyatódik
 
11:30
2016. 11. 01.
Ritkán van ilyen a BL-ben, hogy ujjal mutogathatunk a Realra: lám, ők megszívták a sorsolást,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

MC Hammer

0 komment

BL Manchester City beharangozó

Ha abból indulunk ki, amit Szvob. kolléga fejtegetett a hétvégi produktummal kapcsolatban, és felszorozzuk azzal, hogy Mindeneszentek-halottak napja tájék van... hát nem az jön ki, amit egy csoportrangadótól (el)várna az ember.

 

Ez a meccs az, amire feltolnánk a kocsit lovastul, villástól, bakon ülő asszonyostól a tuti fix hazaira - feltéve, hogy egy olasz csapat lennénk. Mert nem feltétlen most kell a csoportelsőséghez hiányzó négy pontot összevadászni. Annyira spórolhatnánk a szent üzemanyaggal, hogy igazából el se kellene mennünk Kazincbarcikára. Dehát mi vagyunk a Barcelona, és mi akkor is győzelemre játszunk, amikor már matematikailag sincs jelentősége.

Bevallom őszintén, valamiért a 2009-2010-es szezon jár az eszemben, amikor látszólag nagyon kellemetlen csoportellenfelet kaptunk az Inter személyében, akiket aztán relatíve simán töcsköltünk meg (ellentétben a Rubin Kazannal...), az idegenbeli 0-0-s meccset is gólokkal nyerhettük volna . Majd jóval később újra velük néztünk szembe... S bár az egy elátkozott elődöntő volt sok szempontból, de valahogy azóta is motoszkál bennem a gondolat, hogy a csoportkörből szerzett túlzott magabiztosság (megspékelve a modern futballtörténelem legidétlenebb kampányával)  is részese volt a kiesésnek. Valahogy az az ember érzése, hogy túlságosan elverni a csoportkörben egy elvileg hasonló erősségű ellenfelet, az rossz ómen lehet, ha később újra találkozunk. Könnyen lehet, hogy csak a szokásos illúziónak dőlök be (a váratlant jobban megjegyezzük, ezért gyakoribbnak tűnik), de nincs most kedvem utánajárni a statisztikáknak.

Szóval következik a City. Ha valaki velem együtt felült a fentieknek, és szintén úgy érzi, hogy rossz ómen lenne most nyerni, azt meg kell nyugtassam: nem vagyunk valami hú de meggyőző formában mostanság. Az MSN nem sziporkázik igazán, mögöttük pedig folyamatos kavalkád van a sérülések miatt. Külön kiemelendő Don Andrés hiánya, ami önmagában nem is lenne tragédia, de Busquets sem a legjobb periódusát futja (vajon tényleg csak pihentetés okán maradt ki hétvégén?), így viszont nem igazán maradt olyan vezérünk a középpályán, aki a csapat ritmusát meg tudná szabni. Az egyetlen igazán jó formában lévő emberünk ezen a tájékon Rafinha, de az ő játékából általában pont a megfontoltság hiányzik, aligha akkor fog lassítani, amikor úgy érzi, megy neki. Messit pedig ennyire hátravonni talán túlzás lenne.

BL Manchester City beharangozó

Még a nem éppen lehengerlő forma kapcsán megjegyezném - mivel a meccsről egyébként sincs sok új információ a két héttel ezelőtti állapothoz képest -, hogy egyelőre én nem aggódom emiatt. A közhelyek egyik legnagyobbika, hogy a lényeges dolgok majd a tojásokat tojó nyulak ünnepe után dőlnek el, nem pedig ezeken a temetőlátogatásokkal gazdagon megtűzdelt, komor őszi estéken. Számtalan példa mutatja, hogy a gyenge őszi forma nem jelent semmit. Persze masszív ponthátrányt, kiesést, egyéb komolyabb fejfájással járó nyavalyát nem szabad összeszedni, de erről szerencsére szó sincs. Maximum a gyakori sérülések miatt paráználkod parázhatunk kicsit.

Na meg Paco Alkatrész diszfunkcionalitása miatt is, jó volna ha valami minimális életjelet mutatna, mert ahogy megyünk bele a sűrűjébe, egyre nehezebb és nehezebb lesz neki játékidőt találni. Most ez egy olyan meccs, ahol akár kezdőként is ki lehetne próbálni, de egy félidőt minimum adnék neki. A többi poszton nem nagyon van kérdés, a védelem lényegében adott, a középpályán pedig Busquets és Rakitic mellett én Rafinhát várom, de D. Suárez, Gomés vagy Arda felbukkanása, sőt Rakitic kimaradása sem lenne óriási meglepetés.

Bajnokok Ligája 4. csoportkör

Manchester City - FC Barcelona
Manchester, Etihad stadion, 20:45

Várható kezdők:
Man.City:
Caballero, Zabaleta, Stones, Otamendi, Kolarov, Fernandinho, Sterling, Gündogan, Silva, Bruyne, Agüero
Barcelona: ter Stégen, Roberto, Umtiti, Mascherano, Digne, Rakitic, Busquets, Rafinha, Messi, Suárez, Neymar


comments powered by Disqus

Facebook

Következő mérkőzésünk

Powered by whatsthescore.com

A bajnokság állása

Widget powered by WhatstheScore.com

Feedek